Iğdır'da 'Yaz Temel Eğitim Kampı'

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda Yaz Temel Eğitim Kampı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 14:26

Iğdır'da Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından “Yaz Temel Eğitim Kampı” açılacak.

Merkez Erhacı Köyü'nde 1 hafta sürecek kampın, 24-30 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi.

TDF İl Temsilcisi Coşkun Oluz, yaptığı yazılı açıklamada, kamp süresince katılımcılara dağcılıkla ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verileceğini söyledi.

Kampın ücretsiz olduğunu belirten Oluz, “Iğdırlı dağcılarımızın yoğun talepleri üzerine TDF 2010 yılı içerisinde ilimizde üç ayrı eğitim kampına yer verecek. Eğitim kampına ilimiz dağcılarının yanı sıra çevre illerden de katılımlar olacak.

Iğdır'da dağcılık sporunun gelişmesi, son zamanlarda turizmde adından sıkça söz ettiren şehre bu anlamda büyük katkı sağlayacak. Bu program, Ağrı Dağı'nın tanıtılması kapsamında da büyük rol oynayacak”dedi.

Temel eğitim kamplarının dağcılık ve arama kurtarma sporunun gelişimi açısından önemli olduğunu hatırlatan Oluz'un verdiği bilgiye göre, kampta, dağcılığın tanımı ve kısa tarihçesiyle birlikte yürüyüş bilgisi ve tekniği, kamp yeri seçimi ve kurulması, dağcılık malzemelerinin tanıtımı, dağcılıkta kullanılan ip düğümleri, doğal tırmanış, güvenlik çeşitleri, serbest iniş, iple iniş yöntemleri ve pusula kullanımı öğretilecek.

Oluz ayrıca, Erhacı Nuh Tepesi'nde 14-20 Ağustos tarihleri arasında “Yaz Gelişim Eğitimi”, 18-24 Eylül tarihleri arasında da “İleri Kaya Eğitimi” verileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!