‘İftira, yalan ve çamurlara cevaptır’

BAŞLIK bana değil, Ankara’nın Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a ait. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yazılı açıklamayla yanıt veriyor.

Turgut Altınok AKP’li, Melih Gökçek AKP’li. Bildiriyi özetliyorum:

‘Melih Gökçek her türlü iftirayı fütursuzca sıralıyor. Kamuoyunun merak ettiği şu soruların cevabını versin. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin EGO ve ASKİ ile birlikte yaklaşık 6 katrilyon borcu var. Ayrıca BOTAŞ’a olan (doğalgaz) borcu 750 trilyon. Bu borcu nasıl izah edecek?

Ayrıca tüm dünyaya borcu var. Bunlar Hazine garantili olduğu için Türkiye’nin kredisi zarar görmesin diye devlet tarafından ödendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en batık belediyesidir. Değilse çıksın ve açıklasın.

BOTAŞ’a olan borcun sebebi nedir? Ankaralılar, Türkiye’nin en pahalı doğalgazını kullanıyor ve parasını peşin ödüyor.

Üstelik Gökçek, Ankaralılara yalnızca Türkiye’nin en pahalı doğalgazını satmakla kalmıyor, aynı zamanda en pahalı suyunu, en pahalı toplu taşıma hizmetini sunuyor. Bununla da yetinmiyor. Su saatlerini söküp yenisini takıyor ve posta kutularına
‘Su saatiniz değişmiştir. Saat parası 200 milyon, sökme takma parası 100 milyon olmak üzere toplam 300 milyon borcunuz var’ demektedir. Bu saatin maliyeti aslında 30 dolardır! Bütün bunların umurunda bile olduğunu zannetmiyorum.

12 yıllık belediye başkanlığı döneminde temelini atıp da hizmete açtığı bir metrelik metro hattı bile yoktur. Sürekli kilometre uzatmaktadır. Ankaralılar da, 12 yıldan bu yana, kavuşacakları metronun hayalini kurmaktadır!

Güne göre değişen bir yapısı olan Melih Gökçek bir gün siyah dediğine ertesi gün beyaz diyen bir anlayışa sahiptir ve başarısızlığına kılıf aramaktadır. Kavga edeceğine, başkentin ortasındaki Mamak çöplüğünü halletsin.

Belediye parası ile bastırıp bedava dağıttığı 200 bin gazete ile bize saldırmak, hizmet üretememenin göstergesidir.

Halkımız gereksiz polemiklerden bıkmıştır.

Gökçek’in bu çirkin siyasetini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Turgut Altınok. Keçiören Belediye Başkanı.’

***

İşte size Ankara’nın göbeğinde AKP’li bir belediye başkanı tarafından yine AKP’li Melih Gökçek hakkında yayınlanan yazılı açıklama. Melih geçmişte Recep Tayyip Erdoğan hakkında en ağır sözleri söylemişti. Seçim öncesinde çark edip onun partisine katıldı.

Şimdi ekibiyle birlikte güzel işler yapıyorlar! Örneğin kendisinin belediyede sağ kolu olan Seyfi Saltoğlu’nun ismi, birkaç gün önce Ankara’da bir bulvara verildi. Kim bu şahıs? Tüccar terzi! Geçmişte adı diploma sahteciliğine karıştı. Sahte lise diploması aldığı ortaya çıktı ve ismi Resmi Gazete’de yayınlandı.

Bu gibilerin isimlerini bulvarlara vermek çok olumlu ve örnek bir davranış!

Turgut Altınok az bile yazmış. Bildiklerini yakında açıklarsa, sanırım AKP’de deprem olur.

BAYRAK AÇIKLAMASI

Pazar günkü yazımda İstanbul’da Midillili Ali Reis Camii’ne asılan Türk bayrağının Beykoz Kaymakamı tarafından verilen emirle indirildiğini yazmıştım. Kaymakam Cengiz Gökçe’den dün gelen açıklamayı özetliyorum:

‘Türk Bayrağı Kanunu ve uygulamayı gösteren Türk Bayrağı tüzüğünde (kamu binaları dışında) bayrak çekilmesi ve konulması mahalli mülki amirin iznine bağlıdır denilmektedir.

Söz konusu yere
(yazımda belirttiğim camiye) bayrak direği dikilmesi ile ilgili Kaymakamlığımıza herhangi bir müracaatları olmamıştır.

Ayrıca şanlı bayrağımızı herkes aklına geldiği yere asamaz.

Camiler kamu kurumu olmadığı için kanun emri yerine getirilmiştir. (Yani bayrak camiden indirilmiştir!) Bilgilerinize sunulur.’

Camiye bayrak çekiyorsunuz ve kaymakam tarafından verilen emirle indiriliyor!.. Cami kamu kurumu değil!

O halde bayramlarda evlerimize, binalarımıza astıklarımız ne oluyor? Evlerimiz kamu kurumu mu!

Kaymakam Bey, ‘O bayrak camide asılı kalsın’ deseydi yasayı mı çiğnemiş olurdu? Sicili mi bozulurdu?

Tıkandım kaldım, yorum yapamadım!
Yazarın Tüm Yazıları