İftar Sofraları Altınevler Ve Demirlibahçe Mahallelerinde Kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İftar Sofraları Altınevler Ve Demirlibahçe Mahallelerinde Kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 12:04

“Mahallede İftar Var” programları ile iftar sofrasının bereketini Mamak’ın bütün mahallelerine taşıyan Mamak Belediyesi, Ramazan ayının 21. gününde Demirlibahçe ve Altınevler mahallelerinde iki ayrı iftar sofrası kurarak mahalleliyi aynı sofranın etrafında buluşturdu.
Demirlibahçe İlköğretim Okulu ve Altınevler Mahallesi Toki bloklarında kurulan iftar sofralarına iftar öncesi aileleri ile birlikte gelen mahalle sakinleri, birbirleri ile muhabbet edip iftarı bekleme heyecanını yaşadı. Mamak Belediyesi’nin birlik ve beraberlik sofraları, AK Parti kurucu üyesi ve MKYK üyesi Bülent Gedikli’yi ağırladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, iftara yakın dakikalara kadar konukları ile ilgilendi. Çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Akgül, vatandaşların hatırlarını sordu. Ramazan’ın manevi havasını tüm Mamaklı’ya taşıma amacında olduklarını kaydeden Akgül, “Aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini yeterince göremeyen insanlar aynı sofrada bir araya geliyor. Bu sayede bir kaynaşma zemini oluşuyor. Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarımıza hemşerilerimizin yoğun ilgisi bizleri oldukça sevindiriyor” diye konuştu.
Vatandaşların Ramazan ayını ve yaklaşan Kadir Gecesi’ni tebrik eden Gedikli de, "Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. İnşallah Türkiye’miz için, İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Siyasetin halka hizmet için yapıldığını belirten Gedikli, AK Parti’nin bu anlayış içerisinde siyaset yaptığının altını çizdi. Gedikli, “Siyasetin bugünün en önemli gündemi ve konusu Cumhurbaşkanlığı külliyesi başta olmak üzere Türkiye ile ilgili her konuda birçok yalan üretiliyor. Bu yalanlar üzerine bir kurgu yapılıyor. Oysa siyaset halkımıza hizmet için yapılır. Milletimize hizmet için yapılır. Bizim anlayışımız, şiarımız budur. Biz bu anlayış içerisinde siyaset yapıyoruz. Temel derdimiz de budur. Ama birileri bunun ötesinde nefsini siyasetin önüne alarak veya kirli birtakım işler içerisine girerek bunu yapıyor. Kimler geldi kimler geçti sizler biliyorsunuz. Siyasette isterseniz yıllarca bulunun, hizmet edin sonunda gideceğiniz yer belli bizler faniyiz baki olan Allah’tır” diye konuştu.
Siyasi ve ekonomik istikrarı bir kez daha sağlamak üzere yola devam edeceklerini kaydeden Gedikli, “Türkiye’mizin artık istikrara ihtiyacı var. Siyasi istikrar olmazsa olmaz. Siyasi istikrarsız ülkemizin yol alması çok zor. Siyasi istikrar ve ekonomik istikrarı bir kez daha sağlamak üzere biz yolumuza devam edeceğiz. Bizim Ak Parti olarak tek bir duruşumuz var, o da milletimizin menfaatleri ve 13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde elde edilen kazanımların asla geri atılmaması. Bizim yaklaşımımız budur. Su akar yolunu bulur” dedi.
"BİRLİK VE BERABERLİK SOFRALARI KURULUYOR"
Ramazan ayında sofraların zenginleştiğini, birlik ve beraberlik içerisinde bulunmanın güzelliğinin yaşandığını belirten Akgül, “Af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Yıl içerisinde rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de Peygamberimizin (s.a.v) ’Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur’ diye haber verdiği Ramazan ayıdır. Yaklaşan Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
İftar sonrası eğlenceli kukla gösterileri ve Karagöz-Hacivat oyunu sahnelendi. Çocukların doyasıya eğlendiği etkinliklerde yarışmalar düzenlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!