İEF'den çocuklara dolu dolu eğlence

Güncelleme Tarihi:

İEFden çocuklara dolu dolu eğlence
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 11:29

İEF'den çocuklara dolu dolu eğlence

Haberin Devamı

BU yıl 857inci kez açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nda minikler unutulmadı. Çocuklara özel düzenlenen etkinliklerle küçükler doyasıya eğlenirken aileler de fuarın keyfini yaşayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda çocuklar doyasıya eğlenecek. 26 Ağustos - 4 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek birbirinden eğlenceli çocuk etkinlikleri ile fuarın keyfi katlanarak yaşanacak. “Oyun Treni" isimli çocuk tiyatrosu, perdelerini 85. İEF'te çocuklar için açacak. İçinde yarışma ve skeçlerin de yer alacağı “Oyun Treni", çocukları sihirli bir dünyayla buluşturacak. Yıldırım Bayazıt'ın yazıp yönettiği oyunda, Işık Yönt, Ekin Vatansever, Dündar Taşal, Mustafa Ergüven, Mehmet Veysi Yoldaş ve Yağmur Şimşek rol alacak. “Oyun Treni" ile sağlıklı yaşam için, temizliğin vazgeçilmez olduğu eğlenceli bir dille anlatılırken, sporun insan sağlığı ve gelişimi için önemi, oyunlar eşliğinde aktarılacak. Aile içi iletişim, arkadaşlık ve dostluk ile bilimin hayatımızdaki yerinin skeçlerle anlatılacağı gösteride, çocuklarla yarışmalar yapılarak mutlu ve sağlıklı yaşamın önemi vurgulanacak. Neşeli müziklerle, danslarla ve şiirsel bir anlatımla süslenen oyun, minik izleyicilerine keyifli saatler yaşatacak, soru-cevaplarla eğlendirirken öğretecek. Pınar sponsorluğunda sahnelenecek oyun, 27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde, saat 19.30'da İzmir Sanat Merkezi'nde izlenebilir.
FUAR SOKAKLARINDA SÜRPRİZLER
Fuar süresince gerçekleşecek sokak etkinlikleri ile çocuklar, aniden karşılarına çıkacak bir gösteriyle eğlenceli anlar yaşayacak. Sokak etkinlikleri kapsamında; çocuklara özel gezici kuklalar, uzun bacaklı çalgıcılar, özel kostümlü şovmen ve dansçılar, jonglörler, jimnastik ve akrobasi gösterileri gibi birbirinden renkli ve benzersiz şovlar yer alacak. Sokak etkinlikleri, fuar dönemi boyunca saat 18.00-21.30 arasında Kültürpark'ta gerçekleşecek.
DEV DİNOZORLAR GELİYOR
Geçtiğimiz yıl çocukların hayran kaldığı dev dinazorlar bu yıl da geliyor. Geçen yıl İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan ve büyük ilgi gören Hollandalı uluslararası sokak grubu Close Act ise yine birbirinden ilginç gösterileriyle fuar sokaklarında yer alacak. Close Act - Globe gösterisinde 40 metrelik dev küre üzerinde gerçekleştirilecek ışık oyunları, renkli kostümler ve dumanlar gökyüzünde süzülecek. Close Act - Malaya tahta bacak gösterisinde ise zaman ve mekan, ışık ve hareket ön plana çıkacak. Hava akrobasi ve ateş şovları yine ilgi odağı olacak. Sirklerin vazgeçilmez şovlarının ipuçlarının öğretileceği atölyelerde ise minikler birer sihirbaz olacak.
KAYNAŞARAK EĞLENECEKLER
Her yıl olduğu gibi bu yıl da İZELMAN Çocuk Kulübü'nde İZELMAN Anaokulları'ndan profesyonel eğitmenler eşliğinde çeşitli aktiviteler yapan çocuklar; eğlenirken öğrenecek, aileler fuarı dilediklerince gezme imkanı bulacak. Çocuk Kulübü'nde 4 -7 yaş arası çocuklar için eğitimler, kumaş boyama, yüz boyama, resim ve müzik aktiviteleri yer alacak. Ailelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri Çocuk Kulübü'nde minikler, oyun oynarken üretmeyi ve paylaşmayı öğrenecek. Ayrıca bu yıl İzelman Çocuk Köyü'nde engelliler merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek “Kaynaştırmalı Eğitim" programıyla engelli çocuklarımız da İEF'de rahat edecek. Yenilikçi fikirlerin özel yöntemlerle gerçeğe dönüştürüldüğü Mini Maker Faire İzmir etkinliğinde ise büyüklerle birlikte çocuklar da hayallerini gerçekleştirebilecek. Çocuklar Maker Atölyelerinde, üç boyutlu yazıcılarla bardaktan oyuncağa, kıyafetten robot tasarımına kadar pek çok tasarımı uygulayabilecek. Minikler böylece, yaratıcılıklarını geliştirecek ve kendilerinin neler yapabileceğini görebilecek. Drone, RC araç ve robotları da deneyimleyebilecek çocuklar, 28 Ağustos'ta 2 ve 3 nolu hol otoparkında yapılacak Drone Yarışları'nda heyecanlı anlar yaşayacak.
Pınar Süt Resim Atölyesi, Hasbro Nerf Atölyesi, okul öncesi eğitim atölyesi ve ahşap oyuncak boyama etkinlikleri de çocuklar için eğlenceli aktivite noktaları arasında yer alacak. Çocukların vazgeçilmezi Lunapark ise yine heyecan dolu dakikalar yaşatacak.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!