'İdrar kaçırma tedavi edilebilir'

Güncelleme Tarihi:

İdrar kaçırma tedavi edilebilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 11:42

'İdrar kaçırma tedavi edilebilir'

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Devlet Hastanesi üroloji uzmanı Op. Dr. Ersoy Taşkara, idrar kaçırma hastalığının tedavi edilebildiğini söyledi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi üroloji uzmanı Op. Dr. Ersoy Taşkara, idrar kaçırma hastalığının tedavisi konusunda bilgiler verdi. Op. Dr. Taşkara, "Sık sık tuvalete gidiyorsanız, öksürürken veya tuvalete yetişemeden idrar kaçırıyorsanız, mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmalısınız" dedi.
Özellikle kadınlarda yaş ilerledikçe idrar kaçırma şikayetlerinin arttığını, bu durumun kişinin yaşam kalitesini bozduğunu ve kendine olan güvenini azalttığını kaydeden Taşkara, "Özellikle kadınlarda ilerleyen yaş ve yapılan doğumlarla birlikte pelvik taban kaslarında güç azalması ve beraberinde öksürme, hapşırma, ağır kaldırma gibi durumlarda idrar kaçırması olmaktadır. Bazen de aniden tuvalete gitme isteği ve tuvalete yetişene kadar idrar kaçırmalar oluşmaktadır. Bu şikayetleriniz varsa bunun normal bir durum veya bir kader olmadığını ve tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu bilmelisiniz. Hastanemiz üroloji kliniğinde idrar kaçırma vakaları tedavi edilmektedir" diye konuştu.
NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Taşkara, tedavi yöntemi olarak ilaç, egzersiz veya gerekli görülürse ameliyat ile bu rahatsızlığın tedavisinin yapılabildiğine dikkati çekti. Kumluca Devlet Hastanesi'nde bu hastalığın tedavisi için gerekli görüldüğünde askı ameliyat yöntemini kullandıklarını belirten Taşkara, askı yöntemini başarıyla uygulandıklarını kaydetti. Taşkara, bu operasyon için hastaların merkezdeki bir hastaneye gitmesine gerek olmadığının. askı yöntemi ile yapılan ameliyatlarda başarı oranının oldukça yüksek olduğunun altını çizen Taşkara, bu yöntemle ameliyat edilen hastaların memnuniyetle ayrıldığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!