Ä°brahim Yazıcı'ya son görev

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Yazıcıya son görev
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 10:50

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için Bursa Atatürk Stadı'nda bir tören düzenlendi... Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, taraftarların 'Stadı adı İbrahim Yazıcı olsun' sloganları üzerine "Yeni stadın adının 'İbrahim Yazıcı' olması için çalışacağız" dedi. Törende İbrahim Yazıcı'nın eşi ve kızının gözyaşları görenleri derinden etkiledi...

Haberin Devamı

Bursaspor Kulübü'ne tarihindeki ilk şampiyonluğu yaşatan başkan olan İbrahim Yazıcı, 7 Mayıs Salı günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bursa Atatürk Stadı'nda Yazıcı için bir tören düzenlendi...

FOTOĞRAFLARLA İBRAHİM YAZICI'YA SON GÖREV

Törene, birçok Süper Lig kulübü başkanı, yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular ve spor adamları katıldı...  Tören için Bursaspor Kulübü, 20 bin siyah tişört bastırarak taraftarlara dağıttı. Son görev için tribüne gelen taraftarlar, "Yazıcı'ya hakkımızı helal ediyoruz" diye bağırdı...

Haberin Devamı

İBRAHİM YAZICI İÇİN STATTA TÖREN DÜZENLENDİ

SPOR CAMİASI TÖRENE AKIN ETTİ

Törene BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile çok sayıda milletvekili, belediye baÅŸkanı, spor ve siyaset dünyasının ünlü isimleri katıldı.         Â

Törene Fenerbahçe BaÅŸkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray yöneticisi Adnan Öztürk, yorumcu Rıdvan Dilmen, Mehmet AÄŸar, ErtuÄŸrul SaÄŸlam, Gaziantepspor BaÅŸkanı Ä°brahim Kızıl, Tümer Metin, Hikmet Karaman, eski Bursasporlu futbolcular Ivan Ergic, Turgay Bahadır, Hasan Özer, Bursasporlu yönetim ve futbolcular ve taraftarlar katıldı...  Â

BÜLENT ARINÇ: Yeni stadın adının 'İbrahim Yazıcı' olması için çalışacağız.
ÖMER ERDOÄžAN: Çok büyük bir baÅŸkanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Birlikte büyük baÅŸarılara imza attık. Başımız saÄŸolsun  Â
ERTUĞRUL SAĞLAM: Büyük başkanımızı uğurlarken buraya gelen-gelmeyen herkesten Allah razı olsun. 4 yıl birlikte çalıştık. Bu sürede onun vizyonu ve büyüklüğü bize güç verdi. Hiçbir zaman kaçmadı. Çok iyiliksever bir insandı ama kimseye söylemezdi. 26 yıl sonra bir Anadolu takımının şampiyonluğunu birlikte yaşadık. En büyük pay onundu ama hiçbir zaman ön plana çıkmadı. O şimdi Cennet'e şampiyonluk görmeyenlere şampiyonluğu anlatıyor... Tüm Bursa'nın başı sağolsun, mekanın Cennet olsun şampiyon başkan.
HİKMET KARAMAN: Beni bu kulübe siz getirdiniz. Yanımda kal beraber yürüyelim dedi bana. Hakkını helal et büyük başkanım. Mekanın Cennet olsun büyük başkan.

Haberin Devamı

GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN ÜNAL AYSAL AÇIKLAMASI

Sarı-kırmızılı kulüp, resmi sitesinden yaptığı açıklamada Ünal Aysal'ın neden törene katılmadığını açıkladı: Bursaspor Kulübü Başkanı Merhum İbrahim Yazıcı’nın bugün yapılacak olan cenaze törenine katılmayı planlayan Başkanımız Ünal Aysal, ulaşımını gerçekleştireceği helikopterin yakıt tankında son dakikada meydana gelen arızadan dolayı, Bursa’ya hareket edememiştir. Başkanımız Ünal Aysal, çok arzu etmesine rağmen cenaze törenine katılamayacaktır. Merhum İbrahim Yazıcı’ya bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Bursaspor Camiası’na başsağlığı dileriz.

Hürriyet      

YAZIC'NIN NAAŞI DEFNEDİLMEK ÜZERE EMİR SULTAN MEZARLIĞINA GÖTÜRÜLDÜ
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın naaşı, Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenin ardından araca konuldu. Altıparmak ile Heykel caddelerinde, binaların balkon ve pencerelerindeki vatandaşların, üzerine karanfiller attığı araç, Ulu Cami bahçesine getirildi. Yazıcı'nın ailesinin, burada güçlükle ayakta durduğu ve bazılarının tabuta sarılarak ağladığı görüldü. Cami bahçesine, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'nin yanı sıra bazı siyasi partiler, bakanlar, futbol kulüpleri ve iş dünyasının temsilcileri adına gönderilen çelenkler konuldu. Eski AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, "Şampiyon Başkan" olarak nitelediği Yazıcı için helallik istedi.
Naaş, öğle vakti kılınan cenaze namazını müteakip toprağa verilmek üzere yeniden araca konularak, Emir Sultan Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze namazına, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Birinci Başkan Vekili Ufuk Özerten, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski bakanlar Yaşar Okuyan, Sümer Oral ve Cavit Çağlar, eski TFF başkanları Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar, Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam ve Yılmaz Vural, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, iş adamı Ahmet Nazif Zorlu, sanatçılar Oktay Kaynarca, Şahan Gökbakar, Metin Şentürk ve Mustafa Sandal, taraftarlar ile vatandaşlar katıldı.
           Â
YAZICININ CENAZESÄ°, EMÄ°RSULTAN MEZARLIÄžI'NDA TOPRAÄžA VERÄ°LDÄ°

Bursa'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın cenazesi, toprağa verildi. Ulucami'de kılınan namazın ardından kortej yürüyüşüyle Emirsultan Mezarlığı'na getirilen cenaze, kalabalık nedeniyle mezarlığın kapısından defnedileceğe yere kadar, tekbirler eşliğinde yaklaşık yarım saatte ulaştırıldı. Mezarlığa önce Yazıcı'nın eşi, kızı ve yakınları geldi. Cenaze, Yazıcı'nın babası Mehmet Yazıcı'nın mezarına defnedildi. Defin işleminin ardından eşi ve kızı da mezara toprak atıp, su döktü. Mezar başında eski milletvekili Ali Kul, dua okudu. Bu arada, Yazıcı'nın eski milletvekili olması dolayısıyla yapılan devlet töreni sırasında tabuta sarılan Türk bayrağı, oğlu Serkan Yazıcı'ya teslim edildi.

Buradaki törene, Yazıcı'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam, Yılmaz Vural, şarkıcı Mustafa Sandal, bazı milletvekilleri, futbolcular, kulübün eski ve yeni yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, siyaset ve futbol dünyasının önde gelen isimleri, çok sayıda taraftar katıldı. Törende, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalı çok sayıda futbolsever de yer aldı.
Öte yandan, akşam namazının ardından Yazıcı'nın ailesinin taziyeleri Ulucami'de kabul edeceği ve Kur'an-ı Kerim okunacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!