İbradı'da kırmızı düdük uygulaması

Güncelleme Tarihi:

İbradıda kırmızı düdük uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 11:08

İbradı'da kırmızı düdük uygulaması

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA) - ANTALYA'nın İbradı ilçesinde 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi kapsamında uygulama yapıldı, çocuklara kırmızı düdük hediye edildi.

Kazaları önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nca 81 ilde hayata geçirilen 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi İbradı'da da uygulandı. İbradı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen uygulamalara İlçe Emniyet Amiri Gökhan Mazı da katıldı. Uygulama kapsamında başta Kurban Bayramı tatili için gelenler olmak üzere karayolunda araçlar tek tek durdurularak, sürücülerin kurallara uyması gerektiği hatırlatılarak, trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edilmesi gerektiği hususunda uyarıda bulunuldu.

Uygulamayı gerçekleştiren ekipler araçlarda bulunan çocuklardan aracı kullanan ebeveynlerini trafik kurallarına uymaları konusunda sık sık uyarmalarını istedi. Çocuklara şapka, tişört ve kırmızı düdük hediye edildi.

İlçe Emniyet Amiri Gökhan Mazı, "İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı 'kırmızı düdük' uygulamasını ilçemizde uygulamaya başladık. Denetim yapıyoruz. Sürücülerimizin bilinç düzeyini ve trafik anlayışını daha da yükseltmek, derecesini geliştirmek istiyoruz. Özelikle araçlardaki çocuklarımızı da projeye dahil ediyoruz. Onlar ebeveynleri hata yaptığında uyaracak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!