İbo mu, Burhan mı?

Güncelleme Tarihi:

İbo mu, Burhan mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kanal D ve atv'de Burhan Çaçan ile İbrahim Tatlıses'in iftar saatinde okuduğu ezan, televizyon izleyicisinin yoğun ilgisini çekti. Sanatçıların iftar ezanındaki bu rekabetini, konunun uzmanları değerlendirdi.

İkisi de iyiydi

Erdem Siyavuşgil (Şan Hocası)

İbrahim Tatlıses'i de, Burhan Çaçan'ı da büyük bir keyifle dinledim. Hakikaten ikisi de çok güzel okudu. İkisinin de ses renkleri değişik. Fakat tizleri çok rahat okudular. Bu konuda onları çok başarılı buldum.

Dinlerken ağladım

Safiye Soyman - (Şarkıcı/mevlithan)

İkisi de bir derya. Burhan, kurallara uygun okuyor. Sesleri muhteşem, olağanüstü etkileyici, dinlerken tüylerim diken diken oldu. Ben de 10 yılı aşkın bir süre mevlithanlık yaptım. Televizyonlar isabetli bir karar vermiş. Dinlerken ağladım.

Burhan iyi çalışmış

Yusuf Bilgin - (Hafız ve Mevlithan)

Onlar bizim iftiharımız. Biz isteriz ki, mevlitlerde de bizimle birlikte okusunlar. Ama, çalıştıktan sonra tabii ki. İkisinin de sesleri güzel, fevkalade, ama çalışmaları gerekiyor. Burhan Çaçan, ezanı kurallarına daha yakın okuyor. Burhan, çalışmış, daha iyiydi.

Sesleri şarkıya yatkın

Sadettin Evginer - (Mevlithanlar Derneği Başkan Yardımcısı)

İkisini de dinledim. İbrahim Tatlıses, Burhan Çaçan'a oranla daha düzgün okudu. Bu sanatçıların sesleri şarkıya daha yakın. İbrahim Tatlıses'i 25 yıl önce bir mevlitte dinlemiştim. Kendi çapında güzel okumuştu. Onları hafızlarla ve hocalarla mukayese etmek doğru olmaz.

Niyet güzel ama...

Aziz Bahriyeli - (Hafız ve mevlithan)

Bilhassa İbrahim Tatlıses çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir sanatçıdır. Keza Burhan Bey'de öyle. İkisi de çok iyi bir gırtlağa sahip. Ama ezan okumaya gelince, ben İbrahim Bey gibi türkü okuyamam, o da benim gibi mevlüt, kuran ya da ezan okuyamaz. Niyet çok güzel ama, ezan okumak çok ayrı bir sanattır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!