İ. Melih'in müdürü!

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Hülya Güzel'in bugünkü Hürriyet'te yer alan haberi, dehşet verici bir şey. Ankara'nın İ. Melih tarafından kimlere teslim edildiğinin ve koskoca başkentin ne duruma düşürüldüğünün en güzel belgesi.

İ. Melih'in Zabıta Müdürü Yafes Öztürk, Ankara'da kaçak kömür satıp insanları zehirleyen şahıslarla telefonda konuşuyor. Ama ne konuşma!.. Senli benli!.. Bazen tehdit, bazen pazarlık ve şantaj!..

Ruhsatsız silahlar, Müdür Bey tarafından ayağından vurulduğu söylenen zabıta memurları, hesaplaşmak için verilen randevular, Milli Gençlik Vakfı'ndan getirilen 25 sağlam adam!..

Refah Partisi ve onun Belediye Başkanı İ. Melih tarafından Ankara'nın ne duruma getirildiğinin bundan daha güzel bir örneği olamazdı.

Ankara zehirlenirken, İ. Melih'in Zabıta Müdürü, kaçak kömürcülerle al gülüm ver gülüm durumunda.

Hürriyet, bu bandın çözümünü kısaltarak yayınlıyor. Tamamını okusanız, tüyleriniz ürperir.

***

İ. Melih yönetimi ve Zabıta, bu konuşmaların Hürriyet'in eline geçtiğini ve yayınlanacağını birkaç gün önce öğrendi. Bunun üzerine ne yapıldı biliyor musunuz?

Acele tarafından bir kaçak kömür operasyonu(!) düzenlendi. Basına helikopter verildi ve iki kömür kamyonunun peşine düşüldü. Yukarıdan çekim yapılıp bu düzmece bant televizyonlara dağıtıldı.

Ankara Belediyesi, kaçak kömür satanların peşindeydi!

Ankara zehirleniyor. Ankara'nın havası birkaç yıl önce tertemiz, pırıl pırıldı. İ. Melih döneminde yine zehir soluyoruz, dumanaltı oluyoruz. Hava kirliliği, tehlike sınırının ötesine geçiyor.

Neden?.. Çünkü Ankara'ya sürekli olarak kaçak kömür giriyor.

Eğer rastlantı sonucu yakalanan kaçak kömür olursa, bunlar da dinci vakıflara ve Kuran kurslarına bedava veriliyor, onlar tarafından şakır şakır yakılıyor. Böyle şey olur mu?

İ. Melih ise işi gücü ve kentin sorunlarını bırakmış, devletin ve milletin trilyonlarını bazı firmalara, örneğin Alfagas'a ödüyor.

Ankara'da yaşayan milyonlarca insan, bu ‘‘adil düzene’’ her gün dua ediyor! Belediye hizmetleri durmuş, başkent tıkanmış.

Hülya Güzel'in ele geçirdiği bu bant, Ankara'nın ne duruma düşürüldüğünün en güzel belgesidir.

Telefonun bir ucunda İ. Melih'in Zabıta Müdürü, öbür ucunda kaçak kömür tüccarları!

Hükümet uyusun, İ. Melih'i Ankara'nın başında tutmaya devam etsin!

Bu hükümete böylesi yakışır.

TURİZM ALANLARI

Bakanlar Kurulu bir kararnameyi imzaladı. Akdeniz kıyısı ve İstanbul'da bazı bölgeler ‘‘turizm bölgesi’’ ilan edildi. Başka bir deyişle, belli yerler imara açıldı.

Bir arsanın veya arazinin imara açılması, sahiplerine durduğu yerde trilyonlar kazandırmak demektir.

Nitekim özellikle İstanbul'da turizm bölgesi ilan edilen arsa ve arazilere baktığımızda, bunların ANAP'a yakın işadamlarına, büyük holdinglere ve hatta kumarhane sahiplerine ait olduğunu görüyoruz.

Örneğin ANAP İstanbul İl Başkanı Erdal Aksoy ve yakınlarına ait olan araziler gibi.

Türkiye'de belli kişileri bir kalemde zengin etmek kolaydır. Bunun en belirgin yollarından biri de, bir yerleri imara açmaktır.

Bunu yaptığınız anda, oraların bir olan değeri milyona fırlar.

Hükümetin buraları bir kararname ile imara açmasından pis kokular yükseliyor. Hele bu arazilerin kimlere ait olduğu ortaya çıktıktan sonra, pislik daha da yoğunluk kazandı. Devletin ve milletin parasının partililere, siyasal yandaşlara ve eşe dosta peşkeş çekildiği iyice gün ışığına çıktı.

Acaba bu iş kotarılırken büyük rüşvet döndü mü?

Hükümet bu vurgunu derhal durdurmakla yükümlüdür.

Kararnamenin geri çekilmesi, iptal edilmesi gerekir.

CHP SİİRT'TE

CHP Kadın Kolları, bölge kadın kurultaylarından ilkini önümüzdeki cumartesi günü Siirt'te yapacak. Çok sayıda CHP'li kadın şimdiden oraya gidiyor. Yanlarında okullara armağan edilecek kitaplar, ansiklopediler, İstanbul ve Ankara'da hazırlanan hediye paketleri... Bu çalışma yarın başlıyor. Okullar gezilecek, kadınlarla konuşulacak.

Güneydoğu kadını kan ağlıyor. O yörede her çeşit baskı egemen. Kadın, sekizinci sınıf yaratık olarak görülüyor. Hiçbir değeri yok.

21 Şubat Cumartesi günü Siirt'te şenlik olacak... Çünkü o gün spor salonunda düzenlenen kurultayda CHP Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu ve Deniz Baykal'la birlikte yöre kadınları da konuşmalar yapacaklar.

Bu ‘‘insanlık’’ ve ‘‘sosyal dayanışma’’ projelerini başlatan CHP güzel bir iş yapıyor. Güneydoğu kadınına el uzatmak, onu baskı ve sömürüden kurtarmak hepimizin görevi olmalı.

RTÜK KOMEDİSİ

RTÜK komedisi devam ediyor. Arena ekibi bir süre önce, Tansu-Özer ikilisine çalışan ve satışı ancak 600 dolaylarında olan gazeteyle ilgili bir yayın yapıyor. Çünkü o gazetede çok ilginç işler çevriliyor!

Gazeteye gönderilen ekip, oradan çıkan birileri tarafından dövülüyor...

Ve RTÜK, bu olay sonrasında Kanal-D'ye bir günlük kapatma cezası veriyor! Kanal-D yarın yeniden kapatılacak!

Bu gazete ile aynı binada çalışan bir Tansu-Özer televizyonu var. Sahipleri aynı. Bu kanalda her gün insanlara hakaretler yağdırılıyor.

RTÜK'e bu konuda yapılan bütün şikâyetler maalesef reddediliyor. Sadece bir kez uyarı cezası verildi!

Burada geçen gün de sordum: RTÜK ne yapıyor? RTÜK neyi amaçlıyor? RTÜK bol parayı bulmuş, çiftliğe dönmüş. Maaşlar hem yüksek, hem de iki ayda bir çift maaş veriliyor.

RTÜK üyelerinin keyifleri yerinde. Hepsi de Meclis tarafından partilerin adayları olarak seçilmişler... Ve maalesef, bazı kanalları koruyup kolladıkları açıkça belli oluyor.

Çok isabetli kararlar veren(!) ve adamına göre muamele yapan RTÜK üyelerini kutluyorum!













Yazarın Tüm Yazıları