Huzurlu ve keyifli butik kitabevi; Keyfekeder

Haberin Devamı

Eski turizmci iki kardeş Ayşe ve Hakan Ergir’in Alaçatı’da açtığı “Keyfekeder Kitap vs.”de zevkle ve özgürce kitap karıştırırken çay ya da kahve içebilirsiniz. Çünkü, Keyfekeder aynı zamanda bir kafe.
Ayşe Ergir’in Avustralya’da yaşarken gördüğü kitap-kafe konseptini uyguladıkları mekanda sadece ‘çok satanlar’, ‘yeni çıkanlar’ değil sanat, yelken, denizcilik, balıkçılık, fotoğraf, film, grafik tasarım, müzecilik, gezi ve yemek konularında özenle seçilmiş Türkçe ve İngilizce kitaplar var. Kitapların yanında özel tasarım takı, longplay ve hediyelik eşya koleksiyonu da ilgi çekici.
Bir de genç sanatçılara öncelik verdikleri değişik etkinlikler yapıyorlar. Bunlardan bazıları; 1 Ağustos’ta Sualtı Fotoğraf Sergisi, 4 Ağustos’ta Ayşe Kulin İmza Günü ve 11 Ağustos’ta Kaan Baltacı ‘Kabalın Kaftanları’ Sergisi..

Haberin Devamı

Huzurlu ve keyifli butik kitabevi; Keyfekeder

142 yıllık Girit Gelinliği kim bilir neler yaşadı
Keyfekeder’de en çok ilgimi çeken ise duvarda sergiledikleri 142 yıllık kırmızı Girit gelinliği oldu. Ergir kardeşlerin babalarının büyükannesinin 1870 yılında Girit’te evlenirken giydiği gelinlikmiş bu. Resmo’lu Hüsnü Bey, kapı komşuları Venizelos tarafından Hanya’lı İffet Hanım’la tanıştırılıyor ve düğününde bu gelinliği giyer. Hüsnü Bakioğlu daha sonra Resmo’nun son Türk Belediye Başkanı oluyor ve yine çocukluk arkadaşı Venizelos’un yardımıyla ailesini 1919’da İstanbul’a göndermeyi başarıyor. Girer girmez gözlerimin kilitlendiği 142 yıllık gelinlik Alaçatı’daki son durağına gelene kadar kim bilir sandığıyla ne yollar katetti, ne olaylara şahit oldu... Tel: 0532 677 79 88

Huzurlu ve keyifli butik kitabevi; Keyfekeder

Size özel bir yaşam alanı; Lanila Alaçatı
Lanila Alaçatı; sörf okulu, spor ünitesi, plaj ve cafesi ile tam bir yaşam alanı. Gününüzü incir ağaçlarının altında leziz bir kahvaltıyla başlatıp, gün boyu sörf yaparken keyifli bir tatilin tadını çıkarabileceğiniz Lanila’nın en büyük özelliği farklı bir doğumgünü, arkadaşlarınıza özel bir davet, özel bir yıldönümü için tüm isteklerinizi gerçeğe dönüştürebilmeleri.

Haberin Devamı

Huzurlu ve keyifli butik kitabevi; Keyfekeder


İkbal Karatepe ve Hamdi Lale, Lanila Alaçatı’nın sahibi iki kardeş. Biri İngilizce öğretmeni diğeri ise ekonomi mezunu. Henüz ortada sörf ve onun getirdiği kalabalık yokken onlar bu ıssız ve çorak yörede geçiriyorlarmış yaz tatillerini. Şimdi ise, kendi mekanlarını açıp farklı bir anlayışla hizmet veriyorlar Lanila’da. Doğumgünleri ve özel yıldönümleri kutlamalarının farklı olması gerektiğine inanıyorlar, süprizlerle dolu, eğlenceli, alışılmışın dışında... Bunu başarılı mutfaklarıyla da taçlandırıyorlar. Ben de doğumgünümü bir arkadaşımın tavsiyesiyle İkbal Karatepe’nin mükemmel organizasyonuyla kutlamıştım. Harika bir mönü ve servisten sonra Latin dansları yapan eğitmenler önce güzel bir gösteri sundu. Sonrasındaysa tüm grubu kaldırıp bize dans adımlarını öğrettiler; tabii düşenler, birbirinin ayağına basanlar... Çok, ama çok eğlenceli bir gece geçirdik. Üstelik Alaçatı’ya göre son derece makul fiyatlarla. İkbal Karatepe ve Hamdi Lale’nin amacı burada tüm gününüzü dolu dolu yaşayacağınız ve ne yapsam düşüncesiyle sıkılmayacağınız eğlenceli bir ortam sunmak. Bunu tam anlamıyla uygulayabilmek için de sabırsızlıkla projesi olan Lanila Alaçatı’nın otelini inşa etmeyi bekliyorlar. Tel: 0232 716 07 06

Haberin Devamı

Huzurlu ve keyifli butik kitabevi; Keyfekeder

Yazarın Tüm Yazıları