Huzurlu bayram için önlemler tamam

Güncelleme Tarihi:

Huzurlu bayram için önlemler tamam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 13:47

Huzurlu bayram için önlemler tamam

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve Alanya başta olmak üzere Akdeniz'de Ramazan Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı.
Ramazan Bayramında vatandaşların rahat ve huzurlu bir tatil geçirmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşları seferber oldu. Emniyet, il sağlık, Türk Telekom ve sosyal hizmetler il müdürlüklerine gerekli talimatlar verilerek, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri için gereken önlemler alındı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, halkın rahat bir bayram geçirebilmesi için hazırlıkları tamamladı. Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda çalışan personel görevde olacak. Ekipler, vatandaşların rahat bir bayram alışverişi yapabilmesi için özellikle kent merkezinde kaldırım işgallerine yönelik çalışma yapıyor. Nöbetçi ekipler, hem gıda denetimi hem de şikayetleri değerlendiriyor. Zabıta ekipleri arife gününden itibaren bayram süresince Uncalı, Kurşunlu ve Andızlı mezarlıklarında halkın, mezarları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Vatandaşlar, şikayetlerini 249 50 84 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.
ASAT'TA NÖBETÇİ EKİP 
Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında  nöbetçi personel bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda vatandaşların ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti. Olası arıza ve şikayetler 0 530 676 67 67 numaralı whatsapp ihbar hattına da yapabilecek. 
İTFAİYE GÖREV BAŞINDA
İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 36 grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve motorize ekipler, olası yangına ya da kurtarmaya karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarını ALO İtfaiye 112 numaralı telefona bildirebilecek.
MEZARLIKLARDA DİN GÖREVLİLERİ HAZIR
Ekipler bayram öncesi ve bayram süresince en çok ziyaret edilen mezarlıklarda da gerekli önlemleri aldı. Andızlı, Uncalı ve Kurşunlu mezarlıklarında arife günü ve bayramda din görevlileri vatandaşlara mezarlık ziyaretlerinde yardımcı olacak. Uncalı Mezarlığından da Kurşunlu Mezarlığına ring servisler kalkacak. Ayrıca, 19 ilçede de mezarlıklar bayram için hazırlandı.
İLLERDE ÖNLEMLER
Bayram süresince polis ve jandarma izinsiz çalışacak. Havalimanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyelerle şehir içi ve karayolları üzerindeki trafik ekiplerinin sayısı artırıldı. Bayram için Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur valilikleri de tedbir aldı. 3 ilde zabıta ekipleri bayram süresince denetimlerini sürdürecek. Cenaze ve itfaiye hizmetleri de bayramda aralıksız verilecek.

--- KUTU ---

ACİL TELEFONLAR

İtfaiye: 112
Ambulans: 112
Telefon Arıza: 121
Alo Trafik: 154
Polis İmdat: 112
Jandarma İmdat: 156
Sahil Güvenlik: 158
Su Arıza: 185
Elektrik Arıza: 186
Cenaze Hizmetleri: 188

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!