Hürriyet yazarlarından canlı yorum

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yazarlarından canlı yorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 00:00

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Beşiktaş'ı ağırladı. Hürriyet Gazetesi yazarları, zorlu maçı dakika dakika yorumladı...

Haberin Devamı

Hürriyet yazarları Hakan Ünsal, Altan Tanrıkulu ve Ercan Saatçi'nin yorumları dakika dakika hurriyet.com.tr'de...

Yazarların ikinci yarı yorumu

Hakan Ünsal: 55'den sonra tempo arttı. Derbi gibi olmaya başladı. Beşiktaş'ın golü tempoyu attırdı. Fenerbahçe iyi zamanda beraberliği yakaladı. Aykut hoca 2. forvet ile isteiğini ortaya koydu. Beşiktaş da istekli ama klasik görüntüsü devam ediyor. Çıkan oyuncular da giren oyuncular kadar önemli.

Altan Tanrıkulu: İkinci yarı önce Fenerbahçe ardından Beşiktaş sadece futbola odaklanarak oynadı. Beşiktaş'ın golünün ardından Fenerbahçe'nin hemen eşitliği yakalaması dengeleri Fenerbahçe lehine çevirdi. Fenerbahçe ayağa iyi pas yapıyor, sahayı iyi kullanıyor ama final paslarında başarılı olamıyor. Beşiktaş özellikle hızlı akınlarla çıkmaya çalışıyor. Fenerbahçe Stoch'u dinlendirip Bienvenu'yu etklili alanda topla buluşturusa gol gelebilir. Aykut hocanın Dia ve Özer, Tayfur Havutçu'nun da Mustafa hamleleri gelebilir.

Haberin Devamı

Ercan Saatçi: İkinci yarı riskli başladı. Beşiktaş'ın sürpriz golüyle de oyunun şekli değişti. Fenerbahçe kısa sürede beraberliği bulamasaydı oyun bambaşka bir hale alırdı. Ama stoch'un muhteşem golü hem skoru dengeledi hem de Fenerbahçe'nin oyun kontrolünü tekrar eline almasını sağladı.

Yazarların ilk yarı yorumu

Hakan Ünsal: İlk yarının görüntüsü şu; iki tane denk takımın mücadelesi gibi geçiyor. Ana sıkıntı Fenrbahçe adına 3. bölgede. Bu da Alex'in olmamasından dolayı. Alex'i çok arıyor Fenerbahçe. Beşiktaş'ınki ise daha çok rakip alana gidememe problemi. Önemli ayaklar takımı taşıyamıyor. Beşiktaş bir gol bulursa duran toptan bulur. Fenerbahçe'nin şansı da Stoch veya Cristian'ın uzaktan şutuyla olur. Birilerinin çok farklı işler yapması lazım.

Ercan Saatçi: İlk yarının ikinci bölümünde Fenerbahçe biraz daha Beşiktaş yarı alanına yığıldı ama Alex'ın olmaması Caner'in çok fazla top kaybı yapması, pozisyon kısırlığına neden oldu. İlk yarının adamı Selçuk Şahin. Fenerbahçe defansı Volkan'ın sakatlığıyla konsatrasyon kaybetti ama Beşiktaş'ın tehlike yaratacak bir pozisyon bulacağını sanmıyorum. Aykut hoca Caner - Dia değişikliğini düşünürse daha iyi olacaktır.

Haberin Devamı

Yazarların ilk 15 dakikalık yorumu

Hakan Ünsal: Kıran kırana bir maç geçiyor. İki tarafta çekinmeden çok agresif oynuyor. Volkan'ın sakatlığından sonraki bölüm Fenerbahçe'nin pozisyon üstünlüğünü eline geçirdiği bir maç oldu. Cristian, Fenerbahçe'nin 2 golünü yedi. Fenerbahçe, Beşiktaş'ın direncini kırdı. Oyunu kendi lehine çevirdi. Stoch ve Semih'le topa ve oyuna hakim. Edu, Beşiktaş'ın oyununu kaldıracak şekilde bir oyuncu değil.

Altan Tanrıkulu: Şu ana kadar maçta futbolla ilgili konuşmak gereksiz. Süper Final'in ilk maçındaki gibi Kadıköy'de de gerilim hakim. Allah seyredenlere kolaylık versin.

Ercan Saatçi: İlk bölümde hakim Fenerbahçe. Beşiktaş, kontra ile gol bulmayı istiyor. Oyunu orta sahada oynuyorlar. En çok dikkatimi çeken isim Selçuk Şahin. İlk 15 dakikada maçın adamı. Çok müthiş oynuyor. Simao oyunu germek amaçlı çok hareket yapıyor. Volkan sanırım ikinci yarıda olmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!