Hürriyet yazarları derbiyi yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yazarları derbiyi yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 19:40

Spor Toto Süper Final'in 4. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi, Hürriyet Gazetesi yazarları da bu zorlu maçı sizler için yorumladı.

Haberin Devamı

İşte Hakan Ünsal, Altan Tanrıkulu ve Ercan Saatçi'nin dakika dakika yorumları...

Yazarların ikinci yarı yorumu

Hakan Ünsal: Düşündüğüm gibi oldu. Tempo yükseldi. Beşiktaş final paslarını iyi yapabilse golü de bulur. Tayfur hocanın stratejisi tuttu. Kendi sahasında kalabalıklar ve hızlı çıkıyorlar. Skoru arttıracaklarsa final paslarını düzgün yapmalılar.

Altan Tanrıkulu: Fenerbahçe baskılı başladı, Beşiktaş kendi sahasına kapandı. Cristian'ın net vuruşunu Cenk'in kurtarması dışında gole daha çok yaklaşan Beşiktaş oldu. İki takım da ilerleyen dakikalarda daha çok hata yapabilir, her sonuca açık bir son bölüm bizi bekliyor.

Ercan Saatçi: Fenerbahçe daha istekli başladı ama savunma güvenliğini elden bıraktılar. Burada da Yobo'nun büyük hatasında gol geliyordu. Takımın en iyisi Volkan. Gökhan'ın sakatlanması hiç iyi olması. Fenerbahçe tüm kozlarını oynayarak golleri  bulmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Yazarların ilk yarı yorumu

Hakan Ünsal: Beşiktaş bugün puan almaya niyetli. Kadın ve çocukların olmasından oluşan sakinlik futbolcularda da var. Geride biraz daha kalabalık kalarak, açık vermeden pozisyon bulmaya çalışıyorlar. Bu tamamen puan alma oyunuydu. Fenerbahçe normalde iyi pas yapan takım. Pas bağlantılarını iyi kesmeleri Beşiktaş'ın gol bulmasını sağladı. İkinci yarıda kilit oyuncu Fernandes olacak. İyi paslarla Beşiktaş daha çok pozisyon bulacaktır. Aykut Kocaman'ın Emre ile maça başlamaması hataydı. İlk yarıda Tayfur Havutçu'nun stratejisi başarılı oldu.

Altan Tanrıkulu: İlk yarının ortalarından itibaren Fenerbahçe üstünlüğü ele aldı. Özellikle Stoch'un kanadını iyi kullandı. Ama golü bulan Beşiktaş oldu. İki önemli oyuncu Quaresma ve Almeida'nın becerisi ilk yarının skorunu belirledi.

Ercan Saatçi: İlk yarıya oyun olarak bakınca Fenerbahçe daha üstün. Oyuna daha hakim. Beşiktaş 3 gün önceki Beşiktaş gibi değil. Ama yine yenen gol moralleri bozdu. Fenerbahçe'nin oyun düzeni değişcektir. İkinci yarıda birden çok gol olacaktır.

Yazarların ilk 15 dakikalık yorumu

Hakan Ünsal: En dikkat çekici şey geçen maçın ilk yarısındaki gerginliğin yerine sakinlik var. Burada da kadın ve çocukların büyük rolü var. Maçtan önce Volkan tribünleri alkışladı. Erkekler olsa böyle olmazdı. Maç orta  sahada başladı. İki takım da topu taşımakta zorlanıyor. Farklı bir pozisyona ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Altan Tanrıkulu: Aynı Kadıköy'deki gibi iki takımın ileriye fazla gidemediği bir orta alana mücadelesi var. Beşiktaş daha organize ve akıllı başladı. Fenerbahçe çabuk toparlandı. İki teknik adam da maçın başında gol yememeyi düşünmüşler. Kazanma hamlelerini sonraya bırakmışlar.

Ercan Saatçi: İki tarafta kontrollü başladı. Ama Fenerbahçe bu maçı kazanmak için sahaya çıktığını hem kadrosuyla hem de maç başındaki organizasyonlarla gösterdi. Beşiktaş açısından da; kontra ataklarla gol arayacaklar. Orada kanatlar çok önemli. Fenerbahçe açısından her şey olumlü gidiyor, Fenerbahçe kazanacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!