Hürriyet yazarları derbiyi yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yazarları derbiyi yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 18:17

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Hürriyet Gazetesi Yazarları da bu dev maçı sizler için dakika dakika yorumladı.

Haberin Devamı

İşte Hürriyet Yazarları Kanat Atkaya, Hakan Ünsal, Altan Tanrıkulu, Ercan Saatçi ve İlhan Söyler'in yorumları...

Yazarların ikinci yarı yorumu:

Kanat Atkaya: İkinci yarıda Galatasaray oyunu tamamen Fenrbahçe sahasına yıktı. Fenerbahçe'nin direncini duran toptan Selçuk yıktı. Galatasaray, gol kaçırma konusunda rekor denilebilecek düzeyde oynuyor.

Hakan Ünsal: Galatasaray ikinci yarıya normalde oynadığı gibi baskı yaparak başladı. Daha agresifdi. Normalde maçın şu an 3-1, 4-1 olması lazım. Galatasaray'ın yaşadığı şokun daha ağırını Fenerbahçe yaşıyor. Fenerbahçe adına kilit adam Volkan. Bu dakikadan sonra gol bulursa Galatasaray bulur.

Altan Tanrıkulu: Galatasaray ilk yarıda oynadığı futbolun temposunu ikinci yarıda iyice arttırdı. Fenerbahçe oyunu çok geride kabul etti. Ev sahibi hak ettiği golü bulmasının yanında çok net fırsatlardan da yararlanamadı.

Haberin Devamı

Ercan Saatçi: Fenerbahçe ikinci yarıya avantajla başladı. Galatasaray'ın oyunu hızlandırmasına imkan vermemek için daha soğuk kanlı bir perfrormans sergiledi. Maçın kahramanı kesinlikle Volkan Demirel. Sakatlığına rağmen inanılmaz bir mücadele veriyor. Ama başka bir mücadele veren biri daha var. O da maçın hakemi Fırat Aydınus. En ufak pozisyonlarda Galatasaray lehine kararlar vererek bu güzel derbinin gidişatını gölgeliyor. Maç her şeye gebe, her iki takımın oyuncuları da centilmence oynuyorlar. Umarım maçın sonunda bu güzel mücadele Fırat Aydınus'un gölgesinde kalmaz.

İlhan Söyler: Oyunun ikinci yarısında tek kale oyun devam etti. Fenerbahçe'de Selçuk'u Baroni'yi Yobo'yu Bekir'in arasına soktu ama Galatasaray baskısı devam ediyordu. Fenerbahçe Muslera'yı  hiç rahatsız etmedi. Hava iyi ki soğuk değildi yoksa buz keserdi. Topla temas etti de öyle ısındı. Bu da yetmiyormuş gibi Muslera kalesini terk edip onları korumak için orta sahaya geldi pas yaptı.  Bütün oyuncular her pozisyonda itiraz etti, hepsi hakeme karşı isyankardı.

Yazarların ilk yarı yorumu

Kanat Atkaya: Galatasaray, bariz bir konsatrasyon problemi yaşıyor. Maça daha hakim taraf gibi gözükse de uzun bir süre pozisyon yaratamadı. Fenerbahçe golü bulduktan sonra oyunu soğutan bir tavıra girdi. Son dakikalarda yoğunlaşan baskıdan  gol çıkaramadıysa da ikinci yarı için umut ışığı kabul edilebilir. Engin, Emre ve Eboue gibi oyuncular da dikkat eksikliği üst seviyedeydi. Bu da ilk yarıdan aklı kalan noktalardan biri.

Haberin Devamı

Hakan Ünsal: Fenerbahçe oynatmadı, bir kere gelip attı. Fenerbahçe orta saha ve defansı birbirine yakın oynayarak Galatasaray'ın pas alışverişini engelledi. Galatasaray'ın da hatası burada. Kenarları kullanması gerekiyor. Eboue ve Hakan Balta devreye girmezse sıkıntı devam eder. Fenerbahçeliler sakin oynuyor. Fenerbahçe şimdilik istediğini aldı. Önde olmanın avantajını kullanıyor. Galatasaray beraberliği bulursa oyun onların lehine döner.

Altan Tanrıkulu: Golden sonra Galatasaray baskısını arttırdı. Özellikle ceza sahası dışından şutlarla kalesinde gol aradı. Elmander ve Necati'yle 2 uygun fırsat daha yakaladı. Volkan Demirel'in de iyi oyunu golü engelledi. Şu ana kadar Fenerbahçe hakim oynamaya çalışıyor ama hücumda çok etkisiz. Sahanın en durgun adamı Sow'un sakatlanışı ve Bienvenu'nün oyuna girişi ikinci yarıda nasıl etki yapacak göreceğiz. Bu etki Fenerbahçe'nin öne doğru çıkmasını kolaylaştıracak şekilde olursa ikinci gol gelebilir. Aksi halde Galatasaray baskısı sonuç verebilir. İki takım da gergin. Kırmızı kart da gelebilir.

Haberin Devamı

Ercan Saatçi: Çok akıllıca oynamaya çalışan taraf Fenerbahçe'ydi. Fenerbahçe'de özellikle Alex'in iyi gününde olması hem Fenerbahçe açısından hem de oyun açısından kader değiştirici bir özellie taşıdı ilk yarıda. Fakat Sow gibi oyuncusunu daha ilk yarıda kaybetmesi ardından da Volkan'ın sakatlanması Fenerbahçe'nin oyun düzenini bozdu. Ama buna rağmen Fenerbahçe takımı bu maçtan hem 3 puan almak hem de kendilerine atfedilen şike zırvalıklarına cevap vermek için sahadaydılar. Fenerbahçe kazanacaktır. Galatasaray ilk ayrıdaki golden sonra büyük bir moral çöküntüsü yaşayarak soyunma odasına girdi. Ama Fenerbahçe'nin inanmışlığı karşısında Galatasaray saha avantajı pek kar etmeyecek gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

İlhan Söyler: Fenerbahçe'nin golünden sonra G.Saray her koldan gitmeye başladı. Sağı denedi, solu denedi, ortadan ver kaçları denedi fakat olmuyordu. Galatasaray topa hükmediyor, Fenerbahçe set kurup bekliyordu. Necati gidiyor, Elmander gidiyor vuruyor ama olmuyordu. Melo servisleri güzel bir şekilde yapıyor ama 3 direk arasına top bir türlü girmiyordı. Bu ilk bölümde Volkan'ın da gününde olması, Galatasaray'ın attığı şutlarının kaleyi küçültüp yer tutması, Galatasaray'ın gol atmasını engelliyordu. Fenerbahçe rakip alana ya bir kere gitti ya da iki kere gitti. Ama bir tanesi gol oldu. Fenerbahçe hücum etmekte korktu, ne kanadı kullandı ne de ceza sahasının içine girmeyi denedi. Çünkü Galatasaray harıl harıl geliyordu. Fenerbahçe devre böyle bitsin diye bekliyordu nitekim öyle de bitti.

Haberin Devamı

Yazarların ilk 15 dakikalık yorumu

Kanat Atkaya: Galatasaray, iki taraf arasında daha üstün gözüken ekip. Fenerbahçe defansına göbekten gelmek için uğraş verdiler. Necati ile istediği pozisyonlardan birini yakaladı ama değerlendiremedi. İlk 15 dakika serin kanlı gözken Fenerbahçe ilk yarattığı pozisyonda sol beki ile golü buldu.

Hakan Ünsal: Oyuna başlangıç olarak düşününce son yılların en hakim derbisi. İki takım birbirini hiç tanımıyormuş gibi bir 10 dakika izledik. Necati'nin şutundan sonra derbi gibi düşünmeye başladık. Fenerbahçe, Trabzonspor maçındaki taktik ile oynuyor. Fenerbahçe, ilk pozisyonunda golü bulmayı başardı. Galatasaray'ın bugün her zamankinden daha fazla kenarları kullanması gerekiyor.

Altan Tanrıkulu: Kimsenin beklemediği bir dakikada Fenerbahçe öne geçti. Aslında Fenerbahçe hakim oynamaya çalışırken Galatasaray iyi top çevirerek oyunu rakip alana yıkmıştı. Necati'yle bir de gol pozisyonuna girdiler. Ama skoru ele geçiren takım Fenerbahçe oldu. Oyunun daha ilk bölümünde hem golün hem de konuk takımdan gelmesi derbiyi daha da ilginç hale getirdi.

Ercan Saatçi: Ambians çok güzel. Her iki takım da temkinli başladı. Saha avantajı Galatasaray'da olmasına rağmen Fenerbahçe'nin alışkın olduğu bir derbi. Ben her zaman Fenerbahçe'nin galibiyete yakın olduğunu düşünüyorum. Derbi tecrübesi olan oyuncu sayısı Fenerbahçe'de daha fazla. Fenerbahçe kazanacaktır.

İlhan Söyler: Büyük maç tam gaz hızlı bir şekilde başladı. Galatasaray nerede ne zaman hızlı çıkacağını biliyordu ve Fenerbahçe hücumda top kaybettiği zaman bunu değerlendirmek istedi. Orta alanda Fenerbahçe devamlı top kaybedince Galatasaray o alana girdi. Ama faul yoktu bir anda Fenerbahçe öyle kontra atak yaptı ki  top ağlardaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!