Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan'ın ibretlik yazısı

Gazetemiz Hürriyet'in Spor Müdürü Mehmet Arslan Euro 2016'ya katılan millilerimizin krize dönen 'Prim kavgası' ile ilgili ibretlik bir habere imza attı. Yazmayayım, yazmayayım dedim ama haberi okuyunca Türk futbolu ve seyircisi adına çok ama çok üzüldüğüm için yazayım dedim.

Haberin Devamı

Ben dış haberciyim futboldan anlamam. Milli maçlar, Avrupa ve Dünya kupaları dışında hiçbir maçı izlemediğim gibi bu maçların da hepsini değil büyük kulüplerinkini izlemeğe çalışırım, kaçırsam da hiç üzülmem. Tıpkı hangi gün oynandığını unuttuğum Türkiye’nin 2 golle Çek Cumhuriyetini yendiği maçı kaçırdığım gibi.

Ama Mehmet Arslan’ın A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016'da yaşadığı 'prim krizinin' perde arkasını yazdığı 'Özel haberi'ni okuyunca ‘yazıklar olsun’ demekten kendimi alamadım. Zira milyonların gözünü diktiği, herkesin tek yürek olduğu, heyecanla stadyumlarda Türk bayraklarıyla destek vermeye gittiği Avrupa Kupası maçlarına çıkan futbolcularımız Türkiye adına kazanmak için değil alacakları prim için oynuyormuş.

Haberin Devamı

Tüm ülkelerin oyuncuları da tabii ki prim alıyor ama onlar canlarını dişlerine takıp ülkelerinin ve arkalarında kenetlenerek tek yürek olmuş milyonlarca vatandaşının yüzünü güldürmek için oynuyor. Bütün dünyada prim kıstasları bellidir, ilk 11 de oynayanlar, sonradan girenler ve yedek kulübesinde bekleyenler performanslarına göre ne alacaklarını bildikleri için bunun kavgasına girmezler. Tur atlayınca yada şampiyon olunca da alacakları ek primler bellidir o nedenle para için morallerini bozmaz galibiyet için oynar ülkelerini öne çıkarırlar.

Mehmet Arslan'la Hürriyet Yazı İşlerinde

Ancak Fransa'da oynanan Euro 2016 maçlarında milli takımdaki futbolcularımızın kafasında başarı ve galibiyetten önce alacakları prim olduğu Mehmet Arslan'ın haberiyle ortaya çıkıyor. Yıllardır Hürriyet'te çalıştığımız ve muhabirlikten gelerek hakkıyla Spor Müdürlüğüne yükselen Mehmet Arslan kimsenin dillendirmeye yanaşmadığı bu rahatsızlığı yazarken "Primleri kim, nasıl belirlemişti?, Tartışma nereden çıkıyordu?, Terim’in primde rolü neydi?, Adaletsizlik yapılmış mıydı?" sorularının cevabını veriyor.

Haberin Devamı

Haberde, Fatih Terim’in yakın çevresine göre prim sistemini Türkiye Futbol Federasyonu belirledi. Terim’in bir inisiyatifi olmadı. Teknik heyet sadece oynayan oyuncuların listesini TFF’ye gönderdi. Sorulan soruların cevapları ve hangi futbolcunun ne kadar prim aldığını Hürriyet’in aşağıdaki İnternet linkindeki haberi tıklayarak okuyabilirsiniz.

http://www.hurriyet.com.tr/iste-milli-kriz-yaratan-o-primler-40122291

Demem o ki, tabii ki futbolculara primleri verilecek, galibiyetlerde de uygun görüldüğünde ek teşvik primi de verilebilir ancak milli maçlarda futbolcuların prim tartışmalarını bir kenara bırakıp ‘Milli’ olmanın hakkını vererek oynamaları gerekmiyor mu?'. Prim pazarlığı, prim tartışmaları, prim kavgaları futbolun önüne geçerse sahalarda dökülmeye devam eder ve maalesef Euro 2016 da olduğu gibi hezimetler kaçınılmaz olur.

Haberin Devamı

İşte haberdeki 'Milli Kriz'e neden olan o primler

melveren@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları