Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bila: Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bila: Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 17:45

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bila: Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve Hürriyet Gazetesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Kayseri'yi Keşfet' etkinliği sona erdi. Kapanış toplantısında konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Turizm ajantelarının temsilcileri ile Hürriyet Gazetesi'nden 41 yazar ve muhabirin katıldığı, 4 gün süren ''Kayseri'yi Keşfet'' etkinliği, Radisson Blu Otel'de yapılan tophlantıyla sona erdi. Etkinliğe, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tuggeneral Ercan Teke, 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Tuggeneral Selçuk Aygün, Turizim Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Hürriyet gazetesi yazarları, Kayseri il protokolü, turizmciler ve medya mensupları katıldı.
Hürriyet olarak 'Keşfet' organizasyonlarını yapmaya 2016 yılı Mayıs ayında başladıklarını, Hatay, Aydın, Mersin, Gaziantep, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Edirne ve İzmir'den sonra 8'inci durağın Kayseri olduğunu belirten Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, şöyle dedi:
"Diğer illerde yaptığımız gibi Kayseri'yi de Türkiye'nin gündemine taşıyacağız. Güçlü yazar kadromuz, 4 günü kapsayan bu organizasyonun ardından ana gazetemizde, Kelebek ve Seyahat'te gezimizin hemen arkasından özel olarak yayınlanacak 'Kayseri'yi Keşfet' gazetesinde kendi köşelerinde Kayseri'nin ekonomisini, tarihi, turistik yerlerini, kısacası şehrin tüm dinamiklerini ele alacak. Yazılan yazılar, sosyal medya paylaşımları, internet sitemizde yayınlanan haberler sayesinde Kayseri için bir farkındalık oluşturulacak. Yayınlarımız sayesinde kamuoyunda Kayseri gündemi yaratmaya çalışacağız. Kayseri son dönemlerde yaptığı yatırımlarla adından sık söz ettiriyor. Bu yatırımlar arasında en dikkat çekenlerinden biri de Erciyes Kayak Merkezi. Yaklaşık 200 milyon euro'luk yatırımla hayata geçirilen proje ile Kayseri bir turizm şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Aslında bu yapılanlar sadece Kayseri için değil tüm Türkiye için büyük önem taşıyor. Kayseri tabi ki Erciyes'ten ibaret değil. Burası bir ticaret kenti, tarihe tanıklık etmiş bir kent, birçok eseri bünyesinde barındıran bir kent. Ayrıca bulunduğu konum itibariyle dünyada Türkiye denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kapadokya'ya da çok yakın bir konumda. Buraya gelen insanlara birçok şeyi bir arada sunabilen bir kent.''
"ÖNCE KENDİNİ ÜLKENİ TANI"
Bila, Hürriyet Gazetesi olarak bu organizasyonu düzenlerken Türkiye'nin en değerli sektörlerinin başında gelen turizm sektörü ve Türkiye'nin 81 ilinde bir turizm hareketi oluşturmayı hedeflediklerini anlattı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, şöyle devam etti:
"Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı döviz girdisi bakımından büyük önem taşıyor. Turist sayılarının daha da artması gerekiyor. Umarım yaptığımız bu faaliyetlerle buradaki turizmi ekonomiyi, canlandırmak için faydalı olabiliriz. Türkiye'nin daha da ileriye gitmesi için Hürriyet gazetesi olarak biz de elimizi taşın altına koyduk; 'Önce kendi ülkeni tanı, kendi ülkende seyahat et' Biz TÜRSAB ile birlikte 81 ilde bu organizasyonları düzenlemek üzere harekete geçtik. Yayınlayacağımız yazılarımız ile bu fikre biraz katkı yapabileceksek, insanlarda biraz farkındalık oluşturabileceksek ne mutlu bize dedik. Bizleri, 4 gündür ağırlayan Kayserililere teşekkür ediyoruz."
'DARBE GİRİŞİMİNDEN EN ÇOK BİZ ZARAR GÖRDÜK'
Türkiye Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 'Kayseri'yi Keşfet' etkinliğine katkıda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile  Hürriyet Gazetesi'ne teşekkür etti. Türkiye'nin her alanda kaşınacak değil, okşanacak bir ülke olduğuna dikkati çeken Başaran Ulusoy, şunları söyledi:
"İşte bu toplantılar sayesinde ülkemizin insanları birleştirilerek, bir ve beraber olacağız. Biz, vize konulacak ülke değiliz. Zaman gelecek bize vize koyanlara biz de vize koyacağız. Önümüzdeki 17-19 Mayıs'ta Almanya'dan binin üzerinde tur operatörü Türkiye'yle gelecek. Turist ve turizmi seven bir ülkeyiz. Başarısız darbe girişimi sonrası en çok etkilenen sektör turizm sektörü oldu. En çok zararı biz gördük. Bunu yapanları, ülkemize zarar verenleri, imajımızı bozanları, Allah'a havale  ediyoruz. Hepimizin bu ülkeye borcu var. İşte Hürriyet gazetesi yaptığı bu tanıtımla ülkeye borcunu ödüyor. İnsanlarımız Anadolu'yu iyi tanımalı. Her zaman şunu söylüyorum; Anadolu'ya çıkınca ders vermeye kalkmayın. Ders alın."
"MİSAFİR AĞIRLAMADA SİCİLİMİZ TEMİZ"
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'da TURSAB ve Hürriyet Gazetesi'ne teşekkür ederek, bu tür tanıtımların üzerinde durdu. Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik'te konuklara ve katılımcılara teşekkür ederek, "Misafir ağırlama, yedirip, içirme konusunda sicilimiz temiz. Misafirperverliğimize diyecek yoktur. Kayseri 6 bin yıllık tarihi, Erciyes gibi önemli kış sporları ve turizm merkeziyle, sağlık sektörüyle, ticaret ve ekonomideki başarısıyla önemli bir ildir. Ancak, tanınma konusunda yeterli yerde değiliz. Değerli yazarlar ve turizmcilerin bize katkılarını bekliyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a, TÜRSAB Başkanı Ulusoy da Vali, Belediye başkanı ve Bila'ya birer hatıra plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!