Hürriyet Emlak Genel Müdürü Çelik: Emlak, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Çelik: Emlak, Türkiyenin lokomotif sektörlerinden biri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:29

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Çelik: Emlak, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR, (DHA) - HÜRRİYET Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, "Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan emlak, en çabuk büyüyen ve en fazla sermaye çeken sektörlerden biri" dedi.
Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası üyeleri, Divan Express Otel'de verilen iftarda bir araya geldi. Oda Başkanı Gazi Çelik'in ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik de katıldı. Çelik, Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası ile yaptıkları iş birliği hakkında bilgi vererek, "Hürriyet Emlak'ın elde ettiği başarıyı emlak sektörü ile ilgilenen herkesle paylaşıyoruz. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası ile yaptığımız işbirliği ile odaya üye olan emlak ofislerinin aidatlarını biz karşılıyoruz" dedi.
YATIRIMCILAR KAZANDI
Geçen yıl Türkiye genelinde toplam 1 milyon 341 bin 453, Eskişehir'de ise 22 bin 951 adet konut satışı gerçekleştiğini belirten Hakan Çelik şunları söyledi:
"Rekor satışın yapıldığı 2016 yılının ardından satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1.484 TL'den 1.610 TL'ye çıktı. Böylelikle konut yatırımı yapan yatırımcılar metrekare başına 1 yılda 126 TL'lik kar elde etti. Yatırımcıların 2 yıllık primi ise metrekare başına yaklaşık 200 TL oldu. Ticari gayrimenkul fiyatları Türkiye genelinde son bir yıl içinde ortalama yüzde 8 yükselirken, Eskişehir'de bu oran yüzde 37'ye çıktı. Metrekare ortalama fiyatı 2 bin 647 TL'ye yükselen ticari gayrimenkuller, Eskişehir'de yatırımcılarına kazanç kapısını araladı. Son bir yılda meydana gelen yüzde 37'lik bu büyük değişim, gayrimenkulde ticari ilanlara ilgi gösteren yatırımcıların yüzünü güldürdü."    
Hürriyet Emlak'ın emlak arayanların adresi olduğunu, Hürriyet Emlak'ta 10 bine yakın Eskişehir emlak ilanının yer aldığını söyleyen Çelik, "Gayrimenkule yatırım yapanlar her zaman kazançlı çıkıyor. Eskişehir'in ileriye yönelik olumlu bir potansiyeli var. İlerleyen süreçte Eskişehir'de 75 bin nüfuslu bir 'Süper Kent' kurulacak. Şehirdeki gayrimenkul potansiyeli gitgide daha iyi bir noktaya taşınıyor" dedi.
Hakan Çelik, Hürriyet Emlak web sitesi ziyaretçi trafiği verilerileriyle ilgili olarak "Ziyaretçilerimize baktığımızda Eskişehir'deki gayrimenkul ilanlarına aramalar en çok 21.00-23.00 saatlerinde ve mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. En çok aranan fiyat aralığı satılık ilanlarda 110- 200 bin TL olurken, kiralık ilanlarda bu rakamlar 400-800 TL aralığında seyrediyor" diye konuştu.
EN FAZLA SERMAYE ÇEKEN SEKTÖR
Hürriyet Emlak, kullanıcıların aradıkları gayrimenkulü sadece bulmayı değil, o gayrimenkulü edinmeye giden yolculuğu kolaylaştırdığını ifade eden Hakan Çelik, emlak sektörünün Türkiye için çok önemli lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Eskişehir'de bu emlak büyümesinden ve emlak payını alıyor. Emlak sektörü en çabuk büyüyen ve en fazla sermaye çeken sektörlerden biri. O yüzden sektörün büyümesi önemli. Ama sektör büyürken bankacılık gibi çok denetleyen ya da regüle eden kurallar, standartlar, ya da kurumlar yok.  O yüzden odalara burada çok iş düşüyor. Sektörü temiz, güvenilir kılmak, şeffaf kılmak çok önemli. Çünkü normal bir alışveriş yapar gibi 3-5 liralar harcamıyorsunuz. 100- 150 bin TL'ler, herkesin birikimlerini, yatırımlarını, geleceğini emanet ettiği bir sektör. Gayrimenkul geçen sene bizim verilerimize göre Türkiye'de yüzde 8 büyüdü. Eskişehir'de bunun üzerine çok büyük değerler katarak büyüdü. Türkiye ortalaması 8 iken Eskişehir'in büyümesi yüzde 37. Bu gerçekten çok önemli bir büyüme."
Yemekte, Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Hakan Çelik'e plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!