Hunter'ın gözyaşları

Güncelleme Tarihi:

Hunterın gözyaşları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dopingli çıktığı haberini gazetelerden öğrendiğini belirten ABD'li dünya şampiyonu atlet, eşi Marion Jones ile düzenlediği basın toplantısında ‘‘Nasıl oldu bilemiyorum’’ dedi ve ağladı.

KENDİSİNE bu yıl içinde yapılan 4 testin sonucunun da pozitif çıktığı açıklanan erkekler gülle atmada dünya şampiyonu olan ABD'li atlet C.J. Hunter, ‘‘Nasıl oldu bilmiyorum. Test sonuçlarının açıklamasını yapamayacağım’’ dedi. Sydney'de 100 metre bayanlarda altın madalya kazanan eşi Marion Jones ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Hunter, 3 kez ‘‘Nasıl oldu bilmiyorum’’ dedikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Hunter, testlerin sonucunun nasıl pozitif çıktığının açıklamasını yapamayacağını belirterek, ‘‘Dünyada hiç kimse bana eşimi ve çocuklarımı sevmediğimi söyleyemez. Kendimi ve onları zor durumda bırakacak birşeyi asla yapmam. Atletizm ve olimpiyatlar, doping yapmamı gerektirecek kadar da önemli değil benim için. Olimpiyata gelmeden doping nedeniyle ABD Takımı'ndan çıkarıldığım doğru değil. Dopingli çıktığım haberini gazetelerden öğrendim. Suçlu değilim ve bunun düzeltilmesini isteyeceğim’’ dedi. Oyunlardan önce sakatlığını belirterek Sydney 2000'e katılmayan 31 yaşındaki C.J.Hunter'ın, daha önceki evliliğinden 2 çocuğu bulunuyor.

RAHATSIZ ETMEYİN

Eşiyle elele tutuşarak basın toplantısına gelen Marion Jones da tamamıyla Hunter'a destek olmak için orada bulunduğunu söyledi. Jones, ‘‘Ben artık bu konuyu konuşmak istemiyorum. 4 altın hedefim daha var. Buna konsantre olmak istiyorum artık beni rahatsız etmeyin.’’ ifadesini kullandı.

Toplantıya katılan San Francisco'daki Balco Laboratuvar'ından beslenme uzmanı Victor Conte, ABD'li sporcunun demir takviyesi amacıyla aldığı vitaminler nedeniyle dopingli çıktığını söyledi. Conte, daha önce de erkekler 100 metrede eski olimpiyat şampiyonu İngiliz atlet Linford Christie ve Jamaikalı bayan atlet Merlene Ottey'in, aynı vitaminler nedeniyle dopingli çıktığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!