Hülya Aksoy'dan kadınlara tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Hülya Aksoydan kadınlara tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 12:59

Hülya Aksoy'dan kadınlara tavsiyeler

Haberin Devamı

Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında kadınları bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla seminer düzenlendi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy kadınlara tavsiyelerde bulunarak, "Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz, öncelik hep eşimiz, çocuğumuz ve evimizdir. Onlara daha faydalı olmak için çaba sarf ederiz ama önce kadın sağlıklı olacak ki bunları çok daha rahat ve başarılı bir şekilde yapabilsin. Kendinizi ihmal etmeyin" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası'nın toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü ve kadınlar katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, kadına yönelik şiddetle mücadelenin 'Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' nin önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, "Kadın sağlığı geleceğimizi oluşturan nesillerin sağlığı için daha doğrusu çocuk yetiştiren bir geleceği hazırlamakta ön planda olan kadınlara karşı borcumuz olan önemli görevlerimizdendir. Şiddetle mücadele bu programın bir parçasıdır, bizlerin de bu konuda önemli görevler üsteleneceğimizi düşünüyorum. Dinimizde ve kültürümüzde çok özel bir yer tutan hayatımızın her döneminde bizlere sevgi hoşgörü ile destek olan kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar" dedi.

KENDİNİZİ İHMAL ETMEYİN
Hülya Aksoy ise yaptığı konuşmada daha önce görev yaptığı şehirlerde buna benzer seminerler düzenleyip oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Kadınlara tavsiyelerde bulunan Hülya Aksoy, "Biz Kocaeli Valiliği olarak, Kocaeli'de kadınlarımızı bilinçlendirmek, kendi sağlıkları ve ilgili konularda farkındalık yaratmak için bir proje başlattık. Daha önce çalıştığımız illerde de bu projeyi gerçekleştirdik ve oldukça olumlu sonuçlar aldık. Projenin kapsamında öncelikle meme kanseri, doktorlarımızın söylediği kadarıyla kadının karşı karşıya kaldığı kanser türleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bununla birlikte biz projenin kapsamında rahim ağzı, cinsel yollarla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite, kadına şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı gibi belirli konularda sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Aslında ben çok iyi biliyorum, hepiniz bu konuları biliyorsunuz. Hepimiz bu konuları biliyoruz ama bazen bilmek yetmiyor, uygulamak çok önemli. Hepinize birer broşür dağıtıldı, bu broşürde burada dinlediklerinizi fark ettiğiniz zaman nerelere müracaat edeceğiniz hakkında bilgiler var. Burada dinlediklerinizi lütfen kendiniz de uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlar varsa onlarla da paylaşın istiyoruz. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz, öncelik hep eşimiz, çocuğumuz ve evimizdir. Onlara daha faydalı olmak için çaba sarf ederiz ama önce kadın sağlıklı olacak ki bunları çok daha rahat ve başarılı bir şekilde yapabilsin. Kendinizi ihmal etmeyin" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!