Hububat hasadı, fiyat belirsizliğiyle başladı

Güncelleme Tarihi:

Hububat hasadı, fiyat belirsizliğiyle başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 12:35

Hububat hasadı, fiyat belirsizliğiyle başladı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi'nde, buğday ve arpa hasadı başladı. Mevsimsel yağışların yeterli derecede düşmesiyle rekolte çiftçinin yüzünü güldürürken, taban fiyatların açıklanmaması tedirginlik yaratıyor.

İslahiye’de 135 bin dekar araziye ekili alanda buğday ile 15 bin dekarda ekili arpa hasadı başladı. İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, buğday için ihtiyaç duyulan yağışların Mart ve Nisan aylarında yağmasıyla rekoltenin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Sulu alanlarda dekar başına yaklaşık 500 ile 700, kurak alanlarda ise dekar başına yaklaşık 300 ile 400 kilo buğday, arpada ise dekar başına 300 ile 400 kilo ürün gerçekleştiğini ifade eden Köse, girdi maliyetlerinin yüksek olması ve taban fiyatın açıklanmamasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Güllü Höyük Mahallesi'nde buğday hasadına başlayan Yaşar Polat ise, "Bu yıl yağışlara bağlı olarak ürünlerimiz bereketli. Buğday başaklarında tanelerinin iri ve güzel olması bizleri sevindirirken, çiftçinin elinde ürün bittikten sonra fiyatların açıklanması çiftçinin değil tüccarın işine yarıyor. Çiftçiler olarak bir an önce fiyatların açıklanması istiyoruz. Beklentimiz en az 1 lira" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!