Hoşgeldin Sivasspor

SİVASSPOR ligin ilk yarısını lider bitirdi. İlk yarının son haftalarında tepedeki iddiasını sürdüren kırmızı beyazlı ekibin yükselişi müthiş.

"Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi şampiyonluk tiryakileri dururken Sivasspor'un orada ne işi var?" diye soru sorma hakkımız yok. "Gözü var" demek yeter. Ne işi olduğunu ikinci yarıda daha dikkatle izleyeceğiz. Bülent Uygun’un Yiğidoları futboldaki iddiasını ortaya koydu. İlk yarı liderliği sürpriz değil, "Haktır".. Yaygın deyişle "Hak eden kazandı."

1992-93 sezonunda devreyi lider bitiren Kocaelispor'dan sonra Sivasspor, 15 yıl sonra Anadolu'nun yükselen sesi oldu. Darısı tüm kulüplerimizin başına. Hürriyet Spor Servisi'nin araştırmacı editörü Sıddık Turgut, tepedeki baskını rakamlarla açıklıyor: 2001-02 sezonunda Galatasaray'ın (9'da 9), 2004-05 sezonunda Fenerbahçe'nin (8'de 8) başarısını tekrarlayıp, kendi evinde ilk yarıdaki tüm maçları kazanan ekip oldu Sivasspor.

İkinci yarıya avantajlı çıkacak. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'la 4 Eylül Stadı'nda oynayacaklar. Zaman neyi gösterir ama Sivasspor'un da kendi sahasındaki kapışmaya gelen rakiplerin yoluna gül döşemeyeceği kesin!..

Önce UEFA

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe (14), Galatasaray (15), Beşiktaş (17) puan kaybetti. Sivasspor, "çeşmenin suyu nereden geldi?" diye ıkınıp sıkılmadan 37 puanla liderliğini ilan etti. Bugün şampiyonluk yarışmasındaki dar koridor, futbolumuzdaki gelişmeyi önlüyor. 50 yıldır, 3 takım büyük ödülü paylaşıyor. Trabzonspor 70'lerde İstanbul saltanatına öyle bir darbe vurdu ki, köprünün altından büyük büyük kupalar birer birer Karadeniz'e aktı. Ne var ki, bir zamanların efsane ekibi yıllardır suskun. "Tık" yok. Ankaragücü, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Bursaspor, Denizlispor'un da baş kaldırma vakti gelmedi mi? Elbette şampiyonluk uzun bir yol. Önce ekonomi ve yakın geleceğin hedefe dönük planlaması. Sivaspor yola çıktı. Taraftarları "şampiyonluk" diye bağırıyor. Geçen hafta İstanbul'da Spor Ajansı'nın düzenlediği "Ayın Altın Adamı" yarışmasında Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, milyonlarca Sivaslı’ya çağrıda bulundu: "Büyük hedeflere varmak için hepimiz kenetlenmeliyiz. Taraftarımız şampiyonluk diye bağırıyor. Ama istemek yetmiyor. Sivas halkı ile büyük kentlere yayılmış iş adamlarının alkışları da yetmiyor. Sivasspor'u herkesin kucaklaması ve desteklemesi şart." Teknik direktör Bülent Uygun da başkanı gibi düşünüyor. Yıldızları satıp iki adam almak mı? Yoksa yeni bir transfer yapıp gücüne güç katmak mı?

Bu görüşe katılıyorum

Yılın sorusu? Sivasspor şampiyon olur mu?.. Kolay değil, olmaz da değil. Önce ilk 4'te kalacaksın. Takımın yıldızlarından Devran'ın arkadaşları adına açıkladığı hedef önce "UEFA". Bu görüşe katılıyorum, kutluyorum. Son söz olarak Pir Sultan Abdal'ın "Sivas ellerinde sazım çalınır" türküsünden bir dize: "Kul Olayım Kalem Tutan Ellere. Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle". Ben de yazdım işte: Hoşgeldin Sivas.
Yazarın Tüm Yazıları