Honduras hafif geldi: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Honduras hafif geldi: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2010 09:50

Türkiye ile Honduras (A) Milli Futbol Takımları arasında yapılan özel maçı, Türkiye 2-0 kazandı. İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada goller; 41. dakikada Emre Güngör ve 55. dakikada Hamit Altıntop'tan geldi.

Haberin Devamı

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Pavel Olsiak, Martin Balko, Peter Chladek (Slovakya)
Türkiye: Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu (Dk. 84 Kazım Kazım), Emre Güngör, Servet Çetin, Caner Erkin, Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio (Dk. 81 Necip Uysal), Emre Belözoğlu (Dk. 77 Nuri Şahin), Arda Turan (Dk. 62 Ozan İpek), Volkan Şen (Dk. 46 Halil Altıntop), Mevlüt Erdinç (Dk. 46 Tuncay Şanlı)
Honduras: Escober, Sabillon, Bernandez, Figueroa, Izaguirre, Alvarez (Dk. 46 Guevara), Turcios (Dk. 84 Norales), Wilson Palacios (Dk. 69 Thomas), Cesar de Leon (Dk. 46 Martinez), Suazo (Dk. 46 Pavon), Costly (Dk. 69 Welcome)
Goller: Dk. 41 Emre Güngör, Dk. 55 Hamit Altıntop
Sarı Kart: Dk. 50 Guevara (Honduras)

MİLLİ MAÇTAN NOTLAR

(A) Milli Futbol Takımı, 2010 yılındaki ilk sınavında İstanbul'da Honduras ile karşılaştı. 2009 yılındaki son maçını 14 Ekim 2009 tarihinde oynayan milliler, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki maçta, Bursa'da Ermenistan'ı 2-0 yendi. Bu maç, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in son sınavı olmuştu. Yeniden yapılanma sürecine giren ay-yıldızlı ekip, 1 Ağustos 2010 tarihi itibariyle görevine başlayacak yeni teknik direktör Guus Hiddink'in yokluğunda, (A) Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin yönetiminde, 2010 yılındaki ilk maçını Honduras ile oynadı.

Haberin Devamı

15 YIL SONRA GELEN RÖVANŞ

Türkiye ile Honduras (A) Milli Futbol Takımları, tarihte 2. kez karşı karşıya geldi. İki ülke (A) milli takımları, tarihteki ilk maçlarını 11 Haziran 1995'te yaptı. Kanada'nın Toronto kentindeki özel maçı Türkiye, halen Kayserispor'un teknik direktörlüğünü yapan Tolunay Kafkas'ın 89. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı. Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki milli takımın ilk Honduras maçı kadrosunda, bu akşamki maçta ay-yıldızlı ekibin başında sahaya (A) Milli Takım Sorumlu Yardımcısı olarak çıkan Oğuz Çetin, takım kaptanı olarak yer almıştı. Bu maçla birlikte iki ülke (A) milli takımları yaklaşık 15 yıl sonra karşı karşıya geldi.

OĞUZ ÇETİN, TARİHE GEÇTİ

(A) Milli Futbol Takımı'nın Honduras ile yaptığı özel maçta, ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkan (A) Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, Türk Milli Takımı tarihine geçti. Oğuz Çetin, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında sahaya çıkan 42. teknik adam unvanını aldı. Türk Milli Futbol Takımı, 87 yıllık tarihinde bundan önceki 468 maçta, 24'ü Türk, 17'si yabancı, toplam 41 teknik adam yönetiminde sahaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Fatih Terim'den boşalan Türk Milli Takımı'ndaki teknik direktörlük görevine 1 Ağustos 2010 tarihinde resmen başlayacak olan Guus Hiddink'in yokluğunda, bu görevi yürütecek olan Oğuz Çetin, aynı zamanda ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkan 25. Türk çalıştırıcı oldu. Ay-yıldızlı ekipte, Türk hocaların yanı sıra 4'er İngiliz ve Macar, 3'er İtalyan ve Yugoslav, 1'er de İskoç, Rumen ve Alman teknik adam görev yaptı.

(A) Milli Futbol Takımı'ndaki görevine 1 Ağustos 2010 tarihinde resmen başlayacak Guus Hiddink, ay-yıldızlı ekibin başında görev yapacak 43. teknik adam olacak. Hiddink, milli takımın başında görev yapacak ilk Hollandalı ve 18. yabancı teknik adam unvanlarını da alacak.

Haberin Devamı

EMRE BELÖZOĞLU YENİDEN KAPTAN

(A) Milli Futbol Takımı'nın Honduras ile yaptığı maça, takım kaptanı olarak Emre Belözoğlu çıktı. Ay-yıldızlı ekip, görevden ayrılan Fatih Terim'in son maçlarına Tuncay Şanlı'nın kaptanlığında çıkmıştı. Honduras maçında Tuncay Şanlı yedekler arasında yer alırken, takım kaptanlığını yeniden Emre Belözoğlu yaptı.

VOLKAN ŞEN İLK KEZ (A) MİLLİ OLDU

Sezonun flaş takımı Bursaspor'un oyuncusu Volkan Şen, Honduras maçıyla birlikte ilk kez (A) milli formayı giydi. Maça ilk 11'de başlayan 23 yaşındaki futbolcu, daha önce Ümit Milli Takım'da yer almıştı.

AURELIO'NUN MİLLİ FORMA HASRETİ BİTTİ

(A) Milli Futbol Takımı'nın Brezilya asıllı futbolcusu Mehmet Aurelio, yaklaşık 11 ay sonra ay-yıldızlı formayla sahaya çıktı. İspanya'nın Real Betis takımında futbol yaşantısını sürdüren Aurelio, (A) milli formayla son maçını 1 Nisan 2009 tarihinde deplasmanda İspanya ile yapılan 2010 Dünya Kupası Avrupa eleme maçında giymişti. Aureilo, o maçın ardından sakatlığı nedeniyle ay-yıldızlı ekibin yaptığı resmi ve özel son 7 maçta oynayamamıştı. Aurelio, 32. kez (A) milli formayı giydi.

Haberin Devamı

EMRE GÜNGÖR 18 MAÇ SONRA FORMA GİYDİ

Galatasaraylı Emre Güngör, 15 Haziran 2008 tarihinde Çek Cumhuriyeti ile yapılan 2008 Avrupa Şampiyonası finallerindeki maçın ardından, ilk kez ay-yıldızlı formayı giydi. 3. kez (A) milli olan Emre Güngör, resmi ve özel 18 milli maç sonra ay-yıldızlı formayla sahaya çıktı. Öte yandan, (A) Milli Futbol Takımı'nda Honduras maçı için aday kadroya çağrılan 22 futbolcudan, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Fenerbahçeli Gökhan Gönül dışındaki 21'i, maç kadrosunda kendisine yer buldu. Özel maç olduğu için yedek kulübesinde 10 futbolcu yer aldı.

ÖZEL MAÇA İLGİ FAZLA

(A) Milli Futbol Takımı'nın Honduras ile yaptığı özel maça futbolseverlerin ilgisi fazla oldu. Milliler, BJK İnönü Stadı'nda yaklaşık 1,5 yıl sonra sahaya çıkarken, 32 bin kişi kapasiteli stadın yarıdan fazlası doldu. Özellikle İstanbul'da, çoğu özel milli maçta boş kalan tribünler, Honduras karşısında taraftarların coşkusuna sahne oldu. Futbol Federasyonu'nun, bilet fiyatlarını 5, 10 ve 20 lira olarak belirlediği maça ilgi gösteren futbolseverler, kapalı, numaralı ve yeni açık tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. Maçta eski açık tribüne ise seyirci alınmadı.

Haberin Devamı

Milli maçı, UEFA Asbaşkanı ve Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, federasyon yönetim kurulu üyeleriyle, bazı kulüplerin başkan ve teknik direktörleri de izledi. Bu arada, karşılaşmayı izleyen medya mensupları arasında 12 de yabancı (Honduraslı, İngiliz ve İspanyol) gazeteci yer aldı.

DOLMABAHÇE'DE 508 GÜN SONRA (A) MİLLİ MAÇ

(A) Milli Futbol Takımı, Honduras maçıyla birlikte tam 508 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda sahaya çıktı. (A) milliler, Dolmabahçe'deki son randevusunda, 11 Ekim 2008 tarihinde Bosna-Hersek ile 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki maçı 2-1 kazandı. Türk Milli Takımı ayrıca, 87 yıllık tarihinde 67. kez BJK İnönü Stadı'nda maç yaptı.

ÇEVREYE DUYARLI NOSTALJİK FORMA

(A) Milli Futbol Takımı, Honduras ile yapılan özel maça, Nike'ın, çevreye duyarlı malzemeden tasarlanan yeni dış saha formalarıyla çıktı. Türk Milli Takımı'nın yeni dönemde deplasmanlarda giyeceği nostaljik formaların hakim rengi beyaz olurken, yeni tasarımda, formanın göğsünde kırmızı bir bant ve bandın üstünde ay-yıldız bulunuyor. Yeni formanın, öncekilerden en büyük farkı, geri dönüşüm özelliğinin bulunması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!