‘Hollywood Smile’la yüzünüz değişsin

Çok az ya da hiç aşındırma yapmadan uygulanan lamina vener’lerle dişler artık çok daha estetik bir görünüm kazanıyor. Üstelik dişlerin görünürlüğünün artması, dudakların da daha hacimli gorünmesini sağlıyor. Detayları Diş Hekimi İlker Aslan’dan aldık...

Haberin Devamı

Sadece dişler üzerindeki birkaç dokunuşla tüm yüzünüzün değişebileceğini biliyor musunuz? Diş Hekimi ılker Aslan’a göre, özellikle ön iki dişi uzatarak daha genç, dinamik ve çekici bir gülümsemeye sahip olmak mümkün.
-  Bu uygulama diş sağlığına zarar veriyor mu?
- Lamine, porselen protezler arasında diş dokusuna en az müdahale gerektiren uygulama. Çoğunlukla dişlere hiçbir müdahale yapılmadan işlem tamamlanıyor. Laminelerin uygulaması sırasında dişten en fazla 0.5 mm bir doku kaldırılır ki bu da dişin dış tabakasındaki mine dokusunun hâlâ ağızda kalmasına izin vermektedir. Bu da diş yapısının korunmasını sağlıyor.
-  Estetik lamine’ler yüz estetiğini tamamlamak için başka tedavilerle kombine ediliyor mu?
- Lamine yöntemi, yüzün bütününü ve özellikle dudakları ilgilendiren estetik bir çalışmayı daha mükemmel hale getirebileceği gibi tek başına da uygulanabiliyor. Dudağı dolgun, gülümsemeyi daha çarpıcı yapmak için kombine tedaviler de uygulanıyor. Özellikle ince yapılı dudaklarda lamine tedavisiyle beraber uygulanan dudak şekillendirme işlemleri estetik başarıyı artırıyor. Dişler, dudaklar ve yüzün tümü beraber değerlendirilerek yüz için en uygun ve doğal diş formları oluşturuluyor. Diş etleri ve dudaklardaki asimetriler de lamine’lerle rahatlıkla düzeltilebiliyor.
-  İleride bu görüntüden sıkılanlar eski hallerine dönebilir mi?
- Restorasyonlar diş üzerine porselenlerin yapıştırılmasıyla yapıla-bileceği gibi kompozit dediğimiz beyaz dolgu materyalleriyle de yapılabiliyor. Porselen lami-ne’ler dişler üzerine yapıştırıldıklarından dolayı sökülmeleri zordur. Bununla beraber kompozit lamine’lerin sökülmesi daha kolaydır. Ancak kompozit lamine’ler zamanla renklenirken, porselenlerde herhangi bir renk değişimi olmuyor. Uzun yıllar ilk günkü formlarını koruyorlar.

Haberin Devamı

Uygulama aşamaları

-  Önce hastanın fotoğrafları çekiliyor, alınan ölçülerden modeller çıkarılıyor.
-  Fotoğraflar bilgisayar yardımıyla işlenerek -hastanın dudak, yüz ve diğer dişleri de göz önüne alınarak- en uygun diş form ve boyutları belirleniyor.
-  Alınan ölçüler ve dijital gülüş dizaynı ile hazırlanan fotoğraflar hastanın ilk halinin fotoğraflarıyla birlikte teknisyene gönderilerek alçı modeller üzerinde dişlerin prototipleri hazırlanıyor.
-  Bu prototipler daha sonra hastanın ağzına uygulanıyor ve yapılacak dişleri görmesi sağlanıyor.
-  Tüm bu işlemler, 7-10 gün içinde tamamlanabiliyor.

Haberin Devamı

Saçlarda yeni trend

Yuvarla ve çık...

Dior, Jean Paul Gaultier, Jil Sander ve Rodarte gibi ünlü modacılar için çalışan saç tasarımcıları, 2012 yaz sezonunda nostaljik bir trende imza attı. Saçlardaki ‘dolma’ efektine bu yaz çok sık rastlayacağız.

İster ensedeki saç tutamlarını içeriye doğru kıvırarak yuvarlayın, ister aynı etkiyi önde vermeyi tercih edin. 1940’ların bu gözde saç trendi, yeniden gündemimizde...
Bu modeli uygulamak çok da ustalık gerektirmiyor, üstelik kişiye daha genç ve sportif bir görünüm kazandırıyor.
Bir de hatırlatma yapalım; saçlarınızı arkada ya da alın bölgesinde toplarken saç tokalarını gizlemeyin. Uçuşan saç tutamlarını da doğal görünümünde bırakın, çünkü saç modeliniz kusursuz görünmek zorunda değil.
Küçük bir not: Saçınızdaki küçük bir dolgunlukla bile kendinize çok farklı bir hava katabilirsiniz. Saçlarınızı yandan ayırın ve önünü hafif kabartarak geriye doğru çevirin, birkaç siyah tokayla tutturun. Alnınız genişse, saçınızın ön tutamını öne çıkacak şekilde alarak aynı işlemi tekrar edin.

Haberin Devamı

Bu stili nasıl uygulayalım?

-  Saçınızın yuvarlamak istediğiniz bölümünü alın, uçlarını birleştirip parmaklarınızla saç köküne kadar yuvarlayın.
-  Elde ettiğiniz ‘dolma’nın içini doldurmak mı istiyorsunuz? Topuz süngerinizi ortadan kesin ve saçlarınızı onun etrafına dolayın.

Pedikür sanattır

Bastien Gonzalez, ayak bakımı ve ayak hastalıkları tedavisi konusuna dünya çapında üne kavuşmuş bir isim. Dünyadaki pek çok önemli merkezde, farklı uluslardan hastalarıyla edindiği tecrübeyle “ayak virtüözü” unvanını kazanan Gonzalez’in Türkiye’deki temsilcisi podolog Tugdual Ponchet’den pedikürle ilgili önemli bilgiler aldık.

Bastien Gonzalez’in pediküre yaklaşımı sanat gibi. Kendi felsefesine dayanarak iki çalışma geliştirmiş; çeşitli uygulama ürünleri kullanmak ve profesyonel tedaviler uygulamak... Dünyanın pek çok lüks spa merkezinde ve otellerinde Bastien imzasıyla uygulamalar yapılıyor. Uygulamaların yapıldığı otellerden biri de ıstanbul Edition Otel.
Tugdual Ponchet, Bastien’in tedavi yönteminin tırnak sağlığını ve büyükannesinden kalan tırnak parlatma sırrını kapsadığını belirtiyor: “ıkinci sırrı ise manikür veya pedikür sırasında kasların gevşemesi için yapılan masajlar. Böylece ayak tırnaklarından bacaklara, el tırnaklarından kollara kadar kişi kendini yenilenmiş hissediyor. Bastien konsepti bütünsel bir yaklaşımla tam bir bakım içerir.”
-  TIRNAK TEDAVİSİ: Deri ve tırnak problemlerinin tedavisi ve bakımını içeriyor. Ayaklarda oluşan nasır ve derinin kalınlaşması gibi problemlere çözüm sunuyor. Amacı deri üzerinde oluşan sertlikleri en aza indirgemek.
-  GÜZEL GÖRÜNÜM (tırnak kesimi ve doğal parlaklığına kavuşturma): Tırnaklardaki çatlama, batık ve mantara karşı derinlemesine tedavi uygulanıyor. Makas ve törpü yardımıyla tırnaklar yeniden şekillendiriliyor. Güderi ile ovulan parlatma macununun uygulanması, tırnaklara doğal parlaklık kazandırıyor.
-  SAğLIK: Bacaklardan ayak tırnaklarına kadar yerle temas eden her yerimiz, her kas, sinirler ve eklem yerleri bize en iyi kıvraklığı sağlıyor. Bunlardan en önemlileri kas esnekliği, eklem hareketliliği, kan dolaşımı, deri esnekliği ve topuk sağlığıdır. Bastien sonrasında ayaklar hafifliyor ve vücuda sağlıklı olma duygusu
yayılıyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Yaşlanma karşıtı bakım

La Colline’nin yeni bakım serisi, yüksek stardartlı bir yaşlanma karşıtı bakım sunuyor. Navigate La Creme’deki aktif içerikler, cildin oksijen alımı, nemlenme ve korunma seviyesini artırıyor. Cilt sıkılaşıyor.

Çizgilerle mücadele

Shiseido’nun çizgilerle mücadele eden ürünü Bio-Performance Advanced Super Revitalizer, yeni formülüyle erken yaşlanmaya karşı savaşıyor. ıçeriğindeki Bio canlandırıcı kompleks, elastin liflerin üretimini artırarak cilde pürüzsüzlük ve elastikiyet kazandırıyor.

Dişiliği hissedin

Patrizia Pepe, yeni kokusuyla dişiliği eğlenceli, ışıltılı ve ironik bir ruhla bütünleştiriyor. Tutkulu ve sıcak notaları tende etkileyici birer esansa dönüşüyor.

Yazarın Tüm Yazıları