Hollywood dudakları ona emanet

Angelina Jolie, Demi Moore, Julia Roberts onun ismini açıklamadığı sayısız ‘client-müşteri’sinden sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Hollywood’un birbirinden güzel isimlerinin yaşlanmaya karşı en büyük silahı, onun dozunu çok iyi ayarladığı karışımlarda gizli.

Doktor Rita Rakus, Londra’nın dünyaca ünlü ‘Dudak Kraliçesi’. Dünyaca tanınmış kadınların dudakları Doktor Rakus’a emanet. O da bu işi öyle iyi biliyor ki, ‘Dudak Kraliçesi’ unvanını yıllardır hiçbir doktora kaptırmıyor. Dr Rakus’la, Londra’nın Knightsbridge semtinde dünyaca ünlü Harrods mağazasının tam karşısında bulunan 5 yıldızlı spa kliniğinde buluştuk. Hollywood’daki son trendleri anlattı. Neden, artık Angelina Jolie dudaklarına rağbet olmadığını açıkladı.

Sydney Üniversitesi’nden tıp doktoru olarak mezun olan Doktor  Rita Rakus, İngiliz Kozmetik Doktorlar Derneği’nin kurucu üyesi olarak neştersiz güzellik ve anti aging trendlerini, dünyanın dört bir yanından gelen hastalarına uyguluyor. Rakus, bugüne kadar yaptığı 50 binden fazla enjeksiyon ve dokunduğu dudakların doğallığı ile Londra’nın ‘ Lip Queen-Dudak Kraliçesi’ unvanını haklı olarak kazanmış. ‘ Güzel dudakların sırrı, o dudakların yüze uyumu ve doğallığıdır’ diyen ünlü doktor, kendisine gelen hastaları eğer uygun görmüyorsa, tedavi etmiyor yani daha güzel yapmıyor.

Haberin Devamı

Neştersiz güzellik alanında 20 yıldır harikalar yaratan Rita Rakus, Daily Mail, New York Times, London Evening Standart, Tatler, Elle, Sunday Mirror ve The Observer gibi dergi ve gazetelerde sıkı sık boy gösteriyor. Sadece Hollywood yıldızlarının değil Avrupa jet-set’inin de her konuda kendilerini emanet ettiği Doktor Rita Rakus, kliniğinde görüntülenmek istemeyen dünyaca ünlü isimleri, elindeki ufak ‘ rescue-yardım’ valiziyle kendi mekanlarında ziyaret ediyor. Bu valizde neler mi var? Hastanın ihtiyacına göre ne gerekiyorsa bu mobil çantada işte bu malzemeler var. Çoğu zamanda, 6-8 ayda bir tazelenmesi gereken o muhteşem dudaklar için enjeksiyonlar. İşte, Avrupa’nın en önemli adresinde kişiye özel anti aging ve neştersiz güzellik uygulamaları yapan Rita Rakus, tepeden tırnağa biyolojik yaşınızın 10 yıl öncesine döndürme sözü veriyor.

Haberin Devamı

Hatta bu sözden öteye gidiyor. Dr Rita Rakus, İngiliz televizyon kanalı Channel 4’da geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlanan ‘ 10 Years Younger-10 Yıl Daha Genç’ programında Denise Bird adlı kadını neştersiz yaptığı uygulamalarla tam 14 yıl öncesine götürerek, İngiliz basınının gündemine oturdu. Sadece kadınları değil erkekleri de güzelleştiren Dr Rita Rakus, neştersiz güzellikte en son gelinen noktaları açıkladı.

85 yaşındaki anneme bile neştersiz güzellik uygulamaları yapıyorum

Neştersiz güzellik ve anti aging uygulamaları için sayısız teknik olduğuna dikkat çeken Rita Rakus, artık Angelina Jolie dudaklarının çok talep görmediğine de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Siz, sayısız Hollywood yıldızının dudaklarını güzelleştirdiniz. Özellikle son yıllarda, Angelina Jolie dudakları çok talep gördü. Hala öyle mi?

Angelina Jolie’nin dudakları yüz hatlarına göre son derece uyumlu Burada, insanların anlamadığı bir şey var. Her dudak her yüze gitmez. Bazen, hasta size geliyor ve ‘ Ben şöyle bir dudak istiyorum’ diyor. Eğer, o kişinin yüzüne o dudaklar gitmeyecekse ben kesinlikle müdahale etmem. Benim, özellikle dudak konusundaki başarım,  her yüze ayrı dudak dolgunluğu ve kıvrımı vermem. Hastalarımı deşifre edemem ama memnun olmalılar ki yıllardır bana geliyorlar. Benim yaptığım uygulamalarda suni bir sonuç olmaz. Bu, senelerin birikimi. Bir de işimi çok severek ve araştırarak yaparım.

Haberin Devamı

Dudaklara silikon konuyor mu?

O eski bir yöntemdi. Artık tercih edilmiyor. Üstelik tıp öylesine hızlı yol alıyor ki. Bu alanda çok güzel ve doğal maddeler geliştirildi. Ama burada önemli olan, uygulamayı yapan doktor. İyi bir doktor ufak bir müdahale ile harikalar yaratır. Ya da tam tersi. Bir de şunu belirteyim ben uygulamalarımda suni maddeler kullanmam. En iyi ve doğal maddeleri tercih ederim. Her zaman geri dönüşümlü, çevreye zarar vermeyen yani toprakta çözünebilen maddeler kullanıyorum. Bu maddelerin reaksiyon riskleri daha düşük oluyor.

Bazı kişiler daha genç ve daha güzel görünme adına şişme bebek gibi oluyor. Bir de birbirine çok benzeyen kadınlar olmaya başladı. Bu işlemler yüzünden değil mi?

Haberin Devamı

Kesinlikle hayır. Yine aynı noktaya geliyoruz. Eğer kişiye bu işlemleri uygulayan doktor konusunda uzmansa sonuçlar da başarılı olur. Kaldı ki bu işlemler kişiyi daha güzel yapmak adına ilerleyen yıllara karşı yapılan uygulamalar. Amacımız hastanın doğal gözükmesi olmalı. Yapılan uygulamalarda doğru malzeme kullanıp dozu doğru ayarlamak çok önemlidir.

İşte bu  nedenle ben Los Angeles’ta çalışamazdım. Çünkü orada bu uygulamaları yapan doktorların anlayışı çok farklı. Tamamiyle farklı bir endüstri ve güzellik anlayışı.

Hasta profilinizden bahseder misiniz? Dünyada anti aging ve neştersiz güzellik uygulamaları geniş bir platforma yayılmaya başladı.

Amerika başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinden, Rusya’dan Orta Doğu’dan, Türkiye’den kısaca dünyanın dört bir yanından hastalarım var. Bana gelemeyenlere ben gidiyorum.

Ya erkekler?

İnanır mısınız, isim veremem ama dünyaca ünlü üst düzey yöneticisi, tepe yöneticisi erkek müşterilerim var. Onların amacı daha yakışıklı gözükmek değil daha ‘ taze ve enerjik gözükmek’..Kısaca artık kimse yorgun ve üzgün gözükmek istemiyor. Yıllar geçtikçe kadın ya da erkek, yüzde bir yorgunluk ifadesi oluyor. Profesyonel müşterilerim bu ifadenin yerine olgun ama daha ‘ taze’ bir görünüm istiyorlar./images/100/0x0/55ea602ef018fbb8f87be3cd

Peki erkek hastalarınız ne tür uygulamalar için geliyor?

Dudak uygulamaları dışında kadınlar için yapılan tüm uygulamalar erkeklere de yapılabiliyor. Örneğin Thermage ya da Fraxel uygulamalarının çok iyi sonuç veriyor. Bununla birlikte erkekler de anlaşılmayan botoks istiyor.

Anlaşılmayan derken?

Yani daha doğal, mimik yapabilecekleri botoks uygulamaları isteyen erkekler o kadar çok ki. Bazıları, kadınlar gibi bu uygulamalardan eşlerine bahsetmiyorlar. Bir de artık içinde bulunduğumuz çağ rekabete öyle açık ki..İnsanlar eğer çalışma hayatının içindeyse mümkün olduğunca iyi görünmek istiyorlar.

Peki kimlere bu uygulamalar yapılamaz?

Çok ciddi fiziksel bir rahatsızlık söz konusu değilse bu uygulamalar herkese yapılabilir. Ben 85 yaşındaki anneme uygulama yapıyorum. Annemi görseniz, 85 yaşında demezsiniz. Sonuçta psikolojik açıdan kişiyi mutlu ediyor, o kişi kendini daha iyi hissediyorsa neden olmasın?.

Geçenlerde yanımda çalışan temizlikçi gelip, bana ‘ Daha genç görünmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?’ dedi.

Potansiyel hastalara ne önerirsiniz?

Hangi yaşta olursanız olun, cilt bakımı çok önemlidir. Özellikle Türkiye gibi sıcak ülkelerde koruma faktörlü nemlendiriciler kullanılmalıdır. Aslında insanlar koruma faktörünün sadece güneş ışığına karşı olduğu sanılıyor ama bulutlu hatta yağmurlu günlerde bile koruma faktörü kullanılmalıdır. Tabii güneşte fazla kalınmamalı, alkol ve sigara tüketiminde çok dikkatli olunmalı. Artık insanlar bu konularda daha bilinçlendi.

Yazarın Tüm Yazıları