Hollanda'da yılın hakemi Türk oldu

Güncelleme Tarihi:

Hollandada yılın hakemi Türk oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 11:18

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivise) düdük çalan en genç hakem olan 26 yaşındaki Serdar Gözübüyük, geçen hafta sona eren ligde, sezonun en başarılı hakemi seçildi.

FIFA korkatlı en genç hakem unvanının da sahibi olan Serdar Gözübüyük, Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ile ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Telegraaf tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmada, rakiplerini geride bırakarak zirveye yerleşti.

Düdük çaldığı 20 maç sonunda aldığı ortalama 7.075 puanla birinci olan Gözübüyük'e ödülü, Hollanda'da her sene Eylül ayında düzenlenen başarılı sporcuların açıklandığı galada verilecek.

Serdar Gözübüyük ayrıca, aralarında Johan Cruyff'un da bulunduğu Hollandalı eski milli futbolcular ile Voetbal International dergisinin düzenlediği yarışmada da birinci seçildi.

“Çok çalıştım”

Elde ettiği başarıdan büyük bir gurur duyduğunu belirten Gözübüyük, AA;ya yaptığı açıklamada, bu noktaya gelebilmek için çok çalıştığını söyledi.

Aynı zamanda düğün hazırlıklarıyla meşgul olan Gözübüyük, küçük yaşlardan itibaren büyük merak duyduğu hakemliği severek ve isteyerek yaptığını kaydederek, “Başarının sırrı bu olsa gerek; sevmek ve istemek. Yaptığınız işi sevdiğiniz takdirde başarılı olursunuz. Hedefim Avrupa'nın en iyi hakemlerinden biri olmak” diye konuştu.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'ndeki ilk maçına 2009'da, daha 24 yaşındayken çıkan Gözübüyük, başarısını geçen Aralık ayında taktığı FIFA kokartıyla taçlandırdı.

İşçi çocuğunun başarısı

Hollanda'da profesyonel düzeyde hakemlik yapan ilk ve tek Türk kökenli isim olan Serdar Gözübüyük, bu ülkede yaşayan Türkler'in büyük kesimi gibi, bir işçi çocuğu.

Gözübüyük, yıllar önce ailesinin Adana'dan Hollanda'ya göç etmesinden sonra bu ülkede dünyana gelmiş. Küçük yaşlardan itibaren futbolcu olmaya karar veren Gözübüyük, amatör bir takımda oynarken aynı zamanda hakemliğe de merak saldığını belirterek, “Hakemliğe Hollandalı ünlü bir futbolcunun tavsiyeleri doğrultusunda başladım. Küçük yaşlarda futbol oynamaya başladım. 16 yaşımda bir kulüpte oynarken Hollandalı ünlü futbolcu bana hakemliğe yoğunlaşmamı tavsiye etti. Ben de bu tavsiyeyi tuttum ve tüm enerjimi hakemliğe verdim. Bu mesleği çok seviyorum” dedi.

Kupa maçları dahil, bir sezonda ortalama 25 maça çıkan Serdar Gözübüyük, ülkedeki FIFA kokartlı en genç hakem unvanının da sahibi.

Başarısında ailesinin büyük katkısı olduğunu anlatan Gözübüyük, aynı zamanda Hollanda'da üst düzey maçlarda düdük çalan en genç isim olduğunu vurgulayarak, “Ailem bana hep destek verdi. Başarılarım onları da gururlandırıyor” diye konuştu.

Hollanda'da bu düzeyde hakemlik yapan tek Türk kökenli isim olan Serdar Gözübüyük, rol model durumunda bulunduğunun farkında olarak hareket ettiğini vurgulayarak, özellikle gençlere bu mesleğe yönelmeleri tavsiyesinde bulundu. Serdar Gözübüyük, bu konuda desteğe hazır olduğu mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül ile tanıştı

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in, geçen ay bu ülkeye resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verdiği yemeğe de katıldığını belirten Serdar Gözübüyük, Cumhurbaşkanı Gül ile tanıştığını ve Gül'ün kendisini başarılarından dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Fubtolu seven Cumhurbaşkanı'nın kendisiyle yakından ilgilendiğini kaydeden Serdar Gözübüyük, Hollanda ile Türkiye arasında köprü görevi görerek iki ülke ilişkilerine katkı sunmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!