Hollanda'da favoriler ilk hafta kayıpsız

Güncelleme Tarihi:

Hollandada favoriler ilk hafta kayıpsız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 11:08

Eredivisie'de yeni sezon, hafta son oynanan maçlarla başladı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk adayları Ajax, PSV ve Feyenoord lige galibiyetle başlarken, Twente ise Cambuur deplasmanında puan kaybı yaşadı. Evinde güçlü rakibi Vitesse engelini 4-1'lik galibiyetle aşan Eredivisie'nin son şampiyonu Ajax, ilk haftayı zirvede tamamladı. Amsterdam Arena Stadı'nda 48 bin 500 kişinin izlediği maçta rakibine oranla daha atak bir oyun sergileyen Ajax, 40. dakikada yeni transferi Viergever'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Baskılı oyununu ikinci devrede de sürdüren Amsterdam ekibi, 48 ve 87. dakikada Schöne ve 62. dakikada Van der Hoorn'un golleriyle karşılaşmayı 4-1 kazandı. Vitesse'nin tek golü ise 84. dakikada Vejinovic'in ayağından geldi. Hollanda'yı Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden tek takım olan Ajax, aldığı bu farklı galibiyetle ligin ilk haftasında liderlik koltuğuna oturdu.

Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan ve hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş'a elenen Feyenoord, Fred Rutten'in teknik direktörlüğünde çıktığı ilk lig maçında ADO Den Haag'ı zor da olsa 1-0 yenmeyi başardı. Schet'in 40. dakikada kırmızı kart görmesinden sonra maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kalan ADO Den Haag karşısında zorlanan Feyenoord, galibiyete 90+1 dakikada Te Vrede'nin attığı golle ulaştı. Zaman zaman sert müdahalelerin yaşandığı maçta hakem oyunculara toplam 12 sarı kart gösterdi.

Son yıllarda ligde istediğini alamayan ve bu yüzden taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan şampiyonluğun güçlü adaylarından PSV Eindhoven, sezona 3-1'lik Willem II galibiyetiyle başladı. Deplasmanda oynamasına rağmen zayıf rakibine oranla daha etkili olan PSV'ye galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Locadia, 10. ve 76. dakikada Depay atarken, ev sahibi ekibin tek sayısı ise 40. dakikada Andrade'nin ayağından geldi. Willem II, Lamprou'nun 74. dakikada kırmızı kart görmesi üzerine maçın son bölümlerini bir kişi eksik oynamak zorunda kaldı.


Toplu sonuç
Eredivisie'nin ilk haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:


PEC Zwolle-FC Utrecht: 2-0
sc Heerenveen-FC Dordrecht: 1-2
SC Cambuur-FC Twente: 1-1
NAC Breda-Excelsior: 1-1
Heracles Almelo-AZ Alkmaar: 0-3
ADO Den Haag-Feyenoord: 0-1
Go Ahead Eagles-FC Groningen: 2-3
Ajax-Vitesse: 4-1
Willem II-PSV: 1-3



2. hafta maçları
Feyenoord-sc Heerenveen
PSV-NAC Breda
FC Dordrecht-PEC Zwolle
FC Twente-ADO Den Haag
Vitesse-SC Cambuur
AZ Alkmaar-Ajax
FC Utrecht-Willem II
Excelsior-Go Ahead Eagles
FC Groningen-Heracles Almelo


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!