Holigana çete suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Holigana çete suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2004 15:38

Türkiye'de yıllardır süren stat terörüne, yeni yasa çıkarılmasına rağmen engel olunamadı. Kişisel ve siyasi ilişkiler nedeniyle tribündeki terör görmezden gelinip çok küçük cezalarla geçiştirildi. Ve terör sonunda statta cinayete kadar vardı. Belçika'da ise mahkeme koltukları ateşe veren üç holiganı "çete" suçlamasıyla üç yıl hapis ve 5 milyar lira para cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Belçika'da 5 yıl önce oynanan Club Brugge-RSC Anderlecht maçında, koltukları ateşe veren holiganlardan 3'üne 3 yıl hapis ve 2479'ar Euro (Yaklaşık 4 milyar 700 milyon lira) para cezası verildi. Brugge Ceza Mahkemesi'nin çete kurmaktan suçlu bulduğu holiganlardan 4'üne de 8 ay hapis cezası verilirken, diğer holiganlar 100 saate kadar zorunlu kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.

Belçika'da Brugge Ceza Mahkemesi, 24 holiganı ağır cezalara çarptırdı.  29 Ocak 1999 tarihinde Club Brugge-RSC Anderlecht karşılaşmasında, yeniden inşa edilen Brugge Olimpia Stadı'nın koltuklarını sökerek ateş yakmaktan ve çete kurmaktan suçlu bulunan holiganlara, ağır cezalar verildi.

Aralarında AFC Ajax taraftarlarının da bulunduğu holiganlardan 3'üne 3 yıl hapis ve 2479'ar Euro para cezası verilirken, 4 RSC Anderlecht taraftarına 8 ay hapis, diğer holiganlar ise 100 saate kadar zorunlu kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Holiganlar, kamu hizmetini yerine getirmedikleri takdirde hapse girecek.

Ceza mahkemesinin, stadın içine yerleştirilen kameralardan ve basından aldıkları görüntülerle kimliğini ortaya çıkardığı 24 holigan, yaklaşık 400 koltuğu sökmüş, olaylarda 20 kişinin yaralanmasına neden olmuş ve statta ateş yakarak büyük hasara yol açmışlardı.

Öte yandan dün Club Brugge ile FC Utrecht takımları arasında yapılan UEFA Kupası 2. tur grup karşılaşması öncesi yaklaşık 20 Hollandalı taraftar, biletleri olmadığı için gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!