Hoffenheim'i eledi 'Olimpiyat'ı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Hoffenheimi eledi Olimpiyatı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 14:42

Almanya'daki Türk takım Berliner Athletik Klub, stadının ışıklandırması olmadığı için Almanya Kupası'nda 2.turda yapacağı maçı Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynayabilir.

Haberin Devamı

Almanya Kupası 1. turunda 6 Bundesliga takımı elendi

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türk takımı Berliner Athletik Klub (BAK) takımının Birinci Ligi Takımı (Bundesliga) Hoffenheim'i 4-0 yenerek tarihi galibiyetle saf dışı bıraktığı Almanya Kupası'nın 1. turunda Bundesliga takımlarının 3'te 1'i elendi.

Alman 4. Ligi olan Regionalliga'da mücadele eden BAK'ın bu galibiyeti aynı zamanda 77 yıllık kupa tarihinde bir 4. Lig takımının Bundesliga takımına karşı aldığı en yüksek galibiyet oldu. BAK ikinci tura yükselmesinden dolayı yaklaşık 300 bin Avro para alacak.

2. tur Olimpiyat Stadı'nda oynanabilir

Tarihinde ilk kez 2. tura yükselen BAK'nın, kendi stadının ışıklandırması olmaması ve 2. turdaki maçların 30 ve 31 Ekim'de akşam oynanacağı için bu maçın başka bir stada alınması gerekiyor.

Berlin Bölgesi Futbol Federasyon Başkanı Bernd Schultz, bunun için 2-3 seçeneğin bulunduğunu ve BAK'ı bu konuda destekleyeceklerini ifade ederek, BAK'ın ikinci turdaki rakibinin Bayern Münih veya Borussia Dortmund olması durumunda Olimpiyat Stadı'nın da düşünülebileceğini ifade etti.

Hoffenheim'in yanı sıra Greuther Fürth, Hamburg, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt ve FC Nürnberg de ilk turda elenen takımlar oldu.

Milli futbolcu Sercan Sararer'in takımı Greuther Fürth, 3. Lig takımı Kickers Offenbach'a 2-0 yenildi. Sercan'ın 90 dakika forma giydiği karşılaşmanın gollerini penaltıdan Rathgeber ve Bender attı.

Bir çok takımın transfer listesinde bulunan Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Karlsruher SC, Tolgay Arslan'ın takımı Hamburg'u 4-2 yendi. Karşılaşmada bir asistle oynayan Hakan, gelecek sezon Hamburg forması giyecek.

Mehmet Ekici'nin takımı Werder Bremen, 3. Lig takımı Preussen Münster'e 4-2 yenilirken, Eintracht Frankfurt 2. Lig takımı Erzgebirge Aue'ye 2-0, FC Nürnberg de 4. Lig takımı TSV Havelse'ye 3-2 mağlup oldu.

Almanya Kupası'nda ilk tur bu akşam oynanacak olan Jan Regensburg-Bayern Münih, SV Sandhausen-Energie Cottbus, Chmenitzer FC–Dynamo Dresden ve Rot-Weiss Essen-Union Berlin karşılaşmalarıyla sona erecek ve 2. tura kalan 32 takım belirlenecek.

Haberin Devamı

Kuraları 25 Ağustos'ta çekilecek 2. tur karşılaşmaları ise 30-31 Ekim'de oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!