"Hobi" diye başladı şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Hobi diye başladı şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 14:45

Doğuştan iki kolu olmamasına rağmen ayaklarını kullanarak yaptığı resimlerle tanınan Sümeyye Boyacı (11), hobi olarak başladığı her alanda başarılarına yenilerini ekliyor. Boyacı, geçen ay İstanbul'da düzenlenen "Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası"nda 3 altın madalya alarak takımına da Türkiye ikinciliği kazandırdı.

Haberin Devamı

Yüzme antrenörlerinin gelecekte milli takımda ve olimpiyatlarda görmek istedikleri Boyacı, yaptığı açıklamada, sırt ağrılarına iyi geldiği için 5 yaşından beri yüzdüğünü söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelli Yüzme Takımı'na 1,5 yıl önce katıldığını ve haftada 3 gün ikişer saat, kapalı yüzme havuzunda antrenman yaptığını belirten Boyacı, "Yüzerken günlük yaşantımı gözden geçiriyorum. Neler yaşadım bugün diye düşünüyorum" dedi.

Katıldığı şampiyonada ayrı kategorilerde 3 altın madalya aldığını hatırlatan Boyacı, heyecanlı bir yapısı olmadığından dolayı yarışmalarda da heyecanlanmadığını, bu yüzden başarılı olduğunu bildirdi. Takıma diğer sporculardan daha geç girdiği halde arkadaşlarıyla iyi anlaştığını anlatan Boyacı, okulu, ebru ve İngilizce kursu olduğu için antrenmanlar dışında onlarla görüşmeye fırsat bulamadığını kaydetti.

Hobi diye başladı şampiyon oldu
Gelecekle ilgili hayallerini ise Boyacı, şöyle anlattı:

"Ben milli takıma girmek istemiyorum açıkçası. Belki yarışmalara katılırım ama meslek olarak yapmak istemiyorum. Hobi olarak yapıyorum. Resim yapmanın da yüzmenin de zor ve kolay yanları var. O yüzden ayrım yapamam. Ben avukat olmak istiyorum. Ondan sonra da siyasete atılmak istiyorum. Önce milletvekilliği, milletvekilliğinden bakanlık olursa başbakanlık."

"Engellilere özel tasarımlı projeler yapardım"

Başbakan hayalinin gerçekleşmesi halinde özellikle engellilere yönelik çalışmalar yapmak istediğini dile getiren Boyacı, şöyle konuştu:

"Onlar için neler yapabiliriz' diye ödüllü özel tasarımlı proje yarışmaları başlatırdım. Güzel fikirleri olanlara ödüller verirdik. Tramvaylarda engellilere özel bir bölüm olabilirdi. Sadece refakatçiler girebilirdi diğer kişiler yüzünden oturmamazlık çekilmezdi. Engellilere özel havuzlar ve inme yerleri yapardım. Burada arkadaşlarımız zorlanıyorlar. Onlar için özel merdiven gibi birçok şey yapardım."

Ekonomide de değişiklikler yapmak istediğine dikkati çeken Boyacı, "Mesela bankalarda kredi alınırken işlem için çok para alınıyor, onları aldırmazdım. Emekli maaşlarını daha fazla yapardım. Vergileri biraz daha fazla yapardım toparlamak için" ifadelerini kullandı. Boyacı, kendisi gibi engelli çocuklara da, "Onlarda bir hobi edinmeliler. Bu hobilerden başarılı olanlara burslar veriliyormuş, böylece ileride iyi yerlere gelebilirler" mesajı verdi.

"Sümeyye isterse ülkesini temsil edebilir"

ESOGÜ Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelli Yüzme Takımı antrenörü Mehmet Bayrak ise Boyacı'nın en konuşkan öğrencisi olduğunu belirterek, "Bu kategoride ülkemizi onurlandıran bir sporcumuz var. Adı Beytullah Eroğlu. Sümeyye ile aynı özelliklere sahip. Sümeyye'nin de istediği, kendisine inandığı ve güvendiği takdirde ülkesini bu alanda temsil edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Sümeyye bir çok şeyi değiştirmek istiyor. Onunla biz konuşuyoruz çok değişik fikirleri var" diyen Bayrak, Boyacı'nın milli takıma girmeyi hedefleri arasına alması için ikna edeceğini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!