HKÜ Rektör Yardımcısından Tıp Bayramı Mesajı

Güncelleme Tarihi:

HKÜ Rektör Yardımcısından Tıp Bayramı Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 15:41

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI VE SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR. ZERRİN PELİN, 14 MART TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zerrin Pelin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Pelin şu ifadeleri kullandı: “Sağlık çalışanları; eğitime ilk başladıkları andan itibaren yoğun fedakarlık ve çaba gösteren, meslek yaşamına başladıktan sonra da insanlarla hayatlarını paylaşmayı, onların sağlıklı ve kaliteli yaşam sürdürebilmeleri için varolan sağlık problemleriyle her türlü güç koşullara rağmen mücadele etmeyi prensip edinmiş çok saygıdeğer bireylerden oluşur. Gece-gündüz demeden, mesai kavramı olmaksızın yaptıkları hizmetlerle insan yaşamının daha sürdürebilir olmasında katkı sağlayan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyor ve sağlığa emek vermiş herkese saygılarımı sunuyorum.
Ülkemizde sağlık alanında çalışan bireylerin özverili bilimsel çalışmaları ve aldıkları eğitimler, verilen sağlık hizmetlerinin gelişmiş ülkelerle eş düzeyde gidebilmesine olanak sağlamıştır. Ciddi sağlık problemleri söz konusu olduğunda “yurtdışında tedavi görsek mi ?” düşüncesi, ülkemizde yapılan tedavilerin kalitesi arttıkça ortadan kaybolmaya yüz tutmuştur. Bu konuda kişisel tecrübelerini artıran, kazandıkları tecrübeleri meslektaş ve öğrencileri ile paylaşarak sağlık alanındaki gelişmeleri hızlandıran Tıp bilim insanlarının katkılarını da unutmamamız ve bu insanların sayısının giderek artması için de çaba harcamamız gerekmektedir.
14 Mart Tıp Bayramı ile başlayan hafta “Sağlık Haftası” olarak kutlanmakta, bu hafta süresince sağlık alanında yaşanan tüm sorunlar konuşulmakta ve çözüm yolları aranmaktadır. İnsanların ortalama yaşam sürelerinin artmasıyla birlikte sağlık sorunları da artmakta, dolayısıyla daha fazla sağlık çalışanına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sayının yeterli ölçüde artmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının daha fazla çalışmaları gerekmekte, fiziksel ve psikolojik yıpranmaları artmaktadır. Sağlık Haftası içerisinde bu planlamalara öncelik verilmesi, sağlık çalışanlarının kapasitelerinin üzerinde çalışmadan, hak ettikleri refah düzeyinde yaşayabilmeleri için çözüm önerilerinin net bir şekilde ortaya konulması gerekmektedir. Daha iyi bir sağlık hizmeti sağlayabilmek için her sağlık çalışanının bu noktadaki katkısı çok önemlidir. Tüm sağlık çalışanları düşünmeli ve fikir üretmelidir. Bu fikirler bir araya geldiğinde daha iyi bir eğitim, daha iyi hizmet ve daha iyi bir meslek hayatı bizler için mümkündür.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!