HKÜ’de 36 Boys Film Gösterimi

Güncelleme Tarihi:

HKÜ’de 36 Boys Film Gösterimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 17:17

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) MEDYA KULÜBÜNÜN DÜZENLEDİĞİ “36 BOYS” BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ, HKÜ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİNDE FİLMİN YÖNETMENİ YRD. DOÇ. DR YELDA YANAT BAĞCI'NIN KATILIMIYLA YAPILDI. AYNI ZAMANDA HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM ÜYESİ OLAN; YRD. DOÇ. DR. YELDA YANAT BAĞCI, 36 BOYS BELGESEL FİLM GÖSTERİMİNİN ARDINDAN ÖĞRENCİLERLE EĞLENCELİ BİR SÖYLEŞİ YAPTI.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Medya Kulübünün düzenlediği ’36 Boys’ belgesel film gösterimi, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde filmin yönetmeni Yrd. Doç. Dr Yelda Yanat Bağcı’nın katılımıyla yapıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Yelda Yanat Bağcı’nın yönetmenliği yaptığığı 36 Boys belgesel filim gösterime girdi. Film, eski dönemlerin Almanya’sında yaşayan Türk’lere karşı yapılan olumsuz eylemleri püskürtmek için tamamen Türk’lerden kurulmuş bir grubun, geçmişten günümüze yaşam hikayelerini anlatıyor. Bağcı, filmin gösterinin ardından öğrencilerle eğlenceli bir söyleşi yaptı. HKÜ Medya Kulübün ilk büyük etkinliği olan 36 Boys belgesel film gösteriminin ardından konuşan Bağcı, Almanya’da çekilen 36 Boys’un çekim aşamalarından ve yaşadığı zorluklardan bahsetti.
Bağcı, “Gerçekten çok zor bir aşamaydı. 36 Boys grubu kendisini ilk kez bir filme çektirdiğinden, özellikle gerçek üyeleri saptamakta zorlandık. İkna aşaması ise en zoruydu. 36 Boys’un ulaşabildiğim ilk üyesi “Killa Hakan”dı. Bana büyük ihtimalle bu iş olmaz dedi ama bana yalnız gelirsem görüşebileceğimizi ve düşüneceğini söyledi. Ardından Almanya’ya gidip buluşacağımız noktaya ulaştım. Buluşma yeri olarak bir kafe değil sokağın köşesini seçmişti. Az sonra yanında 3 adamla geldi ve yakındaki parka kadar yürümeyi teklif etti. Bilmediğim bir yerde, bilmediğim bir parka, tanımadığım 4 adamla yürüme düşüncesi beni korkutuyordu ancak bir belgeselci olarak onlara güvenmem gerektiğini düşündüm ve kabul ettim. Aradan birkaç saat geçtikten sonra bu korkumun yersiz olduğunu anladım. Çünkü bu kişiler çok iyi insanlardı ve misafirperverlerdi. Sonradan Killa Hakan’la konuştuğumuzda bana; ‘parka yürümemiz senin güven testindi ve ilk kez başarılı olan sen oldun’ şeklinde testlerini geçtiğimi söyledi ve ben kısa bir zaman içinde film çekimi için kolları sıvadım” dedi.
36 Boys belgesel filminin çekimlerini ayrıntılarıyla anlatan Yanat, “Hayatımın en zor çalışmalarından biriydi. Üyelerin düzensiz hayatları var. Bu yüzden bazen verdikleri sözleri tutamayabiliyorlar. Yarın geleceğim deyip 3 gün ulaşamadığımız zamanlar oldu. Bu bir belgeselci için çok kötü bir şey. Ayarladığımız çekimi yapamayınca sürekli stres halinde yaşadık. Ancak sonunda başardık. Ortaya güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum dolayısıyla her şeye değdi” şeklinde konuştu.
Program çekiliş ile 10 kişiye verilen imzalı posterlerin dağıtımı ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!