HKÜ Bilim, Kültür & Sanat Ve 1. HKÜ Altın Baklava Film Festivali Başladı

Güncelleme Tarihi:

HKÜ Bilim, Kültür & Sanat Ve 1. HKÜ Altın Baklava Film Festivali Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 17:42

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) TARAFINDAN DÜZENLENEN 5. HKÜ BİLİM, KÜLTÜR & SANAT VE 1. HKÜ ALTIN BAKLAVA FİLM FESTİVALİ, BAŞLANGICINI “ALTIN BAKLAVA FİLM AKADEMİSİ” İLE YAPTI.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen 5. HKÜ Bilim, Kültür & Sanat ve 1. HKÜ Altın Baklava Film Festivali, başlangıcını “Altın Baklava Film Akademisi” ile yaptı.
Yoğun bir katılım ve ilgiyle başlayan 5. HKÜ Festivalleri, ilk olarak Altın Baklava Film Akademisinin önemli iki ismi olan Prof. Dr. Bülent Çaplı ve Yeşim Çaplı’nın sinema ve belgesel sinema sunumları ile başladı. Belgesel sinema hakkında önemli açıklamalar yapan Bülent Çaplı, belgesel filmlerin ilk olarak insan zihnine sıkıcı gibi geliyor olsa da, son derece önemli ve üzerine durulması gereken bir alan olduğunu belirtti. Sunumunda, izleyenlere geçmişten belgesel filmleri de izleten Çaplı, katılımcıların belgesel sinema ile ilgili merakla sordukları soruları cevapladı.
Yeşim Çaplı ise, sinema filmleri hakkında önemli incelemelerini anlattı. Sinema hakkında merak edilen birçok husus ile ilgili açıklamalar yapan Çaplı, bazı filmlerin ilgi çekici sahnelerinin çekimi ile ilgili katılımcılara, film sahneleri izleterek filmlerle ilgili önemli noktalara değindi.
Altın Baklava Film Akademisinin ardından “Hadi İnşallah” film gösterimi ile devam eden HKÜ Fest, “Türk Sinemasında Kadın Karakterli Film Yapmak” söyleşisi ile sürdü. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan Ali Taner Baltacı, Büşra Pekin, Aydan Taş ve İdil Dizdar izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yönetmen Ali Taner Baltacı, oyuncular Büşra Pekin, Aydan Taş ve İdil Dizdar sinema filmleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Birçok alanda filmler çeken Yönetmen Ali Taner Baltacı, kurgu ve karakter ilişkisi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Söyleşi sonunda katılımcılar ünlü yönetmen ve oyuncularla özçekim ve hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar ve ortaya renkli görüntüler çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!