HİZMETE DEĞİL KATLİAMA KARŞIYIZ

Güncelleme Tarihi:

HİZMETE DEĞİL KATLİAMA KARŞIYIZ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 01:24

Büyükşehir Belediyesi’nin teleferik projesi gerekçesiyle, gece yarısı Yunus Emre Parkı’ndaki ağaçları kesmesine tepkiler büyürken, mahalleli, “Hizmete değil, katliama karşıyız, buradaki halka sormaları gerekirdi” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Yunus Emre Yeşil alanına yapılması planlanan teleferik durağı için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin düzenlediği “sahur operasyonu” çevre sakinlerinden büyük tepki topladı. Halkın tepkisinden çekinen Büyükşehir Belediyesi ekipleri 21 Temmuz gecesi 03.00’te, çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla düzenledikleri operasyonda Yunus Emre Yeşil alanındaki yaklaşık 40 yaşında olan 35 karaçamı sökmüştü.

BÖLGEDE ULAŞIM PROBLEM DEĞİL

Ağaçların söküldüğü alanda sokak hayvanlarının yaşadığını, çevre sakinlerin de yiyecek ve su getirdiğini ifade eden Elif Demirez, “16 yıldır burada oturuyorum, burası çok güzel bir yerdi. Söktükleri ağaçlar yaşlı değil, diri ağaçlardı. Yapılacak teleferik hattına sıcak bakmıyorum. Zaten bölgede otobüs ve dolmuş seferleri sıklıkla yapılıyor ve ulaşım problem olmuyordu. Bence yanlış bir karar oldu ve bir ağacı yetiştirmek hiç kolay değil” dedi.

Haberin Devamı

YUNUS EMRE’YE BİLE SAYGI YOK

Hizmete karşı olmadıklarını fakat ağaç katliamına karşı olduklarını belirten Rıdvan Kadeş, “Yeşil alana saygıları yok bari tarihe ve Yunus Emre’ye saygı duysunlar. Burada yeşil alan tahribatı yapacaklarına başka bir bölgeyi istimlak etselerdi” dedi. Yeşil alandaki ağaçları belediyenin değil vatandaşın diktiğini dile getiren Selvinaz Demir ise, “Önce buradaki halka sormaları gerekirdi” dedi.

KİMSE YEŞİL DERSİ VEREMEZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, teleferik istasyonu için Yunus Emre Kavşağı’ndan sökülen ağaçlar hakkında açıklama yaptı. Türkiye’de en çok ağaç dikilen kentin Ankara olduğunu ifade eden Gökçek, “Kişi başına düşen yeşil alan miktarı en yüksek kent olan Ankara’da, Büyükşehir Belediyesi’ne kimse yeşillendirme çalışmalarına ilişkin ders veremez” diyerek, şu ifadeleri kullandı:
“Akın Caddesi ve Ragıp Tüzün Caddesi kesişimindeki Yunus Emre Kavşağı’nda bulunan 37 ağaçtan genç olan 20 tanesi nakledilmiş, 17 tanesi ise taşıma olanağı bulunmadığı için sökülmüştür. Ben Belediye Başkanı olduğumda Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2 metrekare idi. Aradan 19 yıl geçti. Şu anda yeşil alan miktarı kişi başına 19 metrekareye çıktı.

Haberin Devamı

KİMSE ŞOV YAPMASIN

Büyükşehir Belediyesi, son 19 yılda, her sene daha önceki 71 yıllık Cumhuriyet tarihinde dikilen ağaç kadar ağaç dikmiştir. Kaldı ki sadece Atatürk Orman Çiftliği’ne 6 ay içinde dikilen ve dikilecek olan ağaç sayısı 150 bin, bitki sayısı ise 500 bin adet olacaktır. Kimsenin şov yapmasına gerek yok. Her işi bahane edip eylem yapmayı adet haline getiren bazı kişilere sormak isteriz, ‘Acaba hayatınız boyunca bir tane ağaç diktiniz mi?’”

PROTESTO KARARI

Gece yarısı operasyonuyla kavşaktaki 40 yıllık çam ağaçların sökülmesine tepki gösteren vatandaşlar her akşam ağaçların söküldüğü alanda toplanarak protesto yapma kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!