Hızlı kilo kaybı

Özellikle gneç kızlarımızın düşük kalorili, hızlı ve şok diyetlere olan meraklarını biliyoruz.

Yüksek protein içeren ama karbonhidrat içermeyen bu düşük kalorili diyetler, metabolizmayı hızlandırdığı için hızlı kilo kaybı sağlar. Fakat sizin tartıda gördüğünüz kilo kaybı; yağınızın azaldığını değil de, kas ve su kaybettiğinizin göstergesidir aslında. "1 gr kas kaybettiğinizde 2,7 gr su kaybediyorsunuz ve böylece hızla zayıfladığınızı sanırsınız" diyor beslenme uzmanları. Öte yandan metabolizmanın tüm dengesi bozulacağı için, bu tür diyetler bırakıldıktan sonra hızla kilo almaya başlarsınız. Ayrıca saç dökülmesi, tırnak kırılmaları, depresyona eğilim, halsizlik şikayetleri çok sık ortaya çıkıyormuş. Ben sadece uyarayım dedim!!!

İnce Noktalar

Yumurtanın sarısı; hamurlarınızın iyice özleşip, toparlanmasını ve kıvama gelmesini sağlar. Beyazı ise pastaları kabartır.

KABUL GÜNÜ

Gözne yayla tavuğu

Yapılışı:

Öncelikle semizotunun köklerini alıp, yıkayalım. Yapraklarını ayırıp, süzgece alalım.(Mangal ortamı ya da olanağı yoksa; hazırladığınız tavuk butlarını fırın kağıdı yaydığınız bir fırın tepsisinde, kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz. )

Mangalı yaktık, şimdi sıra sosu hazırlamaya geldi. Tüm sos malzemesini iyice karıştıralım. Tavuk etlerini bu sosa bulayıp, 15 dakika bekletelim. Sonra da mangalda önlü arkalı pişirelim.

Servis tabağının zeminini semizotu yapraklarıyla döşeyelim. Üzerine tavukları yerleştirip, kenarlarına da biberlerimizi yerleştirerek sıcak sıcak servis yapalım.

4 kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 15 dakika

Malzeme listesi

4 adet tavuk budu (dövülmüş)

1 demet semizotu

1 adet dolmalık sarı biber (halka halka ince doğranmış)

1 adet dolmalık kırmızı biber (halka halka ince doğranmış)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Yarım adet limonun suyu

1 yemek kaşığı yoğurt

Fındıklı rokoko

Yapılışı:

Teflon tavaya toz şekeri alalım. 1-2 damla limon sıkalım, orta ateşte karıştırırken, fındıkları içine atalım. Muhallebi kıvamındaki şekeri, mermer bir tezgahın üzerine kaşıkla koyalım. 45 dak. donsun. Kaşığın sapıyla kıralım.

Derin bir kaseye streç film yayalım. Krokanları serpelim. Öte yandan krem şantiyi soğuk sütle çırpalım. Katılaşınca buzdolabında 30 dak. bekletelim, içine kırdığımız bisküvileri, limon suyunu ve pudra şekerini katalım. Krokanların üzerine bu karışımı doldurup, buzlukta bir gece bekletelim. Ertesi gün toz şekeri, buğday nişastası, kakao ve sütü çırpıp, sürekli karıştırarak pişirelim. Katılaşınca sosu ateşten alalım. Soğuyana dek robotta ya da mikserle çırpalım. Rokokoyu buzluktan çıkaralım, tabağa ters çevirelim. Dilimleyip, üzerine sosumuzu dökelim.

6 kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 15 dakika

Malzeme listesi

1 su bardağı kavrulmuş fındık içi (dövülmüş)

2 yemek kaşığı toz şeker

60 adet pötibör bisküvi (yaklaşık 400 gr)

2 paket krem şanti

2 su bardağı süt (krem şanti için)

1 su bardağı pudra şekeri

1,5 su bardağı süt

Üzeri için

2 yemek kaşığı kakao

1/2 su bardağı toz şeker

1-2 damla limon suyu

1 su bardağı buğday nişasta

1,5 su bardağı süt
Yazarın Tüm Yazıları