Hızlı harca tüm yıl giy

İdeal bir alışverişin sırlarını kendiniz kefetmek yerine bıkarın bu konuda kitaplar yazan uzmanlar size yol göstersin. Onların hedefi sizlerin bir önceki sezon indirimlerinde yaptığınız alışverişlerle bir sonraki sezona da hazır olmanızı sağlamak.

İndirimlerin aklımızı çeldiği ve "gördüğünü alan" durumuna geldiğimiz bir döneme daha giriyoruz. Bilimin bile alışverişi bir hastalık olarak yorumladığı ve bizleri (elbette kadınları) anlık bile olsa kesinlikle mutlu ettiği düşünüldüğünde, tehlike yine kapımızda demektir. Bu durumu dolap doldurmaktan daha öteye taşımak ve moda kurbanlığını önlemek için bir çözüm yolu var. Buna "mevsimsiz alışveriş" deniyor. Hedef, modası uzun süre geçmeyeceklerin arasından bir sonraki mevsime uyum sağlayacak kusursuz parçalar seçmek. Böylece hem paranızı sokağa atmamış, hem de bir sonraki sezon için hazırlıklı olmuş olacaksınız. İşte bu yaz ve tabii sonbahar-kış aylarının, indirimlerde görünce kaçırılmayacak parçaları:

Mini elbiseler: Sezonun anahtar parçalarından. İpek olanlarını seviyorum. Kışın kalın çorap ve çizmeyle üzerine yine uzun bir hırka ile çok şık durabilir. Ya da kendine güvenenler çorapsız giyebilir.

Şok etkisi yaratın: İkinci adım renkler. Karşınızdakinin dikkatini bir anda üzerinize çekecek canlı renkler arasından yapın alışverişinizi. Fuşya, sarı, asit yeşili, kobalt mavisi... Fantezileri özgür bırakın. Renkliler, soğuk günlerde kalın üst ve mantoların içinde fark edilecek.

Deri: 80’lerden kalma, fermuarlı deri ceketler kışın kapalı mekanlarda elbise ve yüksek topuklu çizmelerle sizi çok şık bir kadına dönüştürecek.

El çantaları: Mikro-çantaların yerini kimse dolduramaz. Her ne kadar sezonda çantalar doz aşımına uğradıysa da (!) önümüzdeki aylar "cluch" modellerine yine ilgi büyük olacak. Klas, biraz retro bu modeller, içine fazla bir şey koyamadığınız için sizi biraz zor durumda bırakıp tüm eşyanızı yanınızdakine yüklemenize neden olacak.

Kemer: Geçtiğimiz sezondan kalan ve beli bir büstiyer gibi saran kemerlerin modası bu kış da geçmeyecek. Son derece feminen ve seksi bir görünüm sağlayan kemerlerden, vücut durumları da müsaitse, evde mutlaka bulunmalı.

Kalem etekler: İnsan, tüp gibi duran bu etekleri görünce içine asla giremeyeceğini düşünüyor. İlk görüşte bir korku hali yani... Geçtiğimiz sezon demode ilan edilmeye kalktılarsa da moda bu ya, yine 360 derecelik dönüşlerinden birini yaptı ve onu yeni sezonda moda listesine yerleştirdi. Bu nedenle uygun fiyata görürseniz kaçırmayın.

Bu şehre neden aşık olduk

Tasarım, hayatın her alanında farkını ortaya koyuyor. Sanatçının sevinçlerini, mutluluklarını, etkilendiği hikayeleri, şehirleri, olayları bambaşka ve çoğu zaman hayranlık uyandırıcı bir yorumla görebileceğiz obje, sizin de en değerli parçanız haline gelebiliyor. Bu hafta İstanbul’u el yapımı takılarıyla anlatan genç tasarımcı Aida Pekin konuğumuz.

Takı eğitimini Marmara Üniversitesi’nin ardından, Floransa’daki Le Arti Orafe’de tamamlamış. 2005 Kasım ayında Aida Pekin Takı Atölyesi’ni kurmuş. Birçok uluslararası yarışmada ödüller almış. Şu anda kendi koleksiyonlarını hazırlıyor. Swarovski’ye tasarım hizmeti veriyor.

Resimlerde gördüğünüz tasarımlar Pekin’in Eylül’de Design Week’te sergileyeceği İstanbul Koleksiyonu’ndan, 925 ayar gümüş ve tamamen el yapımı.

MODA HABER

Doğaya moda desteği

YKM, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için, Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile yepyeni bir projeye imza attı. YKM Galleria, Cevahir ve Şişli mağazalarında kurulan özel WWF - Türkiye standlarında kadınlar için mavi ve turuncu renklerde askılı tişörtler, plaj çantaları, peluş oyuncak Caretta Caretta’lar satılacak. Standlarda hediyelik aksesuvarlar da bulunuyor.

Uygun fiyata yazlık giysiler

Mavi Jeans’in Pasifik temalı yaz koleksiyonunda, yüzde 30’a varan indirim başladı. İnce, hafif denimler, mini etek ve şortlar, pamuk, keten ağırlıklı, doğal dokulu kumaşlardan oluşan koleksiyon yaz sıcağında rahat giyinmek isteyenler için.
Yazarın Tüm Yazıları