Hipertansiyonda devrim

İZMİR Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Şefi ve Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, Milano’da yapılan hipertansiyon toplantısında öne çıkan yeni gelişmeleri Sağlık Dünyası’na anlattı.

Haberin Devamı

Prof. Ergene, “Temel olarak iki konu üzerinde duruldu. Birincisi, birleşik tedaviler. Yani üç tansiyon ilacının tek hapta birleştirilmesi. İkincisi ise, üç veya daha fazla ilaç almasına rağmen tansiyonu kontrol altında tutulamayan hastaların böbrek arterindeki sinirlerin yakılması” dedi.

‘BAL’lı hastane

SON yıllarda sağlık alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettiren Buca Tınaztepe Hastanesi’nde, ‘okuldaş’ doktorlar hizmet veriyor. Hastane, Bornova Anadolu Lisesi (BAL) mezunu hekimleriyle dikkat çekiyor. BAL mezunu kurucu Dr. Mehmet Bektur, “Çalışma arkadaşlarımızı seçerken BAL mezunu ise ona daha sempatik oluyoruz” dedi. Hastanede görev yapan BAL mezunu doktorlar ise şöyle: Ali Abalı, Ozan Kınay, Can Postacı, Ayşegül Türkoğlu, Ayşegül Baysal, Halil Işık ve Göktuğ Faik.

Haberin Devamı

Danimarkalı itfaiyeci şifayı İzmir’de buldu

DANİMARKA 2005 Kickboks Şampiyonunu, 2.5 numara astigmat olan itfaiyeci Rob Sobro, şifayı İzmir’de buldu. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde her iki gözüne lasik ameliyatı yapılan Sobro, gözlüğü atarak ülkesine döndü. Operasyon öncesi internetten araştırma yaptığını belirten Rob Sobro, “Türkiye’de daha önce bu ameliyatı olmuş birçok kişiyi tanıyorum. O yüzden tercih ettim. Çok memnun kaldım” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları