Hido ilk mağlubiyetini tattı

Güncelleme Tarihi:

Hido ilk mağlubiyetini tattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 10:53

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) iki yıl aradan sonra geri dönen Milli Basketbolcu Ersan İlyasova, takımı Milwaukee Bucks ile yeni sezondaki ilk resmi maçına çıktı.

Haberin Devamı

NBA'in Doğu Konferansı takımlarından Bucks'ta mücadele eden İlyasova, normal sezonun ilk maçında deplasmanda karşılaştıkları Philadelphia 76ers'a 99-86 mağlup oldu.

Mücadele kenardan başlayan Basketbol Milli Takımı'nın genç oyuncusu, sahada toplam 17 dakika 41 saniye kalırken, 11 sayı 4 ribaunt ve 1 asist ile karşılaşmayı tamamladı.

Anadolu Ajansı'na karşılaşma öncesi takımının soyunma odasında açıklamalarda bulunan Ersan İlyasova, Avrupa Basketbol Şampiyonası nedeniyle takıma geç katıldığını belirterek, “Antrenör Skiles, henüz daha oyuncuları deneme aşamasında. Kafasındaki ilk beşe karar vermiş değil. Ben de NBA'e geri dönmemin ardından takıma alışmaya çalışıyorum. Normal sezonun ortasına kadar takım iyice oturmuş olur ve ben de ilk beşin değişmezi olurum” dedi.

Haberin Devamı

Hafta içindeki antrenmanlar sırasında yüzüne aldığı darbe nedeniyle karşılaşmaya “maske” ile çıkan Ersan, darbe koruyucuyu iki hafta daha takacağını söyledi.

2006-2007 sezonunda “çaylak oyuncu” olarak ilk kez Amerikan Profesyonel Ligi'nde mücadele eden genç oyuncu, son iki yılı Avrupa'da Barcelona formasıyla geçirdikten sonra 2009'da tekrar NBA'e dönmeye karar vermişti.

Avrupa'daki eski takımı ve diğer takımlardan daha yüksek ücretler teklif edilmesine rağmen NBA'e geri dönmeyi tercih eden İlyasova, “Burada kalıcı olmak, Hidayet ve Mehmet gibi başarılı olmak istiyorum. Bu sene Bucks'ta kendimi göstereceğim” diye konuştu.
İLyasova, sahada kaldığı süre boyunca agresif ve hırslı tarzıyla dikkat çekerken, mücadelenin ilk yarısını önde kapayan Milwaukee ekibi, bu başarısını ikinci yarıda sürdüremedi ve sezonun ilk maçını kaybetti.

Philadelphia'da, 19 sayı ile Andre Iguodala maçın en skorer ismi olurken, Elton Brand 17, Louis Williams da 16 sayı ile Iguodala'yı takip etti. Milwaukee'de ise çaylak oyuncu Brandon Jennings ve Michael Redd 17'şer sayı kaydetti.

-UTAH GALİP, TORONTO MAĞLUP-

NBA'deki diğer Türk oyunculardan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, kendi sahasında Los Angeles Clippers'ı 111-98 mağlup etti.

Denver'a karşı oynadığı sezonun ilk maçında dizinden sakatlanan Milli Basketbolcu, bu karşılaşmada yer almadı. Batı Konferansı'nın güçlü ekibi Jazz'de Paul Millsap 23, Deron Williams 21 ve Carlos Boozer 20 sayı ile takımı galibiyete taşıyan oyuncular oldu.

Haberin Devamı

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Kanada takımı Toronto Raptors ise sezonun ikinci mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Memphis Grizzlies'a 115-107'lik skorla mağlup oldu. Raptors'da Türkoğlu 14 sayı, 2 ribaunt, 1 asistle oynadı. Chris Bosh'un 37 sayılık performansı Kanada temsilcisinin galibiyete elde etmesine yetmedi. Grizzlies'ta Zach Randloph 30 sayı, Marc Gasol 19 sayı, O.J. Mayo da 18 sayı ile oynadı.

NBA'de gecenin maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Charlotte Bobcats-New York Knicks: 102-100 (2 uzatma sonucunda)

Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks: 99-86

Atlanta Hawks-Washington Wizards: 100-89

Boston Celtics-Chicago Bulls: 118-90

Detroit Pistons-Oklahoma City Thunder: 83-91

Haberin Devamı

Indiana Pacers-Miami Heat: 83-96

Memphis Grizzlies-Toronto Raptors: 115-107

Minnesota Timberwolves-Cleveland Cavaliers: 87-104

New Jersey Nets-Orlando Magic: 85-95

New Orleans Hornets-Sacramento Kings: 97-92

Utah Jazz-Los Angeles Clippers: 111-98

Phoenix Suns-Golden State Warriors: 123-101

Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks: 80-94

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!