Hıdırellez Hamamönü’nde sade bir törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hıdırellez Hamamönü’nde sade bir törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 13:23

Hıdırellez Hamamönü’nde sade bir törenle kutlandı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi ve Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü’nün ortaklığıyla Hamamönü’nde 6.’cısı düzenlenen Hıdırellez programı renkli görüntülere sahne oldu. Soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşlar, Hıdırıllez programı için soluğu Hamamönü’nde aldı. Hıdırellez’e özgü birbirinden farklı gelenekler ve görenekler Ankaralılarla buluştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Öcal Oğuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, ilçe teşkilatı üyeleri, Altındağ Belediyesi meclis üyeleri ve birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HIDIRELLEZ KAPISINDA DUALARLA GEÇİLDİ

Üst üste gelen şehit haberleri nedeni ile sade bir törenin hazırlandığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Tiryaki, “Hıdırellez, tüm memleketime barış ve huzur getirsin. Yolumuz aydınlıklara çıksın” dedi. Bu gün için hazırlanan hedikten yemeyi de ihmal etmeyen Başkan Tiryaki, daha sonra protokolle birlikte Hıdırellez kapısına doğru yola çıktı. Başkan Tiryaki ve beraberindeki heyet, Gazi Üniversiteli öğrenciler tarafından okunan manileri dinledikten sonra dua ederek kapıdan içeri girdi. Bu sırada öğrencilerin havaya bıraktığı balonlarla gökyüzü rengârenk oldu.

Hıdırıllez’e özgü gelenek ve görenekler Hamamönü’nde hayat buldu

Bereketin ve bolluğun simgesi olan nahıl ağacının altında tek tek stantları gezen Başkan Tiryaki, önce Hıdırellez ateşinden atladı. Tiryaki, vatandaşlarla birlikte masalhanede kısa bir süre masal dinledikten sonra kâğıdı kalemi eline aldı ve dilek diledi. Geleneksel çocuk oyunlarını da yakından takip eden Başkan Tiryaki, çember çevirdi, topaç döndürdü. Tiryaki, daha sonra orta oyunlarının oynandığı bölgeye doğru yola çıktı. Burada Kavuklu ve Pişekâr’ı dikkatle takip eden Başkan Tiryaki, performanslarından dolayı oyuncuları tebrik etti. Kukla gösterisini de izleyen Başkan Tiryaki, “Son aylarda aldığımız şehit haberleri nedeniyle bu yılki Hıdırıllez kutlama programını hem daha kısa tuttuk, hem de sadeleştirdik. Yazın müjdeleyicisi olarak kutlanan Hıdırıllez’in Türk dünyasına hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!