Hidayet Türkoğlu, TBF'ye CEO oldu

Güncelleme Tarihi:

Hidayet Türkoğlu, TBFye CEO oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 13:03

Aralıksız 15 yıl NBA takımlarında forma giyen Hidayet Türkoğlu'nun Türkiye Basketbol Federasyonu'nun CEO'luğuna getirildiği bu sabah düzenlenen basın toplantısında resmen açıklandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

NBA hayatına son veren Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) CEO'su oldu.

Aktif spor yaşamına son veren Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) CEO'su oldu.
TBF Başkanı Harun Erdenay ile 15 yıl NBA'de forma giyen Hidayet Türkoğlu, bu sabah İstanbul'da basın toplantısı yaptı. Taksim Grand Hyatt Otel'deki toplantıda TBF Başkanı Harun Erdenay, Hidayet Türkoğlu'nun yeni görevi olan CEO'luğu açıkladı.

ERDENAY: 6 AYDA İYİ ŞEYLER YAPTIK
Erdenay yaptığı açıklamada, "Biz seçileli 6 ay oldu. 6 ay boyunca da iyi şeyler yaptık. Spor Toto Basketbol anlaşmasını bitirdik. TRT yayınları başladı.Hidayet, NBA'de oynayıp Avrupa'da en uzun süre milli takımlara hizmet etmiş birisidir. Sadece 2006 yılında sakatlıktan dolayı aramızda olamadı. Başka hiçbir NBA oyuncusunun bu şekilde olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir değeri federasyonumuza katmak için bir karar aldık. Hidayet Türkoğlu hem liglerimizde hem milli takımlarımızda sponsor ilişkilerinde sorumlu CEO olarak görev yapacak. Federasyonumuza yeni vizyon katacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı


Hidayet Türkoğlu, TBFye CEO oldu

"HİDAYET İLERİDE BAŞKANLIK KOLTUĞUNU HAK EDECEK BİRİ"

Hidayet Türkoğlu'nun yeni dönemde TBF Başkanlığı'na aday olup olmayacağının sorulması üzerinde Erdenay, "Hidayet de tabii ki bu ülkeye çok hizmetler etmiş, ileride bu koltuğu (başkanlık) hak edecek biri olacak diye düşünüyorum. Yaklaşık 10 -11 ay sonra bir seçim var. Ben aday olacağımı açıklamıştım. Hidayet de bizim bünyemize girdi. Orlando Magic başta olmak üzere bazı NBA kulüplerinden yöneticilik düzeyinde çok iyi teklifler aldı. Ancak kendisi, o kadar teklife rağmen Türkiye Basketbol Federasyonu'nu seçti. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hidayet Türkoğlu, TBFye CEO oldu
TÜRKOĞLU: İNŞALLAH UZUN BİR BİRLİKTELİK OLUR"
Hidayet Türkoğlu İSE, başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Türkiye'yi Amerika'da en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Dolu dolu başarılar elde ettim. Bir basketbolcunun özellikle yaşlandıkça genç yaşlarda hissettiklerini hissetmediğini fark ettim. Bu sene de 15 yıllık NBA kariyerimi noktaladım. Tecrübelerimi Türkiye'deki gençlerle paylaşacağım. Beni bu göreve layık gördükleri için herkese teşekkür ediyorum. Biz Harun başkanla uzun zamandır birlikteyiz. Kaptanlığı yaptığı dönemden bana devredene kadar Türk basketboluna en iyi şekilde hizmet ettik. Birbirimizden edineceğimiz tecrübelerimiz var. Bu jestten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah uzun bir birliktelik olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hidayet Türkoğlu, TBFye CEO oldu

TBF Başkanı Harun Erdenay, basın toplantısı sonrasında CEO'luk görevine getirilen Hidayet Türkoğlu ve sportif direktör Barbaros Akkaş'la medyaya poz verdi.

"HAYATIMDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"
Hayatında yeni bir dönemin başladığını dile getiren Türkoğlu, "Çok tecrübeler edindim 15 senede. Bunu Harun başkan ve yönetim kurulu ile paylaşmak istiyorum. Genç arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum. Seyircimizin biraz daha maçlara talebini arttırmak için düşüncelerim var. Bu gibi farklı organizasyonları paylaşıp, güzel sonuçlar alabilirsek beni mutlu eder" ifadelerini kullandı.

"OLİMPİYAT ELEMELERİNİ ALABİLİRSEK,  İYİ BİR KADRO OLUŞTURACAĞIM"
İlk hedefinin düzenini kurmak olduğunu belirten Hidayet Türkoğlu, şöyle devam etti: "İlk yapmak istediğim hedef düzenimi kurmak. Ailem ve çocuklarım Amerika'da. Bir şekilde düzenimi kurmak istiyorumki işime konsantre olayım. Bu düzeni kurduktan sonra mutlaka ki konuştuğumuz ve konuşacağımız işler var. Bütün yaz Harun başkanla konuştuklarımız var. Bu fırsatı geri çevirmek istemedim. İnşallah Olimpiyat Elemeleri'ni alabilirsek, iyi bir kadro oluşturmayı düşünüyorum."

Haberin Devamı

"KAFA OLARAK OYNAMAK İSTİYORDUM AMA"
Aylardır basketbolu bırakmayı düşündüğünü dile getiren Hidayet Türkoğlu, "Kafa olarak birkaç sene daha oynayabilirim diye düşünüyordum. Ama bazen fizik olarak yapmak istediklerinizi yapamıyorsunuz. Çocukluğumdan beri kurduğum hedeflere ulaşmış durumundayım. 1 sene daha oynayabilir miyim diye düşünmüştüm. Fizik olarak yapamayacağımı anladım ve Harun başkanla yaptığımız görüşmeler sonunda fazla düşünmeden sporculuk hayatımı sonlandırdım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!