Hesapta bu yoktu!

ELİN ağzı torba değil ki büzesin. Mayıs ayı geldi, dedikodular başladı. Yok şu kadar teşvik yollanmış, yok şunun hesabına gönderilmiş. Miktarlar dudak uçuklatacak cinsten. İnanamazsınız.

İnsan üzülüyor tabii. Ne gerek var bu tür işlere ya da bu tür dedikodulara... Kafalar karışıyor. İşin doğrusu ve güzeli, sahada verilen emek karşılığında gösterilen başarı değil mi?

Lütfen, saha dışına çıkmayalım!

Dünkü ilk yarım saat içinde sahada nasıl bir görüntü vardı, biliyor musunuz?

Sivasspor rahat kazanır.

Nasıl mı oluştu bu düşünce? Mehmet Yıldız çok serbest bırakıldı. Edirne’den Van’a kadar tüm vatandaşlar şunu çok iyi biliyor ki, Sivasspor’a karşı Mehmet Yıldız’ı rahat bırakmayacaksın ve çizgi savunması yapmayacaksın. Yaparsan, yanarsın. Bunu bizim tüm vatandaşlar biliyor ama, Kamerunlu Deumi ile Brezilyalı Julio Cesar’ın haberi yok. Savunmanın göbeğinde oynayan Deumi ile Julio Cesar, Gaziantep konukseverliği ile Mehmet Yıldız’ın canını sıkacak hiçbir şey yapmadılar. Mehmet Yıldız da rahat oynadı, bir de gol attı. Bu süreç içerisinde Sivasspor ayrıca iki önemli fırsat harcadı. Görüntü böyle gidiyordu ki, olaya Gaziantep kaptanı Bekir el koydu. Gitti iki arkadaşının yanına, kibarca uyardı. Tablo da böylece değişti. İlerleyen dakikalarda Mehmet Yıldız nefes alamadı. Topla oynayamadı, arkadaşlarına koridor hazırlayamadı.

Mehmet Yıldız durunca...

Mehmet Yıldız’a dayalı oyun anlayışına kilit vurulunca Sivasspor’un işi zorlaştı. Rakip kale önündeki etkisi yok denecek kadar azaldı. Özellikle Musa’nın kötü gününde oluşu, önemli bir dezavantaj oluşturdu. O alışık olduğumuz Musa’dan dün eser yoktu. Genç oyuncu, savunmanın arkasına sarkamadı, topla buluşamadı, kurtarıcı olamadı.

Sivasspor’un gol yollarındaki sıkıntısı, ilerleyen dakikalarda savunmaya sirayet etti. Stres başladı. Büyük hatalar yapıldı. Ama şu da var ki, kim bilebilirdi, Abdurrahman’ın ters bir kafa vuruşu ile kendi filelerini havalandıracağını? İşte bu kafa, Sivasspor’un belki de şampiyonluk kupasına attığı bir kafa gibiydi. Beraberlik golü, sıkıntıyı daha da artırdı. Golün altından kalkma çabası, aynı zamanda disiplinsizliği getirdi. Hatlar arasında kopukluk ve uyumsuzluk başladı. Haliyle Gaziantepspor’un ekmeğine yağ sürüldü.

Sivasspor 3-5 maçta yaşamadığı tehlikeli pozisyon sayısını, dünkü sadece ikinci yarıda yaşadı.

Geçmiş olsun dostlar!

Peki ne olacak şimdi? Hesapta bu yoktu. Gaziantep’ten çıkartılacak bir 3 puan, şampiyonluk ipinin göğüslenmesi yolunda inanılmaz büyük bir adım olacaktı.

Sivasspor’un fikstür avantajı açık bir şekilde bunu gösteriyordu.

Ama kolay olmuyor bazı işler.

Şampiyonluğa öyle rahat ulaşılmıyor. Ulaşmak için dikkatli olacaksın, varını yoğunu ortaya koyacaksın, her türlü hesabı yapacaksın. Sorarım şimdi, Sivasspor dün bunlardan hangisini yaptı?

Hiç birini. O zaman, geçmiş olsun dostlar!
Yazarın Tüm Yazıları