Heryerde çeşit çeşit aşk var

YARIN 14 Şubat, Sevgililer Günü. İşte o büyük gün geldi çattı. “Eyvah sevgilim yok” diyenlerden de olabilirsiniz ya da yarını sabırsızlıkla bekleyenlerden...

Haberin Devamı

Duygularınız ne olursa olsun her yerde aşk var bugünlerde. Aslında asırlardır öyle değil mi? Yaradan aşkı ile başlayan hayat, anne-baba aşkı ile devam ediyor, sonra arkadaş aşkı, sevgili aşkı, karı-koca aşkı, evlat aşkı diye de sürüp gitmiyor mu? Peki ya aşkın türleri yok mu sizce? En ihtiraslısı ya da en korkutucusu, en mutlusu ya da en mutsuzu? Şöyle bir düşündüm de... Aşkın ne çok yüzü varmış, ne çok şekli meğer... Üstelik hepsi ile birarada yaşıyoruz, hepsi içimizde, etrafımızda...
En fedakar aşk: Kesinlikle Kral 8.Edward ve Wallis Simpson’ın aşkları. İngiltere Kralı Edward, halktan biri olan, iki kere evlenip ayrılmış Madam Simpson ile evlenebilmek için Kraliyet ailesinin onayını almaya çalışmış. Alamayınca hayatının kararını vermiş, tahttan çekilerek aşkını tercih etmiş.
20. yüzyılın en fedakar aşığı olarak da kitaplara ve filmlere konu olmuş.
En hastalıklı aşk: Menekşe gözlü Elizabeth Taylor ve aktör Richard Burton’ın birliktelikleri bana göre en hastalıklı aşklardan biri. Defalarca  boşanıp tekrar evlenen çiftin kavgaları da aşkları da uzun süre Hollywood gündeminden düşmemiş.
Buna benzer bir hikaye de taş bebek Gönül Yazar’a ait. Onunki de az biraz hastalıklı bir aşk! Düşünsenize, 14 yaşında Necdet Yazar’a olan aşkı uğruna evlenebilmek için mahkeme kararı ile yaşını 18’e yükseltmiş. Bir süre sonra boşanmışlar ama çift dayanamayıp, ardarda iki kez daha evlenmiş. Hastalıklı derken, kastettiğim aşırı tutkulu, ne seninle ne sensiz olunan türden aşk!
En şaşırtan aşk: Cem Uzan’ın sosyetenin gözde bekarlarından olan Derin Mermerci ile yaşadığı aşk hangimizi şaşırtmadı ki? Paris’te 50. yaşını Derin ile kutlayan Cem Uzan herkes için en şaşırtıcı aşklar sıralamasında birinci sıraya oturdu bu sene! Bu hafta magazin gündeminin  ilk sıralarına oturan Nurgül Yeşilçay, Mithatcan Özer çiftinin aşkı da en az Uzan, Mermerci aşkı kadar şaşırtıcıydı.
En şık aşk: Bence David- Victoria Beckham çifti son derece şık! Hem birbirlerine yakışıyorlar, hem de giydiklerini kendilerine! Bir içim su tabii ikisi de. Yalnız burada bahsetmeden edemeyeceğim, Ankara’mızın da en şık çifti Ebru-Deniz Demiryürek. Her daim şıklar, birbirlerine de çok yakışıyorlar.
En tehlikeli aşk: Hiç kuşkusuz, yüzyıllardır olduğu gibi, son haftalarda da herkesin konuştuğu Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan aşkı!  Kanuni’ye mi yoksa hakimiyetine mi aşık oldu Hürrem bilmiyorum ama en muhteşem devrin haremini birbirine katacak kadar tehlikeli entrikalara da vesile olacak bir aşkmış. Tıpkı Halit Ziya Uşaklıgil’in yazdığı, bizim de aylarca ekrandan seyrettiğimiz Bihter ve Behlül’ün aşkı gibi! Aşk biraz da tehlikeli olunca güzel galiba!
En sıkıcı aşk: Şimdi kimse alınmasın ama Demet Akalın ve Önder Bekensir’in bir dargın bir barışık halleri hepimize sıkıcı gelmeye başladı. En son ayrıldılar diye biliyorum ama her an barışıp yine sıkıcı bir işe kalkışabilirler. İkisi de genç, güzel ya da yakışıklı, her neyse. Hayır bizim için öyle de, kendileri hiç mi sıkılmadı bu kovalamacadan. Şimdi aklıma geldi. Sanırım bir diğer sıkıcı aşk da, Tom Cruise ve Katie Holmes. Kim derdi, gün gelecek Tom bana sıkıcı gelecek?
En ulu aşk: “Türk kadını; dünyanın en aydın, en erdemli ve en vakur kadınıdır.” diyen Ulu Önder Atatürk ve ona olan aşkından hastalanarak ölen Fikriye Hanım. Öldüğünde, göğsünde atanın resminin olduğu bir kolye ve elinde kenarı yırtık bir Atatürk fotoğrafı varmış. ’Aşkından ölmek’ işte bu! Hayatta bu kadar gerçek aşklar da var sanırım.
Aragon “Mutlu aşk yoktur” demiş. Aşk zorlamak, aşk peşine düşmek, aşk ağlamak, sızlamak, aşk her zorluğa katlanmak bence de. Zaten tadı da öyle çıkmıyor mu aşkın? Sadece yarın değil, her gününüz aşkla dolsun, gönüller bir olsun!
Haftaya görüşünceye kadar sevgiyle kalın!

Haberin Devamı

En uzun süren aşk: Kesinlikle Prens Charles ve Camilla. Dünyalar güzeli Diana bile aşklarının sürmesine engel olamadı ve senelerce gizli saklı süren aşk talihsiz prensesin ölümüyle mutlu sona ulaştı. Bu arada 27 yıllık aşklarını geçtiğimiz ay nikahla taçlandıran Ankara’mızın sevilen çifti Betül-Bülent’i de unutmamak lazım.

Haberin Devamı

En birbirine yakışan aşk: Tartışmasız  Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti. Güzellik desen var, estetik desen her türlü, gençlik, tazelik ve tabii şan şöhret de cabası. Ankaramız’dan da Seda-Can Çavuşoğlu çifti boylarıyla, poslarıyla, güzellikleriyle birbirlerine en yakışan aşıklar.

Yazarın Tüm Yazıları