Herkesin muradı "Hacı Murat"lar halen gözde

Güncelleme Tarihi:

Herkesin muradı Hacı Muratlar halen gözde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 12:01

- "Bizimkisi bir aşk hikayesi'', ''efsane geri döndü'', ''siz bir de beni 1975'te görecektiniz, türünün son örneği" gibi başlıklarla ilanlarda yer bulan Murat 124 otomobiller, orijiinal özelliklerine göre 20 bin dolara kadar varan fiyatlardan satışa sunuluyor

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Bir zamanların gözde otomobili olan Murat 124'ler, korunan orijinal özelliklerine göre halen ilgi görüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TOFAŞ tarafından Türkiye'de üretilen ilk otomobil olarak bilinen ve 1970'li yılların en popüler binek araçlarından olan Murat 124'ler, hurda yasasının ardından trafikteki sayısı azalsa da meraklıların halen ilgisini çekiyor.

Halk arasında "Hacı Murat" olarak bilinen ve sergilendikleri müzelerde de ilgi gören bu araçlar, korunan orijinal özelliklerine göre değişik fiyatlardan alıcı buluyor.

Bir zamanların gözde otomobili olan Murat 124'ler, sanal alışveriş sitelerinde ve sosyal medyada dikkati çekici ilanlarla satışa sunuluyor.

"Bizimkisi bir aşk hikayesi, efsane geri döndü, hastasına kırmızı şeytan, karadayı, delikanlı, siz bir de beni 1975'te görecektiniz, türünün son örneği, keyfe keder, bedelli için değil vatan borcu için satılık, 1974'te doğdu 40'ını doldurdu halen 14'teyim diyor, hastasının ilacı" gibi başlıklarla satılık otomobil ilanlarında yer bulan Murat 124'lere, orijinal özelliklerine 20 bin dolara varan paralar isteniyor.

Haberin Devamı

Modifiye edilmiş, bakım görmüş, yıpranan bazı bölümleri değiştirilmiş olanları da genellikle 10 ile 15 bin lira arasında fiyatlardan satılıyor. Orijinal özelliği kalmamış, bakım isteyen, LPG'li, 250 bin kilometreyi görmüş, 1976 yapımı Murat 124'e, 2 bin 250 lira talep edilirken, aynı modeldeki tamamen orijinal, benzinli, bakımlı olanı ise 20 bin dolardan satışa sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!