Herkes hak ettiğini yaşar

DÖRT İspanyol takımından sonra en fazla takımla Top 16’ya katılan ülkeyiz.

Haberin Devamı

Aynı sekizli gruba düşen Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes, İspanyolların en iyisi Real Madrid’i Galatasaray’ın grubuna bırakıp üçünü (Barcelona, Unicaja Malaga ve Laboral Kutxa Vitoria) kendi gruplarına aldılar. Yunanlı ezeli rakipler Olympiakos ve Panathinaikos ile EA7 Emporio Armani de bu grupta...
Galatasaray ise ‘yangın grubu’nda; Real Madrid, CSKA Moskova, Maccabi Electra Tel Aviv, Zalgiris Kaunas, Lokomotiv Kuban, Partizan NIS Belgrade, Bayern Münih... Karşılıklı 14’er maç yapacaklar. Grupların ilk dört takımı çeyrek finalde çapraz eşleşerek (Best of five / beşte üç) playoff maçları yaparak Mayıs’ta Final Four için Milano’ya gidecek. Rakipler kadar TBF de zorluk çıkartıyor. Basketbol Federasyonu haftada üç maç yaptırarak takımları yokuşa sürüyor. Kulüpler Birliği kurulabilmiş olsa bütün sıkıntılar aşılacak.

Haberin Devamı

NE KADAR AVRUPALI’YIZ?

BİR tarafa yazın; Fenerbahçe, Olympiakos, Barcelona, Panathinaikos, Malaga ilk grubun, Real Madrid, Maccabi, CSKA, Zalgiris, Galatasaray diğer grubun çeyrek final adaylarıdır. Çok önemli olan sıralamayı bilemem ama sanırım 10’da 8 tuttururum. Fenerbahçe; Obradovic’le Avrupa’da çok iyi bir rüzgar yakaladı ama içeride lodos yemiş zargana gibi yalpalıyor. 1 numara için gerek yok ama 5 numaraya kalın bir pivot transfer ederlerse Euroleague’te ‘Yenilemez armada’ olurlar. Kanarya’nın hedefi grubunu 1 bitirip diğer grubun dördüncüsüyle eşleşip play off oynamak olmalı.

EUROCUP’A GİTSEYDİ...

GALATASARAY; Yol boyu çok sallan yuvarlan yaptı. Ataman değişken sistem ve oyuncular denedi. Umarım kendi doğrusunu kafasında oturtmuştur. Göreceğiz bakalım Arroyo’su bu seviyede yaman mı? El aman mı? ‘Arroyo’ya güven gerisini merak etme sen’ formatı en büyük merak konusu aslında...
Efes; Efsane takım ‘kapasiteli fakat kenardan kırılan, koçzede takım’ sarmalında sıkıştı kaldı. Koç Oktay Mahmuti durmadan kadro yetersizliğinden yakındı durdu. Tam bir yıl geciken operasyon yapılarak yerine Vaggelis Aggelou getirildi. Aslında Efes Eurocup’a gitse daha rahat toparlanır, belki de orada kendine yeni açılım yakalardı. Nasıl olsa gelecek sene katılım garantili A lisansları var. Bu güzel bir ara dönem olurdu. Seneye Dusan Ivkovic gelecek deniyor. Nereden baksan ‘too late’..

Yazarın Tüm Yazıları