Herkes duyarlı olmalı

YAZ mevsiminin gelişiyle birlikte su sıkıntısı da baş gösterdi. Madyada sık sık suyun idareli kullanılması gerektiğine dair haberler yapılırken İzmir Büyükşehir Belediyesi de dev afişlerle suyun önemini anlatan bir kampanya yürütüyor.

Ama bazı sorumsuz vatandaşlarımızın bu uyarılara hiç aldırış etmediği görülüyor.

Bolluk varmış gibi

1 Haziran 2008 Pazar günü Bornova Evka-4 Semti’ndeki bir apartmanın 3 sakini, sanki su bolluğu varmış gibi bir buçuk saat boyunca apartmanlarının bahçesini ve çevresini yıkayınca bir gazeteci arkadaşımın objektifine yakalandılar. Çevre konusunda duyarlı olan meslektaşımız Ahmet Aydın Akansu, kare kare çektiği fotoğrafları hattımıza gönderdiği gibi yanına bir de not iliştirmiş:

İdareli kullanılmalı

"Belediye milyonlarca YTL harcayıp suyun idareli kullanılması için duyurular yaparken suyun bu şekilde israf edilmesi doğru değil. Kendilerini düşünmüyorlarsa çocuklarını düşünsünler." Sizce de doğru değil mi? Dünyada 2.5 milyar insan bir damla suya muhtaç durumdayken, bu şekilde su israfı yapılması kabul edilemez. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Aman dikkat! Siz de bu 3 vatandaş gibi farkında olmadan izlenebilirsiniz.

Seyyar satıcılara karşı önlem alınsın

AHMET Çağlar adlı okuyucumuz, devlete vergi ödemeyen ve haksız kazanç sağlayan kişileri engelleme konusunda ilgili kurumları göreve çağırarak, "Bizler dükkan açarak işçi çalıştıran ve bu nedenle devlete SSK primi, muhtarasar, gelir vergisi, çöp vergisi, işgaliye ve zaman zaman da ceza ödeyen işyeri sahipleri olarak, yöneticileri görevlerini hakkaniyetle yapmaya davet ediyoruz. Motorlarını ve kamyonetlerini, kokereçci, pilavcı, tatlıcı, balıkçı, manav gibi mekanlar haline getirerek haksız kazanç sağlayanlar için Vergi Dairesi Başkanlığı’nı, trafik kural ve yönetmeliklere uymadıkları için İzmir Trafik Şube Müdürlüğü’nü, hijyen ve halk sağlığı açısından İl Tarım ve İl Sağlık Müdürlükleri’ni göreve davet ediyoruz" dedi.

EVKA 4’te aydınlatma yapılacak

20 Mayıs 2008 tarihli köşemizde yayınlanan ’Kaza tehlikesi var’ başlıklı haberle ilgili olarak GEDAŞ İzmir İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çalışmalarla ilgili şu bilgilere yer verildi. "EVKA 4’e giden yolda kablo serilmesi tamamlanmış ve kablo kanalına beton atılmıştır. Belediye tarafından atılması gereken asfalt ise gecikmiş, sürekli yağan yağmurlar nedeniyle toprak kısım çökmüştür. 10.4.2008 tarihinde yapılan kontrollerde ise bahsedilen yerlerin asfaltlandığı tesbit edilmiştir. Aydınlatılma işi ise, kurumumuz ile Bornova Belediyesi tarafından imzalanan protokol kapsamında yapılacaktır.

Susuzdede çok bakımsız

HATAY’dan arayan okuyucumuz Nurcan Gökalp Susuzdede Parkı’nın bakımsızlığından şikayet ederek, "Her yer otlarla, çalılarla dolu. Havaların ısındığı şu günlerde söndürülmeden atılan bir kibrit çöpüyle, sigara izmaritiyle, hatta kırık cam parçasıyla bir anda yanıp tutuşabilir. Oysa burası bölgenin tek akciğeri. Başka bir yeşil köşe yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine hattınız aracılığıyla seslenmek istiyorum. Burayı da kaybetmeyelim" dedi.

Ödeme veznesi istiyoruz

EVKA-4’de oturan okuyucumuz Nihal Terzi, "Bu bölgede yaşayan onca insana rağmen elektrik, su, telefon faturalarını yatırmak için ne bir vezne ne de bir banka gişesi var. Sırf bunun için Bornova’ya gitmek zorunda kalıyoruz. Bu da zaman kaybı demek. Bazan vakit yaratamadığımız için son güne kalıyoruz, kuyrukta bekliyoruz. Semtimize de ödeme vezneleri ya da banka gişesi yapılmasını istiyoruz" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları