Hergün bir fazla...

Güncelleme Tarihi:

Hergün bir fazla...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galatasaray Futbol Takımı'nı tribündekiler büyük bir keyifle izliyor. Sarı kırmızılı ekip hem gol atıyor, hem de futbolun bütün inceliklerini sahada birbirleriyle yarışırcasına gösteriyorlar. G.Saray, karşısında kafa kafaya oynayan bir rakip bulursa onunla ölümüne mücadele eder. Bu nedenle G.Saraylı futbolcuların Borussia Dortmund, Parma ve Sparta Prag karşısında çok zorlanacaklarını ama tabeladaki netice ne olursa olsun bizlerin asla ve asla maç bitiminde kafamız yere eğik çıkacağını düşünmüyorum.

Sarı kırmızılı ekip, dakika 3, gol 1 yapınca Vanspor için direnme gücü hemen hemen yok oldu. Tabii peşpeşe de goller geldi, hem de nefis goller. G.Saray'ın çiçeği burnunda defans oyuncusu Fatih sanki büyümüş de küçülmüş gibi. Fizik gücü mükemmel, kademe anlayışı da öyle. Hücuma katılışı, çabukluğu ve pas yüzdesi en üst düzeyde. Kendisini kutlamanın da ötesinde kucaklıyorum Ancaak, kulağını da bükmek istiyorum. Aman evlat, hepimizin başından geçen şöhret sarhoşluğuna kapılma. Tabii ki övüneceksin, tabii ki keyifleneceksin, tabii ki kendinle gurur duyacaksın. Ama hiçbir zaman aklından şunu çıkarma: Bir sonraki maçta yapacağın bir hata seni tekrar başladığın noktaya götürür. Bizlere de zamanında çok nasihat edildi. Hatta senin başındaki Fatih Terim'e de.

Fatih, son zamanlarda gördüğüm bir numaralı teknik direktördür. Bunların içine yabancılar, yerliler de dahil. Sizlere ve özellikle sana verdiği öğütleri sakın ha, aklından çıkarma. Daha önünde 10 tane yıl var. Hem trilyoner olursun, hem itibar sahibi olursun, hem de Türkiye'nin bir numaralı defans oyuncusu olursun. Aman evlat, dikkat.

Gelelim Tugay'a. Ben maçlarda Tugay'ı beğeniyorum. Ama diğer arkadaşlar onun oynadığı futbola dudak büküyorlar. Tugay çok mücadele ediyor, çok koşuyor. Pas hatası yapıyor doğru. Bunu da neden yapıyor biliyor musunuz? Oyunu süratlendirmek istiyor. Popescu gibi işi ağırdan alsa, G.Saray'ın temposunu düşürse belki o da alkışlanacak.

Son sözüm Popescu için. Hiçbir zaman onun futbolculuğuna ne birşey dedim, ne birşey yazdım. Ama G.Saray'a Popescu geldikten sonra yedeğe çıkan futbolculara bakın, Arif, Suat ve Vedat. Popescu'nun görevini G.Saray'da üstlenecek, en az onun kadar yapacak oyuncular var. İsterseniz siz yukarıda saydıklarımdan birisini G.Saray takımına onun yerine koyun. Popescu kadar 10 maç üstüste şans da verin, bakın bakalım o zaman Popescu'ya verdiğiniz 5 milyon dolara acır mısınız, yoksa yanar mısınız.

G.Saray kapalı defanslara karşı zorlanacak, bu doğru. Bunun da tek çaresi var, kanatlardan oynayacaksın. Rakip defansını hata yapmaya zorlayacaksın. Gerçek şu, G.Saray her geçen gün, bir maç öncesinden daha iyi oynuyor. Aferin Fatih'e, aferin Bülent'e, aferin Müfit'e ve uzun zamandır unuttuğum aferin Eser'e.

Not: Sevgili Fatih, enişten Ünal'ın cezası çok arttı. Lütfen bizi arasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!