Her yerde çevirme

Ankara’da polisin yeni uygulamaları her dönem tartışma konusu olmuştur.

Haberin Devamı

Yeni uygulamaların temelinde Ankara’ya atanan emniyet müdürlerinin kendi hassasiyetlerini, denetimin ilk sırasına koymuş olmaları yatıyor.
Özellikle Bahçelievler ve Emek civarında oturanlar hatırlar. Bir kaç yıl önce, o dönemin Ankara Emniyet Müdürü, caddeye araç parkı konusunda denetimlerin arttırılması talimatı vermişti.
Otopark sıkıntısı çeken bölgelerde araçlarını yola park edenler araçlarının aynı gün içerisinde defalarca çekilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığından yakınmış, pek çoğu da araçlarının çekilmesine tepki göstermişti.

O GÜNLERDE EKİP SAYISI ARTTIRILDI

Şimdilerde ise Ankara polisinin en önemli hassasiyetlerinden biri Emniyet Müdürü Kadir Ay’ın da üzerinde önemle durduğu konu olan emniyet kemeri.
Alkol ve emniyet kemeri denetimi konusunda son bir aydır Ankara’da işler çok sıkı tutuluyor. Özellikle gece hayatının daha yoğun yaşandığı çarşamba, cuma ve cumartesi günleri ekip sayısında çok ciddi artış var.

Haberin Devamı

SEFERLER GEÇ SAATE ALINMALI

Tunalı Hilmi Caddesi, Bestekar Sokak ve Bahçelievler gibi eğlence mekanlarının olduğu bölgelerin yanı sıra Eskişehir ve Konya Yolu’nda da sık sık alkol ve emniyet kemeri kontrolü yapılıyor.
Emniyet kemeriyle ilgili kontrollerin artması alkışlanacak bir durum. Alkollü araç kullanılmasını da elbette kimse savunamaz.
Burada asıl hedef alkollü araç kullanılmaması konusunda bilinç oluşturulmasıysa, bu işe belediye de el atmalı. Alkollü sürücünün, ‘Toplu taşıma mı var’ bahanesini ortadan kaldırmak için otobüs ve metro seferleri en azından haftanın belli günleri geç saate almalı.


* * *


Düğümü çözerse iddiası artacak

Başkent Fısıtıları’nda önceki haftalarda Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in 2014 seçimlerinde yeniden aday olarak gösterileceğini yazmıştım. MHP Lideri Devlet Bahçeli Etimesgut’ta katıldığı açılışta Demirel’in adaylığını resmen açıkladı.
Şimdi sırada başta Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı olmak üzere yönetimde olan MHP’li belediye başkanları var.
Yenimahalle’de Devran Kutlugün ismi ön plana çıksa da diğer metropoller için MHP’nin biraz daha bekleyecek gibi görünüyor.
MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya’nın ‘Sahaya ilk biz çıkacağız’ açıklamaso Bahçeli’nin Polatlı’dan sonra Etimesgut’u da açıklamasıyla gerçeğe dönüştü.
MHP her ne kadar çok kolay görünmese de Büyükşehir düğümünü erken çözmeyi başarabilirse ‘iyi bir isim’ olmak şartıyla Ankara’daki iddiasını daha da güçlendirebilir.


* * *

Haberin Devamı

4 Atlı gündem belirliyor

Ankara Hürriyet’in ‘4 Atlı’sı bu hafta yine kentin dört bir yanındaydı. İmrahor’daki kaçak hafriyat dökümüyle ilgili Ender Baykuş’un çektiği fotoğraflar ibretlikti. Bazen manşetin ne olacağını saatlerce düşünürüz.İmrahor’daki kaçak döküm haberinde ise başlık belliydi.
Yılgınlığını ve çaresizliği yokolan vadiye astığı ‘Allahını Seven Dökmesin’ pankartıyla duyurmuştu vatandaş. Bu çığlığı da Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz Cumartesi günkü manşeti olmuştu.
Yine kentin yeni merkezi Çukurambar’ın ‘iki yüzü’ 4 Atlı’nın objektifine yansıdı. Bir tarafta milyonlarca liralık gökdelenler, diğer tarafta gecekondular.
İki buçuk ay olmasına rağmen 4 Atlı şimdiden kentle ilgili pek çok önemli sorunu gündeme getirdi. Kentteki pek çok noktada yanlış çizilen engelli şeritlerinin düzeltilmesi başta olmak üzere çok sayıda sıkıntının da kent yöneticileri tarafından giderilmesine aracı oldu.
Bunun yanı sıra 4atli@hurriyet.com.tr adresine pek çok Ankaralı kentinde gördüğü yanlışları fotoğraflarıyla yolluyor. Kentine sahip çıkan, gördüğü yanlışı Ankara Hürriyet’le paylaşan tüm okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları