"Her şey ölen evlatlarının isteğini yerine getirmek için"

Güncelleme Tarihi:

Her şey ölen evlatlarının isteğini yerine getirmek için
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 11:14

- Kırşehirli Temiz çifti, emekliliklerinde okul yaptırmak isteyen ancak buna ömürleri yetmeyen 3 çocuklarının arzusunu yerine getirmek için 50 yıllık birikimini bağışladı - Okul yaptırmak için paraları yetmeyince evlerini satıp huzurevine yerleşmeye karar veren çift, valiliğin bulduğu çözüm sayesinde bağışladıkları 275 bin lirayla eski askerlik şubesi binasından dönüştürülecek anaokulunda soyadlarını yaşatacak

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - TUĞBA YARDIMCI - Emekliliklerinde okul yaptırmak isteyen ancak buna ömürleri yetmeyen 3 çocuğunun arzusunu yerine getirmek isteyen çift, 50 yıllık birikimini okul yapımı için İl Özel İdaresine bağışladı.

Ölen oğullarının iş yerince ödenen 60 bin lirayı da birikimlerine ekleyen ve parayı denkleştirmek için evlerini satıp huzurevine yerleşmeyi dahi göze alan Emine ve Bekir Temiz, bu anlamlı davranışıyla hemşehrilerinin ve yetkililerin takdirini kazandı.

Kızları Ayfer'i 15, 52 yaşındaki oğulları Hasan'ı 4 ve 33 yaşındaki Ahmet'i ise 3 yıl önce ani gelişen kalp rahatsızlıkları sonucu kaybeden Emine (83) ve Bekir (81) Temiz çifti, çocuklarının aralarında sürekli dile getirdikleri "emekli olunca okul yaptıralım" söyleminden yola çıkarak, memleketleri Kırşehir'in Mucur ilçesinde okul yaptırmak için 2 yıl önce kaymakamlığa başvurdu.

Haberin Devamı

Kaymakam Arif Yalçın'ın ilçede anaokulu ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine, 50 yıllık birikimlerini okul yapımı için bağışlamaya karar veren ve küçük oğulları Ahmet'in vefatının ardından iş yerince ödenen 60 bin lirayı da birikimine ekleyen hayırsever çift, 275 bin lirayı yapılacak anaokuluna soyadlarının verilmesi şartıyla bağışlamak istedi.

- Evlerini satıp huzurevine yerleşmeyi dahi düşündüler

Ad veya soyadlarının okula verilmesi için mevzuat gereği, binanın yapım maliyetinin yüzde 50'sini karşılaması gereken aile, parayı denkleştirmek için Ankara'da yaşadıkları tek mal varlıkları olan evi satıp huzurevine yerleşmeye karar verdi.

Kaymakam Yalçın, çiftin bu kararını Vali Necati Şentürk'e iletti. Şentürk'ün talimatıyla, yeni bina inşa edilmesi yerine, ilçede eskiden askerlik şubesi olarak kullanılan binanın anaokuluna dönüştürülerek buraya da Emine Temiz'in kızlık soyadından ve Bekir Temiz'in soyadından yola çıkılarak "Mutlu Temiz Anaokulu" adı verilmesi çözümü bulundu.

Bu çözüm yolunun ardından 25 Kasım'da protokol imzalandı. Çocuklarının arzusunu yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşayan Bekir ve Emine Temiz çifti, 275 bin lirayı eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Kırşehir İl Özel İdaresine bağışladı.

Haberin Devamı

- Bankada kalan 155 lirayı da bağışlayacaklar

Astsubay emeklisi Bekir Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarında Mucur'da ortaokul bulunmadığını ve zorluklar içinde şehir merkezine giderek okuduğunu söyledi.

Öğrencilik yıllarında yaşadıklarını çocuklarına anlattığını belirten Temiz, "Üç kardeş, 'emekli olunca paramızı birleştirelim, okul yaptıralım ya da okula yardım edelim' derdi. Bu isteklerini gerçekleştiremeden Allah'ın rahmetine kavuştular. Biz de Allah'ın verdiği güç ve kuvvetle çalışıp 50 senede biriktirdiğimiz parayla okul yaptırmaya karar verdik" dedi.

Temiz, bu isteklerini yerine getirebilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Allah hayırlı uğurlu etsin. Çocuklarımız iyi okusun, cahil kalmasın. Paramızı iyi bir yere verdiğimiz için mutluyuz. Bankadaki paramızdan 155 lira arttı. Bu parayı da maaşımızı alınca yanına üç beş kuruş daha ekleyerek fakir bir çocuğa yılbaşı hediyesi olarak vermek istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Yetkililer, evimizi satıp açıkta kalmamıza razı olmadı"

Ev hanımı Emine Temiz ise üç çocuğunun vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi.

Çocuklarının okul yaptırma arzusunu yerine getirmek istediklerini kaydeden Temiz, paraları yetmeyince evlerini satıp huzurevine yerleşmeye karar verdiklerini anlattı.

Valiliğin devreye girmesiyle evlerinin satılmadığını aktaran Temiz, şöyle devam etti:

"Sağ olsun yetkililer, evimizi satıp açıkta kalmamıza razı olmadı ve arzumuzu yerine getirdi. Çocuklarımın isteği yerine geldiği için çok mutluyum. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Bağışladığımız paranın içinde dikiş dikerek kazandıklarım da var. Son evladımı da kaybettikten sonra üç senedir göz pınarlarım kurudu, evlat acısı çok zor, günüm hastanelerde geçiyor. Bağışı yaptığımız için gece çok rahat uyudum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaymakam Yalçın ise Bekir ve Emine Temiz çiftinin sergilediği davranışın herkese örnek olmasını diledi.

Temiz çiftinin bağışıyla çocukların daha güzel şartlarda eğitim göreceğini vurgulayan Yalçın, Temiz çiftine ve desteği dolayısıyla Vali Şentürk'e teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!