Her şey gençlik için

Güncelleme Tarihi:

Her şey gençlik için
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 19:32

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bütün icraatlarımızı, gençlerimizi geleceğe hazır kılabilmek için yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak, yaygınlaşmasını teşvik etmek ve spora olan ilgiyi artırmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geliştirilen “Büyük Adımlar” projesi kapsamında, “Büyük Hedeflere Başarıya İnanmış Nesillerle” paneli yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlığın konferans salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasında, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Paneli Eryaman, Mimar Sinan ve Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Lisesi'nden öğrencilerin takip ettiğini belirten Kılıç, “Gençliğimizin varlığı bizim için gurur meselesi. Sizleri gelecek yüzyıla hazırlıyor olmanın büyük heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
Kılıç, bakanlık olarak yeni tesisleşme konusunda büyük bir çalışma içinde bulunduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Yeni yurtlardan stadyumlara, futbol sahalarına, atletizm pistlerine kadar yaptığımız her uygulama, atılım gençlerimiz için. Bütün icraatlarımızı gençlerimizi geleceğe hazır kılabilmek için yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına dair, Anadolu'ya gelişimizin 1000. yıl dönümü olan 2071 yılına dair hedeflerimiz var. Bütün bu hedeflerimizi gençlerimiz için belirliyoruz. Onun için gençlerimize yapılan her yatırımı ana sütü gibi helal yatırımlar olarak görüyoruz.”

Bakan Kılıç'ın açılış konuşmasının ardından Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünü yaptığı, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ile milli rallici Burcu Çetinkaya'nın konuşmacı olarak katıldıkları panele geçildi.

Burcu Çetinkaya

Milli rallici Burcu Çetinkaya panelde yaptığı konuşmada, yurt içi ve yurt dışında bir çok panele katıldığını ancak buradaki gibi coşkulu bir kalabalık önünde hiç konuşmadığını söyledi. Orta okul ve lise yıllarında basketbol ve voleybol oynadığını belirten Çetinkaya, sporcu bir aileden gelmesine rağmen ailesi tarafından sürekli spordan vazgeçirilmeye çalışıldığını ifade etti.

“Spora, motive edilerek değil vazgeçirilmeye çalışılarak büyüdüm” diyen Çetinkaya, şunları kaydetti:

“Ben, 'sporcu mu olacaksın? Hayat böyle geçer mi? Para kazanmak lazım' olgularıyla büyüdüm. Buna rağmen hayallerimin peşinden gitmeye karar verdim ama bu kararı verdiğimde de 24 yaşındaydım. Daha erken yaşta bu kararı vermiş olsaydım belki de dünya şampiyonu olabilirdim. Neyi istiyorsanız sadece hayal edin, çalışın ve centilmence yapın bunu. Ben bunları yaparken okulumu da hiç bir zaman boş vermedim. Bunun yanı sıra 6 dil öğrendim. Sporun yanında eğitimin de çok faydasını gördüm.”

İbrahim Kutluay

Eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay da spor hayatına çocukluğunda mahalle arasında futbol oynayarak başladığını belirtti. Küçüklüğünde futbolcu olma hayali kurduğunu dile getiren Kutluay, “Her çocuk gibi okuldan eve gelince topumu alır sokağa çıkardım. Kendime sürekli ünlü futbolcu isimleri takardım. O dönemde Zico, Maradona, Platini vardı. Arkadaşlarımdan, ailemden bana bu isimlerle seslenmelerini isterdim” şeklinde konuştu.

Kutluay, o yaşlarda hep sporcu olmayı hayal etmesine karşın hayallerinde hiç basketbolun olmadığını vurgulayarak, daha sonra kendisini basketbolun içinde bulduğunu ifade etti. Fiziğinden dolayı çevresindekilerin önerileriyle Fenerbahçe'nin basketbol okuluna kayıt olduğunu anımsatan Kutluay, şunları söyledi:

“Seçmelere 12 kişi katılmıştı ve herkesi seçtiler. Ben de böylelikle takıma seçildim ve basketbol kariyerim başlamış oldu. Hala aklım futbolda olmasına rağmen basketbolu çok sevdim. Sonra çok çalışarak kendimi geliştirdim. Başarılı olacağıma önce antrenörümü sonra ailemi inandırdım. Babam sporcu olmamı çok istiyordu ama annem akademik kariyer yapmamdan yanaydı. Sonuçta zor günleri ailemin desteği ile atlattım ve bu günlere geldim. Sporla büyüyen gençlerin hayatta büyük avantajlar sağladığına inanıyorum. Genç arkadaşlarıma tavsiyem, ister profesyonel, ister amatör yapsınlar ama sporu yaşam biçimi haline getirip, sporla yaşamayı istesinler.”
Çetinkaya ve Kutluay, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, panelin sonunda her iki katılımcıya plaket verdi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!