Her keseye ve damak zevkine uygun

İzmir’de iftar için yıllardır değişmeyen beş favori yerim var. Hilton, Altınkapı, Kırçiçeği, Köfteci Ramiz ve Çeşme’de Dost Pide.

Haberin Devamı

Bu yıl listeme, Peximet ve Birinci Kordon’da  Kebapchi Ocakbaşı da girdi. Hepsinin kendine özgü tatları ve fiyat politikası var. Tabii iftar için, yalnızca yazdığım seçeneklerle kısıtlı değil, İzmir’im. Daha pek çok alternatif mevcut. Şimdi dilerseniz, her keseye ve damak zevkine uygun bu seçeneklerden bir kaçına, birlikte göz atalım...
Semazenler eşlik ediyor
 İzmir Hilton’da, her Ramazan’da olduğu gibi, bu yılda fasıl ve semazenler eşliğinde iftar. Türk mutfağının, birbirinden lezziz yemekleri, iftariyelikler ve tatlılardan oluşan, zengin İftar mönüsü, konuklara  sunuluyor. 11 Ağustos’ta başlayan bu güzellikler, 8 Eylül’e kadar İzmir körfez manzaralı Level 9 Restaurant’ta, açık büfe şeklinde devam edecek... Ramazan davulcusu ve şerbetçi de var. İftariyeliklerin yanı sıra, çorba çeşitleri her akşam değişiyor. Döner kebap, beğendili kebap, patlıcan kebap, enginarlı tavuk, fırın köfte, levrek tava, karışık sebze, mantarlı pilav, kızartma... Seçenek çok, sizin anlayacağınız. Tatlı köşesinde ise güllaç, kabak tatlısı, aşure, kaymaklı kayısı, vişneli ekmek tatlısı, karışık Türk tatlıları, tel kadayıf harika. Kişibaşı KDV dahil 60.00 TL. Grup rezarvasyonlarında özel indirim uyguluyorlar.
Tel: 0.232 497 60 11
Mönü de fiyatlar da süper
Türkiye’nin neredeyse pek çok ilinde bir İzmir markası olarak zirveye oturdu Kırçiçeği. Bir efsane oldu hatta. 25 yıl önce 3 masa ve 12 sandalye ile başlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, yiyecek-içecek sektöründe milyonlarca insana iş vermenin gururunu yaşıyor. Yıllardır kalitesi değişmiyor. Değişen tek şey zenginleşen mönüsü. Her çeşit çorba, pide, kebap, salata, kiremitte köfte... Tatlılar ise kilo aldırıyor, ama o kadar lezzetli ki. Künefe, kabak, yeşil ceviz... Benim favorim kiremitte kaşarlı köfte bir de kıymalı yumurtalı pide.
Tel: 0.232 464 3090
Canlı fasıl var
Mövenpick Hotel İzmir, 11 Ayın Sultanı’nı Türk ve Osmanlı mutfağından, seçkin örneklerin sunulduğu saraylara layık bir iftar sofrası ile karşılıyor. Margaux Restaurant’ta canlı fasıl müziği var. Özel Ramazan büfesi, başaşçı Barış Torcu ve ekibi tarafından hazırlanmış. Mönü zengin çeşitlerle dolu. Limitsiz içecek. Ayrıca 10 kişi ve üzeri gruplara %10 indirim uygulanıyor.
Rezervasyon 0.232 488 14 24 numaradan yaptırılabilinir.
Nostaljik tatlar
Café Swiss’te de iftar fasıl eşliğinde. Yemek sonrası Lobby Bar’da sahlep, boza, leblebi keyfi harika. Geleneksel Türk yemekleri ve Ramazan teması ile hazırlanan Café Swiss’in iftar büfesi, limitsiz meşrubat ve KDV dahil 65 TL. Swissôtel Grand Efes, oda servisi ile sahurda da zengin bir kahvaltı tabağıyla, konuklara geleneksel lezzetleri tattırıyor. Ramazan’ın olmazsa olmazı pide ve geleneksel Türk tatlıları ise oldukça iddialı olan Swiss Gourmet’nin ekipleri tarafından hazırlanıyor. Daha fazla bilgi ve rezervasyon için:
0.232 414 50 72-73-74
Sosyete Kebapchi’de 30.00 TL
Birinci Kordon’da, Liman’ın tam karşısında Ocakbaşı Sosyete Kebapchi’de de mönü zengin. İki çeşit günün çorbası, mevsim salata, iftar tabağı. Fındık lahmacun, kaşarlı sebzeli börekten oluşan ara sıcak... Limitsiz meşrubat... Ana yemekler ise harika. Adana, Urfa, Sarma beyti, Ali Nazik, yoğurtlu-soslu kebap, beğendili piliç, yani seçenek çok. Günün tatlısı ya da güllaç ile final. Gruplara özel indirim. Kişi başı 30.00 TL.
Tel: 0.232 464 81 07
Bir yeni mekan 7/A
Henüz açılalı 6 ay olmasına rağmen özellikle hanımların çok ilgi gösterdikleri bir yer. Özel iftar mönüsü 20-30 TL. Üç çeşitten meydana gelen mönülerin, en belirgin özelliği, üçünde de çorba, iftar tabağı, salata değişmiyor. 20.00 TL’lik mönülerde iskender kebap, tavuk sarma, dondurmalı kazandibi ve zeytinyağlılar alternatif. 30.00 TL’lik mönüde ise ana yemek hünkar beğendi ve güllaç var.
Tel: 0.232 465 00 72

Haberin Devamı

Çeşme’nin değişmez starı ‘Can Baba’ artık bir klasik

Haberin Devamı

Ramazan ayında pek balık yemesini sevmiyorum. Ev yemekleri, kebap ve kahvaltı favorim. O nedenle Ramazan öncesi deniz ürünleri ile sıkı bir veda yaptım. Çiftlikköy’de Can Baba’da aldım soluğu. Ajda Pekkan’dan, Tarkan’a, Mustafa Denizli’den, işadamı Ahmet Nafiz Zorlu’ya... Kısacası iş, sanat, sosyete, spor ve magazin dünyasında kim varsa Can Baba’yı bilir. Hele herkesin çok sevdiği Soner Göksel’i ise tanımayan yoktur. Günlük taze balık, istakoz, her türlü deniz mahsulü, böcek. Ve de muhteşem bir manzara. Kısacası yediğiniz her şeyden keyif alıyorsunuz. Harika servis. ‘Can Baba’, bana göre Çeşme’nin değişmez starı. Telefon: 0.232 722 12 15

NOKTA

- Deniz Doğruyol’un ‘Kağıttan Hayaller Sergisi’ 21 Ağustos Cumartesi sona eriyor. Genç iş kadınlarından Nevval Şenocak’a ait Çeşme Marina’da Nen’s Sanat Atölyesi’ndeki sergi için son günler. Sanatseverlere duyrulur.
- Zühal Yorgancı-oğlu’nun Bodrum’daki sergisi ise 19 Ağustos’da bitiyor. Sergide, ziyaretçiler, ünlü tasarımcının çalışma odasına, çalışma masasına, ve durmak dinlenmek bilmeyen yaratıcı bir ruhun derinliklerine kadar girebiliyor. Zühal Yorgancıoğlu, Dibeklihan sergisinde, ilk defa, elinde kara kalemi ve boyaları ile, bir ressam, bir tezyinci, ve hatta güçlü bir heykeltraş, olarak kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Popun starları İstanbul Silivri’de

Özgür Aras, başarılarını çok takdir ettiğim bir menajer ve basın danışmanı. Dün telefon ile konuştuk. Beni İstanbul’a konser izlemek için davet etti. Ama nerde? Bayram öncesi popun sevilen isimleri Silivri Maxi Arena’da sevenleriyle buluşacakmış. İstanbul’da ne var ne yok? diyen İzmirliler için bir alternatif. 4 Eylül’e kadar devam edecek konserler. Gülşen, Bengü, Gökhan Özen, Yıldız Tilbe, Rafet El Roman, Yusuf Güney, Nev, Mustafa Ceceli gibi sevilen isimler sahneye çıkacak. Konsere katılmak isteyenler Süper FM radyolarından ve cep telefonlarından, www.superfm.com.tr internet sitesinden bilet kazanma şansı yakalayabilecekler.

Yazarın Tüm Yazıları