Her bebeğe bir fidan

Güncelleme Tarihi:

Her bebeğe bir fidan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 16:04

Her bebeğe bir fidan

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, 'Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanı' oluşturuldu. Acıpayam Devlet Hastanesi'nde bu yıl doğan 52 bebek adına hatıra ormanına, birer çam fidanı dikildi.

Türkiye'nin 23., Denizli'nin ilk Anne Dostu Hastanesi seçilen Acıpayam Devlet Hastanesi, başarısını Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanı oluşturarak kutladı. Ahırlı Mevkii'nde oluşturulan hatıra ormanının fidan dikim törenine; Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı AK Partili Hulusi Şevkan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erol Pehlivan, Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hulusi Deniz Oğuz, Acıpayam Orman İşletme Müdürü Halil Özdemir, 2017 yılında hastanede doğan çocukların  aileleri katıldı. Fidan dikimine katılan aileler, bu yıl hastanede doğan 52 bebek adına çam fidanı dikildi.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, "Hastanemizin Anne Dostu Hastane unvanı kazanması ve aldığı en yüksek kalite puanı ile Türkiye geneli ve ilimizde yakaladığı başarısını anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi olan Her Yeni Doğana Bir Fidan ile taçlandırdı. Hastanede doğan 52 bebeğimizin adlarına çam fidanlarını dikerek, Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanı oluşturduk. İklim şartlarına uygun olarak her yeni doğan bebek için fidan dikimine devam edilecek. Amacımız, hem ağaçlandırma yapıp, yeşil alanlar oluşturarak temiz havaya katkıda bulunmak. Hem de her yeni doğan bebeğimize ölümsüz bir hediye kazandırmak, doğa sevgisini aşılamak. Böylelikle bebeklerimizle birlikte fidanları da büyüyecek. Bu ormanın çocuklarımızın doğa sevgisini daha da arttıracağına eminim" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!